Přejít na obsah

Řízení auta při nemocenské v době vycházek


Petrkiller

Doporučené příspěvky

Zakládám nové téma a věřím, že tu nikde není protože nikdo by asi neměl takový dotaz :) Zlomil jsem si na konci ledna levou nohu na lyžích. Mám jí po operaci sešroubovanou a 6.3. jdu na kontrolu a rentgen kde mě z předchozích zkušeností btrance, který měl přesně totéž řeknou, že mám nohu už zatěžovat normálně až do bolesti, ale jinak plnou vahou. Myslíte si že bych měl průser kdyby se náhodou stalo že mě policie zastaví při vycházkách a já si při vystupování z auta vytáhnu francouzské berličky a půjdu se dobelhat k ním? A nebo kdyby se stala nehoda při které nebudu ani viníkem, tak se ze mě automaticky stane viník protože jsem na nemocenské se zlomenou nohou? Ikdyž už mám rehabilitace a mám normálně fungovat?

 

Samozřejmě jsem dostatečné soudný a první si v garáži vyzkouším zda jsem schopen tu spojku vůbec bez bolesti a problému zmáčknout. Už nyní jsem schopen nohou hýbat téměř stejně jako se zdravou ale zatěžovat stále jen 15kg. Jsem aktivní řidič a úžírá mě že nemůžu jezdit :) Děkuji.

 

Na netu jsem našel protichůdné názory, ale když se podívám na důchodce kteří jezdí s francouzskými holemi a sotva jdou, tak jsem přeci jen menší hrozbou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano jen spojka. Je to levá noha. Ono jde i o tu případnou nehodu.. Přeci jen budu ještě minimálně měsíc, možná dva takto jezdit než skončí nemocenská tak kdyby náhodou.. :) Dneska mě vezla přítelkyně a málem do nás vrazil jeden idiot a druhou nehodu málem způsobila ona jak byla vynervovaná z té první :)

 

Sádru naštěstí nemám. Ale mám v noze tyčku a 4 šrouby.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na tom jak to posoudí buď na místě nebo ve správním řízení. Já když sem marodil, tak mi doktor řekl, že nemám řídit. A buď budu hodnej a nebo mi to dá písemně a budu muset na chvílu odevzdat řidičák a pak ho zpětně zařizovat. 

 

Zákon 361/2000 Sb. 
§ 3 

Základní podmínky účasti na provozu na pozemních komunikacích 
(1) Provozu na pozemních komunikacích se nesmí účastnit osoba, která by vzhledem k věku nebo ke sníženým tělesným nebo duševním schopnostem mohla ohrozit bezpečnost tohoto provozu. To neplatí, pokud osoba sama nebo jiná osoba učinila taková opatření, aby k ohrožení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích nedošlo. 

(2) Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...