Přejít na obsah

Škoda Octavia III facelift


schimmer

Doporučené příspěvky

@omicron: byl bych velice rad, kdybys mi do SZ napsal, co konkretne na formatovani nechapes. At to tu neresime uz verejne.

Jinak zpet k tematu. Ano kdyby jsi cetl muj prispevek, tak vis ze je to ma osobni zkusenost. Najezdim na FL ted firemne vic, nez se s preFL, takze mohu hodnotit. DCC soudit nemohu, protoze to na FL nemame. Takze to je dost mozne, ze mas pravdu. Za zbytkem si ale stojim. Zadny zazrak se nekona a myslim, ze mam docela dobre porovnani FL i preFL. Na RS preFL mam najeto 16.000km a na FL ja konkretne neco kolem 9.000km (celkove to auto ma ted asi 14.000). Takze tolik k tomuto srovnani. Nechapu, tvoji touhu cenzurovat invektivy na FL. Ma mnoho dobrych stranek, ale i veci ktere se proste nezmenily. A tady je tema pro realne zkusenosti... Tvoje hodnoceni k tomu, ze mam takovy nazor, protoze to auto nevlastnim je dosti nesmyslne, jelikoz jsem jej jiz malem koupil a mohu v pripade zajmu kdykoliv prejit. Jen v tom nevidim smysl. Tyhle reci o shazovani neceho, co nemam si nech pro nekoho jineho. Opet proste musim rict, ze s Alesem delate z FL Rolls...

Libi se mi, ze jsi tu vsechny osocil, jak se do sebe navazime ale tvuj predchozi prispevek byl vpodstate mireny vuci me. Vubec mi to nevadi, jen to prosimte priste sam nezminuj. Souhlasim at tu resime spise technicke veci. Pawouka to uz taky musi slusne tocit. Jen nech jeho praci na nem.

Abych ale nebyl zasadne OT, tak Te poprosim jestli nemas nejakou informaci o cantonu ve FL. Brozurku, nebo neco odkud mas informaci o tech kanalech. Opet musim bohuzel konstatovat, ze hraje stejne, jako ten v preFL. Mozna proste na moji osobu placebo nefunguje. Diky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@iphonik4 - jak jsem psal, nebudu ti nic vyvracet, mam svuj nazor, na FL se me rovnez spousta veci nelibi, to jsem dost prokazatelne deklaroval i v jinych vlaknech, takze je od tebe dost stupidni me osocit z toho, ze delam z FL nejakeho RR, ted se opravdu musim dost smat :D. Ale to neznamena, ze nemohu zustat v rovine techniky, a neprechazet do osobnich invektiv, cemu jsi se opet nevyhnul, ale porad verim, ze rada z vas do toho nekdy dospeje... Mimochodem jsem tebe osobne nehodnotil, zda-li mas ci nemas FL (ani to nevim), psal jsem, ze bych privital  kdyby se zde vyjadrovali ti, co k tomu maji co rici, to byva smysl technicke diskuze. A take chapu, ze tem, co maji ruzne flotilove vozy se zakladni vybavou ani neprijde, ze by FL mohlo byt nekde dale, staci se podivat do moznosti vybav, a asi mam smulu, ze v mem aute je takrka vsechno, co tam byt muze, takze hodnotim z tohoto hlediska. Take jsem uvedl, ze bych si O3 (jakoukoliv predFF ani FL) v jine nez LK ci odpovidajici vybave asi neporidil.


Nemam duvod nejak Alesovi stranit, ale oba mame technicke vzdelani, technikou a dost sofistikovanou se zabyvam profesionalne, a proto rad takove diskuze udrzuji v prave v te technicke rovine. A kdysi zde diskuze opravdu byla velmi technicka, staci mrknout do vlaken O2. Trolovani je me cizi a divim se, ze je zde na rozdil od jinych veci tak  tolerovano, i kdyz osobne asi chapu proc.

A ze mam "...touhu cenzurovat invektivy na FL.." ? No kdyz pominu to, ze jsem to tak nenapsal, tak asi ano, kritizovani nedostatku cehokoliv jeste neznamena vytvaret invektivy, v tom asi pojem toho slova moc neznas. A chran panbuh, ze bych zde nejakemu adminovi ci moderatorovi chtel brat jeho praci :o

 

O Cantonu FL jsem take pred casem sbiral informace kde se dalo, sve osobni obavy a poznatky jsem potom vyjadril ve vlakne o nem, kde sam muzes videt vyvoj meho nazoru od doby, kdy jsem na auto teprve cekal a srovnaval s jinak velmi vybornym SoundSystemem v O2FL, az do doby, kdy jsem si Canton poradne vyzkousel se vsim vsudy.

 

Firma CANTON píše o 10kanálech, cituji : "CANTON Soundsystem für den ŠKODA Octavia....Mit seinem klaren und zeitlosen Design und mit leistungsstarken und dennoch sparsamen Motoren ist der Škoda Octavia eine Klasse für sich. Das Canton Soundsystem fügt sich harmonisch in den Octavia ein und sorgt mit 8 Lautsprechern, einem Center Lautsprecher, Subwoofer und externem Verstärker für standesgemäßem Sound....DSP Verstärker unter Fahrersitz, 10 Kanäle, 570W" To je česky mj. celkem 10 repro (8 konvenčních+center+ SW)

 

Jiné zdroje : ".... About the Canton System: The canton system is a 10 speaker stereo system powered by an 11 channel 570W amplifier (the subwoofer uses 2 channels)...", takže dokonce 11kanálový ?...

 

A jen kdyz si sam spocitam vsechny repraky, a vzhledem k tomu, ze kazdy z nich je samostatne rizen a zesilovan, tak jsem skutecne na 10 kanalech, pokud SW jede na 2, tak opravdu 11... 

 

On mel predFL take Center Speaker

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam pujcenou Octavii III FL 1.4TSI 81kw CNG .... a kdyz to porovnam s moji 1.4 TSI 110kw tak je urcite linejsi plynak, ale naopak razeni se mi zda kultivovanejsi oproti me 110kw proste je tichsi nez na me 110kw ... nevite jak je to mozne? Sice ten plynak ma najeto cca 6tis km, a moje 2tis ... tak musim verit, ze se ta prevodovka trochu rozhejbe :)Nema nahodou ta 81kw verze jenom jednohmotovy setrvacnik?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve škoda-plus se objevia O3 FL ve výbavě style, ale má stříbrné dekorační lišty jako Style před faceliftem, a sedadla prošívaná do tvaru kosočtverce. Nic z toho v konfigurátoru pro Style není k dispozici.

 

Netušíte, jak to do toho Style objednali? Zejména ty původní stříbrné dekorace by byly dobré pro ty, co nesnáší ty nové lesklé černé plochy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, Aleš_BX said:

holt nejspíš auto z fabriky... můj kolega měl kdysi O I 1,9 TDI Elegance 4x4 s plnou výbavou v kůži, ale s manuální klimatizací - také to nešlo takto normálně objednat

 

Dejme tomu. Ty ty vnitřní dekorativní lišty jsou dnes v ambition/fresh, ale co je to za sedadla?

 

Bohužel běžný zákazník ma zřejmě smůlu. Taky bych nejraději Style výbavu, ale řadu "inovací" nahradil původním Style / dnešním Ambition - budíky, vnitřní dekor, bez chrompaket. Napsal bych mail výrobci, ale je dopředu jasné, kam mě stím pošle:lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 
je vidět že ve Škodovce začali přemýšlet a ten nápis Air Care u Karoqa poněkud zinteligentnili, snad se toho dočká i O III a S III
 
59e5207a88429_Vstiek.thumb.JPG.d9b7349d17fc17f75b4a4eaf9b7358c2.JPG

Jsem zjevně jediný, ale mi se ten praktický a jednoduchý font ve stylu ostatních popisků líbil více, než nějaký divně v prostoru plovoucí nápis s hroznou vlnkou, které v nápisech opravdu nesnáším..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte někdo představu, jakým způsobem se dá zbavit těch Style budíků s bílými čísly na šedém pozadí? Jde to nějak jednoduše vyměnit?

 

Ne, že bych se rád nezbavil i těch předních světlometů, nebo chrompacketu, ale na ty alespoň není z auta vidět :unsure:

 

Vzhledem k tomu, že Ambition/Fresh má horší sedadla a nejde do toho objednat pár prvků výbavy, vypadá to na neřešitelný problém.

Editováno: , autor: j57
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...