Jump to content

Výplach chladící soustavy

S.M-A-RT

Recommended Posts

Zdravím,

přítelkyně dostala fabii a tak jsem se pustil do běžné obhlídky, olej a okamžitě jsem si všimnul, že nějaký profík dal místo růžové G12 chladící kapaliny modrou G11. Samozřejmě je víčko i bandička plná těch hnědých cucků, ale docela rád bych to vyměnil sám. Jde mi spíš o to, jak co nejefektivněji vypláchnout soustavu.

Napadla mě buď čistá destilka s čističem nebo to vypláchnout G12kou s čističem. Pak vypustit a nalít čistou G12.

Jen nevím po jakém čističi se dívat, zda-li nemá někdo tip co odstraní ten humus?

Díky

Edited by S.M-A-RT

Neni, slem od oleje je takovej svetle bezovy, tohle jsou vylozene cucky barvy brcalu (tmave hneda). A prave tesneni pod hlavou bylo meneny i s expanzkou a pri ty vymene tam nalili modrou misto ruzovy.

EDIT: Pridam i fotky :

f5cf46fbfc00ca6132d9b44e7f54ad47.jpg

57569fe1304cfabc5bff91fdc52d8010.jpg

5e4bab90ed6fbf81a3db61759c992c80.jpg

(Aspon ten slem na druhe fabii vypadal uplne jinak). I kdyby tak chci tam dat tu G12 protoze tam ma byt.

Edited by S.M-A-RT

Zbytky oleje tam asi budou, byl tam prusak pod hlavou. Tesneni se vymenilo a i bandicka ktera byla zanesl a snimac hlasil chybu (proto je tam napis G13 misto G12) a pak tam nejspis nalili G11ku a smichalo se to se zbytky ruzove G12.

Koupil jsem nejaky cistic chladici soustavy, primo tam pisou pouzit s cistou vodou tak uvidime co to udela :-)

Edited by S.M-A-RT