gabbi Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 Prezerám si návod na obsluhu a na strane 229 je písané, že hasiaci prístroj je upevnený pod sedadlom spolujazdca. Ja tam nielenže nemám hasiaci (pochopiteľné - chcú, aby si ho každý kúpil sám), ale nemám tam ani držiak. Mám elektricky nastaviteľné kožené vyhrievané sedadlá s odvetrávaním. Mali ste niekto hasiaci alebo aspoň držiak v aute od výroby? Je možné ho tam dodatočne domontovať, alebo sa môže nachádzať iba pri sedadlách, ktoré nie sú elektricky ovládané? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macc33 Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 dříve do těch návodů psaly " jen pro některé země" , pro SK ani ČR nejsou z výroby dodávány, domontovat to lze - čísla dílů jsou v ETCE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 26. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2017 Vedel by mi niekto, prosím, napísať čísla dielov (držiak + hasiaci). Ideálne keby niekto mal aj návod na montáž z dielenskej príručky V škodovke za diely + montáž pýtajú cca 150€, takže ak by bol návod, tak si radšej kúpim diely a namontujem si to doma sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 17. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2018 Já jsem hasičák dal do pravé schránky v kufru, je tam páskový stahovací úchyt. Připadalo mi , že je to přesně dělané na hasičák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 17. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2018 Ale inak to je na lekarnicku 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 16. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2019 Mám u spolujezdce pod sedačkou nařezaný koberec z výroby asi na hasící přístroj ale jak jej tam přichytit nevím!!!! jelikož jsem v návodu nic nenašel. Můzu poslat foto jak je ten koberec naznačený jetli tohle někdo už řešil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 16. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2019 Nevím to jistě, ale myslím si, že ten koberec je připraven pro prostup kabeláže na vyhřívání/el.ovládání sedadla.Já tam nic nedám, mám tam deštník.Nyní to mám v obou autech v kufru. Není to sice úplně ideální, ale je snadno přístupný.Kdysi jsem jej měl v autě namontovaný u nohou spolujezdce. Držák byl přichycený-našroubovaný do plast.tunelu. Bylo to staré auto, tak bylo jedno, že jsem do těch plastů vrtal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 31. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2019 Tak je pod sedačkou vykrojený koberec, jestli je to na hasící přistroj nevím víc foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 10. Březen 2020 Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 I 2 kg se vejde do schranky v kufru. Nedoporucuji dodelavat neorigo drzak pod sedadlo, protoze v pripade celniho narazu bude mit hasicak velkou setrvacnost, v zavislosti na zpomaleni, a muze po uvolneni velkou vahou prastit do nohou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foldynp Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 (editace) Je otázka, zda si nechat zlomit nohy nebo uhořet. V kufru je hasicí přístroj pro ostatní, v kabině pro tebe. Známého kamarád přežil po nehodě díky tomu, že měl hasicí přístroj v kabině. Já vozím neoriginál v kufru a stále přemýšlím, jak ho bezpečně dostat do kabiny. Editováno: 15. Červen 2020, autor: foldynp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Tady to máš komplet, držák se skládá ze dvou dílů. https://www.ilcats.ru/skoda/?function=getParts&market=CZ&model=SUP&modelcode=851&year=2020&group=0&subgroup=011&part=11011&language=en Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 (editace) @foldynp Máš kus pravdy? otázka, jestli by šel hasičák i pro el.sedadlo, které nemá přihrádku krerou vidím na fotce od @Kuchar7, díky za ni!?? Já vozím v kufru, taky v pravé schránce, jak zde již někdo psal. Editováno: 18. Červen 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foldynp Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 Ano, zcela jistě jde originální hasičák i pod elektrické sedadlo. Na fotce, kterou uvedl @Kuchar7, přihrádku nevidím. Podle mě je to výřez pod mechanickým sedadlem spolujezdce. Mám elektrická sedadla a je pod nimi podobný výřez. Navíc na odkazu na ilcats.ru, který @Kuchar7 uvedl je "3T0860359C holder for fire extinguisher for models with electric height adjustable seats". U kolegy jsem nedávno viděl, že vozí neoriginální 1kg hasičák v kaslíku před spolujezdcem. Sice ho tím zabere skor celý, ale vejde se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midlan Vloženo 24. Duben 2021 Sdílet Vloženo 24. Duben 2021 V 31. 12. 2019 na 10:54, lukas513 napsal: Tak je pod sedačkou vykrojený koberec, jestli je to na hasící přistroj nevím víc foto Toto vyykrojení je pro uchycení DVB-T tuneru pokud je jím vozidlo vybaveno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midlan Vloženo 24. Duben 2021 Sdílet Vloženo 24. Duben 2021 (editace) Úspěšně jsme s kolegou doplnili hasičák pod sedadlo spolujezdce na dvou Superbech. Jednalo se o vozy s elektrickou sedačkou. Našel jsem k tomu následující seznam dílů, ale postup jsem si upravil a použil jiný hasičák, ne originál škoda (ekonomická varianta). http://www.catcar.info/audivw/?lang=en&l=c3RzPT17IjEwIjoiQnJhbmQiLCIyMCI6IlNLT0RBIiwiNDAiOiJTdXBlcmIgRXVyb3BlIiwiNTAiOiIyMDE2IiwiNjAiOiJBY2Nlc3NvcnMiLCI3MCI6IjAxMTExIn18fHN0PT03MHx8YnJhbmQ9PXNrfHxtYXJrZXQ9PUNafHxtZGw9PVNVUCAgfHxFcGlzPT04NTF8fEVpbnNhdHo9PTIwMTZ8fE1haW5Hcm91cD09MHx8QmlsZHRhZmVsPT0wMTExMXx8R3JhZmlrPT0wMDExMTE0MTk%3D Já jsem tedy použil jsem následující díly: kovový držák pod sedačku 3T0860359C https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3v0860359-drzak-pro-hasici-pristroj-skoda-32542.html 4x plechová matice N0154296 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n0154291-plechova-matice-4-2x16-5x11-25-skoda-12424.html 4x šroub do plechu N90732102 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90732102-sroub-do-plechu-4x16-skoda-13695.html V seznamu dílů jsem ještě našel i šroub 4,2mm N90698606, popravdě nevím který je správný, já jsem ten 4,0mm a drží tam dobře. Ten 4,2mm tam nešel našroubovat bez použití násilí. hasicí přístroj včetně plastového držáku: https://www.hornbach.cz/shop/Hasici-pristroj-1kg-ABC/6132128/artikl.html 2x šroub s plochou hlavou M6x12mm (lze použít i 10mm) - pozor pokud koupíte šrouby podle seznamu z catcar.info, budou mít zapuštěnou hlavu která není optimální pro výše zmíněný hasicí přístroj UPDATE 2023: nakonec jsem M6 šrouby vyměnil za WHT005227, ten má krásně širokou hlavu a vypadá jako stvořený k tomu účelu (není na fotkách) Postup: 1. Úplně na začátku si vyzkoušejte plastový držák pomocí M6 šroubů našroubovat do kovového držáku. U mně byla rozteč toho plastového cca o 1mm menší, takže bylo potřeba plast trošku zhoblovat, Dají se na to úspěšně použít otevřené nůžky či jiná úzká čepel. 2. Sedadlo jsem dal do nejvyšší a nejzadnější polohy a zacvakal do připravených otvorů plechové matice. Chce to světlo a trochu zručnosti, ale dá se to udělat určitě bez vyndavání sedačky (já jí nevyndaval). 3. Když jsou matice na místě, přišroubuje se do nich kovový držák pomocí šroubů do plechu. V mém případě bylo ještě potřeba přesunout o kousek kabelový svazek s konektorem, který je naspod sedačky přichycený fofrpáskou. Tu starou jsem ustřilh a konektor pomocí nové fofrpásky přesunul kousek vedle kde nepřekáží (otvorů zespod sedačky je hodně). 4. Do kovového držáku se našroubuje ten plastový pomocí šroubů M6. Pozor na správnou orientaci jistícího pásku. 5. Vložit hasicí přístroj. Ještě přikládám fotky z celé operace: Já jsem z výsledku nadšený, vypadá to jako originál instalace Jinak pokud je váš vůz vybaven DVB-T tunerem (je zavřený v krabici pod sedadlem spolujezdce) tak sedačka s hasičákem v dolní poloze mi přišla, že už s ním byla trochu v kolizi. Na fotkách je instalace ve voze bez tuneru. Editováno: 31. Srpen 2023, autor: midlan přidání informací 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 25. Duben 2021 Sdílet Vloženo 25. Duben 2021 Trochu bych se bál, že při větším nárazu to spolujezdci ošklivě zraní nohy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midlan Vloženo 26. Duben 2021 Sdílet Vloženo 26. Duben 2021 Nemyslím si, drží tam fakt dobře, oba ty držáky jsou na to přímo určené. Při takovém nárazu se budu na prvním místě bát nezajištěných předmětů jako pet lahve, kabelky drahých poloviček apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 26. Duben 2021 Sdílet Vloženo 26. Duben 2021 No kdyz vidim na druhe fotce ten plastovy drzak uchyceny dvema srouby M6 bez podlozky, tak bych se taky trochu bal. Ten originalni drzak je kovovy s kovymi sponami. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Duben 2021 Sdílet Vloženo 26. Duben 2021 Podívejte se na crash testy, jak se tam sedadla krouti. Ono se to nezda, ale pri narazu pusobi obrovske sily. Taky bych mel o toto uchyceni dost velky strach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.