SkodaRapid Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Měl bych pár dotazů ohledně dodatečné montáže světla na pravé straně kufru: 1. Číslo dílu lampičky. Kolik vás to stálo? 2. Jaký kabel jste použili nebo co všechno bude třeba k montáži? 3. Když jste vyřezávali díru do toho plastu, tak jste ten plast sundali? Pokud ano, jak to sundám? 4. Nešlo by koupit ten plast už s dírou pro to světlo? Díky za odpovědi a vaše zkušenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Já dal do kufru dva led pásky z aliexpresu. Cena pár haléřu, svítí to fest a zespod plastu je taková plocha kde se to dá elegantně nalepit. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 14. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Zajimave reseni. A tu puvodni zarovku jsi odpojil? Udelal by jsi jeste fotku detailu jak to tam mas nalepene? Jinak kdyz je kufr zavreny, tak to sviti nebo nesviti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Něco málo tady http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-bílé-tsi-čko/?do=findComment&comment=1801436 Lampička je 3B0 947 415 B za 330Kč, k tomu svorkovnice 893 971 632 za 84 Kč a dva piny 000 979 021 E nebo 000 979 133 E, já kupuji piny levně v Polsku na allegru.pl u uživatele Gelson_Mandela (http://allegro.pl/pin-zenski-konektor-000979021e-000979133e-2szt-i5032652521.html ) protože dráty s piny od ŠA jsou vydřidušsky drahé. Plast podle ETKY není dostupný ve verzi s otvorem. Pro lampičku stačí prodloužit otvor, kudy je vidět na šroub uchycení panelu. Řezat je nutno na autě, panelem totiž prochází bezpečnostní pás. Plast jde ale řezat ostrým zalamovacím nožem ale jde to ztuha, plast je hodně houževnatý. Kabely jsem schoval pod kobercem v místě za těsněním víky kufru. Je to sice ne úplně správná cesta, kabyly nejsou nikde fixovány k jinému svazku, ale je to nejsnazší bez velkého rozdělávání plastů či vyndavání koberce. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
albatroscz Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Já to tahal pod střechovicí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 před 6 hodinami, SkodaRapid napsal: Zajimave reseni. A tu puvodni zarovku jsi odpojil? Udelal by jsi jeste fotku detailu jak to tam mas nalepene? Jinak kdyz je kufr zavreny, tak to sviti nebo nesviti? Jo, původní žárovka je nezapojená. Ledky při zavřeném kufru slabě prosvěcují, ale ničemu to nevadí. Není to vidět. Foto dám, ale asi až zítra, dnes mi to nevyjde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Staci tam dat odpor a prisvecovat nebudou vubec. Mam doma hodne odporu prave na toto. Resil jsem toto kdyz jsem si dodelaval varovna svetelka do dveri.Odesláno z Mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strapatý Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Majlou - prosimtě máš foto nebo odkaz tady ve foru těch varovných světel ve dveřích co sis dodělával?díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Foto ti udelam zitra. Nechal jsem tam puvodni odrazky a zevnitr odrazek jsem dal bilej ledpasek. Napojil jsem to na dverni cidlo pres odpor a tim jsem dosahl toho, ze se mi rozsveci kazde dvere zvlast Odesláno z Mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Tady mam fotku jak to mam udelane.Odesláno z Mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 (editace) V sekcii Rapid, dat fotku svetielok z OI je trosku mimo misu, ne? K tomu presvecovaniu....staci tam dat take ledky, ktore nepresvecuju a netreba bastlit ziadne odpory Editováno: 15. Říjen 2016, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Je to jen priklad jak se to da udelat. Nic vic, nic min. Hlavne to neni O1 ale F1. Funkcnost vystraznych svetel ve dverich je stejna.Odesláno z Mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 A je to navíc ještě Fabia I..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 před 2 hodinami, Majlou napsal: Funkcnost vystraznych svetel ve dverich je stejna. Mozno ano, ale ta elektrika je v rapide teda uuuuplne ze ina Som si nevsimol, ze to je fabka. V nej som este nesedel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Vrátíme se ale asi spíš k těm světlům v kufru... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 16. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2016 Tady jsou fota led pásku, použil jsem 25cm dlouhé, akorát tam pasují a cena myslím že byla.kolem 25,-. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 16. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2016 @Woody Diky, moc pekne! @miklisek Ale ten plast je treba minimalne sundat, abych tam mohl prostrcit ty kabely, ze? Jde to v pohode povolit? Kabel jsi vedl teda viz. foto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2016 Ano, kabel je veden přesně jak jsi namaloval. On ten plast jde sundat, ale musíš vytrhnout C sloupek, drží na ocelových sponách a pak vyšroubovat dva torxy, co drží boční panel. Je to myslím ještě nějak zaklesnuté do svislého panelu okolo opěradla. Panel ale nevyndáš úplně ven bez vymontování pásu. Já si vzopmínám, že jsem ho měl uvolněný, líp se pak řezal otvor pro světlo. Na protažení kabelů stačí vytrhnout ten C sloupek aby ses dostal kabely směrem k těsnění víka kufru. Pak už jen stačí vysunout koberec zpod těsnění a postupně pod něj vkládat kabely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 17. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 @miklisek Super, dekuji za info. Kdybych mel garaz nebo alespon zahradu, tak bych zaexperimentoval sam, ale nerad bych zacal zmatkovat na parkovisti Proto se tak vyptavam Co se tyce vymontovani C sloupku, tak jsem koukal do "D3E805004E6-Karoserie_-_montážní_práce.pdf" na stranu 243, ale bohuzel obrazek je tak katastrofalni, ze se v tom vubec nevyznam Mel by jsi jeste nejakou radu ohledne tohoto? Jeste me napada, jak jsi tam pripajel ty draty, kdyz taky vlastne vsechno resis pred barakem? Mas nejakou prenosnou pajecku na baterky nebo do auta? Nebo se to da vycvaknout, napajet doma ten kabel a dat zpet do auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 C sloupek se vysune z lemu gumy dveří a víka kufru a pak už jen silně zabereš nahoře u stropnice, ono se to z těch ocelových spon vytrhne. Já z 95% dělám taky vše na ulici, ale před domem, takže si můžu natáhnout na pájení prodlužovák. Vždy se dá pájení nahradit klasickým konektorovým spojením dutinka-kolík 4,8 mm pro průřez 1mm2, kdy samce dáš na originální přívod, který rozstříhneš. Do samice zakrimpuješ druhou část původního kabelu plus nový kabel. Vše zaizoluješ textilní elektrikářskou páskou nebo smršťovací bužírkou (dá se opatrně smrštit i teplem zapalovače). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Nebo by se dala pouzit plynova pajka ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 17. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 @miklisek proc textilni a ne tou plastovou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Ta textilní co tedy kupuji já u nás v Elektro, kde mají hodně velký výběr elektroinstalačního materiálu za cca 25 Kč je napuštěná lepivou gumou, líp přilne ke kabelům a ochrání je proti prodření. Plastová páska v teple auta po čase tvrdne a lepidlo pak moc nedrží. Když se podíváš na svazky v autě, plastovou pásku tam taky nenajdeš, jen textilní. Dávám teď všechny dodatečné kabely, co jsou mimo originál svazky, do té textilní pásky. Instalace pak nevypadá jako DoDo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 18. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 Co rikate tady na to svetlo z AliExpress za stovku: https://www.aliexpress.com/item/VW-Original-Door-Panel-Light-for-VW-Passat-B5-Bora-Golf-CADDY-JETTA-MK5-Skoda-Octavia/32656428166.html A konektor i s pinama za padesat: https://www.aliexpress.com/item/For-VW-Golf-Audi-A4-Brake-Tail-Light-Glove-Box-Wiring-Plug-Connector-893971632-893-971/32606656084.html To by mohlo fungovat, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 To vůbec není špatný! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.