Host vomáčka Vloženo 1. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2017 Ahoj, měl bych takovou otázku - mám O3 combi 4x4 2.0CR rv 2014 a dneska se mi na přístr. desce objevila oranžová kontrolka motoru, bez dalších informací nebo nějakých náznaků něčeho špatnýho. Pár km od sebe jsem měl servis škoda, kde to píchli na diag a ozvalo se prý - EGR ventil / nedostatečný průchod. Tak to vymazali a že buď se to ozve nebo už třeba ne. Cestou zpátky se to znovu neozvalo. Chci se zeptat na dvě věci: A ) prý jsou dva typy EGR, jeden levnější a druhý dražší (s chladičem hůře přístupný nebo co) - máte tušení, co se v této verzi nacházelo? B ) jak to případně nejelegantněji řešit? Auto má 140tkm, je mi jasný že pokud to je blízko ucpání, že to zbytečně trápí auto. Prý se to dělá výměnou říkali ve škodovce, třeba čistit to nemá smysl? C ) stalo se to někomu z vás? Jak to u vás dopadlo? Díky všem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 Ja mám také isté auto a ten istý problém. O3 cmbi 4x4 2.0 tdi V servise mi povedali nedostatocny prechod vyfukovych plynov. Niekedy sa ta kontrolka rozsvieti a potom sama zhasne. Auto ide bez straty vykonu a bez náznaku poruchy. Opakuje sa to asi raz za mesiac. Uz asi rok. V servise sa vyjadrili ze sa to stava casto pri Tdi a ze to samo zhasne ,ked namera nove hodnoty vyfukovych plynov. Tiez neviem co dalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 (editace) A nemůže to teda dělat jen nějaké čidlo? praská hadička?? Btw. ty výmluvy servisů co nejsou ochotný hledat chyby začínají být na pováženou. Editováno: 8. Listopad 2017, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host vomáčka Vloženo 24. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2017 (editace) V 8. 11. 2017 na 18:50, Trickman1 napsal: Ja mám také isté auto a ten istý problém. O3 cmbi 4x4 2.0 tdi V servise mi povedali nedostatocny prechod vyfukovych plynov. Niekedy sa ta kontrolka rozsvieti a potom sama zhasne. Auto ide bez straty vykonu a bez náznaku poruchy. Opakuje sa to asi raz za mesiac. Uz asi rok. V servise sa vyjadrili ze sa to stava casto pri Tdi a ze to samo zhasne ,ked namera nove hodnoty vyfukovych plynov. Tiez neviem co dalej. už jsem si myslel, že nikdo neví. každopádně díky za zprávu, ač je to smutný, tak mne to potěšilo :-D že to nebude tak hrozný asi - dávat 15k za nový trubky se mi upřimně nechce při 140tkm a jinak jak píšeš - výkon stejný, bez náznaku poruchy. příští týden jdu ke známému tak kdyby něco zjistil, dám vědět Editováno: 24. Listopad 2017, autor: vomáčka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 28. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2017 Je zanesený chladič spalin... tím že to ignorujete si likvidujete DPF, protože při chybě neprobíhá aktivní regenerace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 29. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2017 Kontrolka vyfukovych plynov sama zhasne. Tak Regenerácia dpf prebieha. Extra velky vplyv na nicenie dpf to nemá. Samozrejme ,má to súvis zo samotným egrom a zaneseným chladičom spalín. To máš pravdu. Zatiaľ nieje potrebné meniť celý egr-(aj s výmenníkom) to je komplet). Je to mega dráhe a zle prístupné pri výmene ,hlavne na 4x4. Viac servisnych technikov sa vyjadrilo, že to zatiaľ riešiť nemusím a už som tak asi 45-tisíc od vtedy najazdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2017 Pokud se ti rozsvicí kontrolka DPF tak už je to hodně špatné i když zasíná, mě se kontrolka DPF nerozsvítí ani když regeneraci přeruším několikrát po sobě. Žlutá kontrolka filtru se rozsvící v nejvyšší tísni a značí to už extrémní problém s emisním systémem, obvzlášť když se to opakuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 1. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2017 Mne sa kontrolka dpf filtra nerozsvietila nikdy. Mne sa rozsvecuje kontrolka vyfukovych plynov tzv.(vrtulník) a to je rozdiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 3. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2017 Myslím že máš zmatek v kontrolkách bro... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Nič v zlom nechcem sa tu hádať na to nieje vytvorené toto fórum.Naštuduj si ako vyzerá kontrolka dpf filtr a ako vyzerá kontrolka výfukových plynov. Tému o dpf filtroch nájdeš v inej časti fóra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 (editace) Už jsi viděl svítit kontrolku chech engine ? Editováno: 4. Prosinec 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 (editace) Spoiler Editováno: 4. Prosinec 2017, autor: Trickman1 Spatne vyjadrenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 ano ta první je kontrola zkontroluj motor, takže která ti vlastně svítí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trickman1 Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Len tá prvá . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 No ale to ti prostě značí závadu na motorové části čehokoli, musí se to napíchnout na diag. Kontrolka výfukových plynů je právě ta s tím filtrem... V případě problém recirkulace plynů obvykle nejdřív bliká žhavení a pak když se to neřeší obvykle začne svítít i check engine... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Kdybys nekecal nesmysly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 No tak to mě poser, u PSA jsem to měl vždy za kontrolu check engine :-). V tom případě se omlouvám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 Kdepak, navíc u koncernových dieselů signalizuje ostatní problémy s motorem, respektive v řízení motoru, blikající kontrolka žhavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavrelino Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 Dnes se mi taky rozsvítila. Nezkoušel někdo čištění, třeba BG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eska-monter Vloženo 11. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2018 (editace) Tak hlasim rovnaky problem. Uvitam radu, ci cistit, alebo kupovat novy. Auto ma najazdenych 110tis km, to je naozaj normalne, ze sa toto zanesie? Vypozoroval som, ze chyba naskoci pri starte. Editováno: 12. Listopad 2018, autor: Eska-monter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marčas Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 V 1. 11. 2017 na 22:16, vomáčka napsal: Ahoj, měl bych takovou otázku - mám O3 combi 4x4 2.0CR rv 2014 a dneska se mi na přístr. desce objevila oranžová kontrolka motoru, bez dalších informací nebo nějakých náznaků něčeho špatnýho. Pár km od sebe jsem měl servis škoda, kde to píchli na diag a ozvalo se prý - EGR ventil / nedostatečný průchod. Tak to vymazali a že buď se to ozve nebo už třeba ne. Cestou zpátky se to znovu neozvalo. Chci se zeptat na dvě věci: A ) prý jsou dva typy EGR, jeden levnější a druhý dražší (s chladičem hůře přístupný nebo co) - máte tušení, co se v této verzi nacházelo? B ) jak to případně nejelegantněji řešit? Auto má 140tkm, je mi jasný že pokud to je blízko ucpání, že to zbytečně trápí auto. Prý se to dělá výměnou říkali ve škodovce, třeba čistit to nemá smysl? C ) stalo se to někomu z vás? Jak to u vás dopadlo? Díky všem! Čus, hele na trojkových řadách je vždy kombinovaný AGR chladič spojený s filtrem pevných částic. Je to dráhy spás. U nás ve škodovce stojí kolem 15tisic. Je zabetonovaný. Osud. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baluchap Vloženo 5. leden 2020 Sdílet Vloženo 5. leden 2020 V 17. 1. 2019 na 19:06, Marčas napsal: Čus, hele na trojkových řadách je vždy kombinovaný AGR chladič spojený s filtrem pevných částic. Je to dráhy spás. U nás ve škodovce stojí kolem 15tisic. Je zabetonovaný. Osud. ahoj, ako si to myslel zabetonovane ? Neda sa to oddelit AGR a DPF , teda je to ako jeden diel u octavii 3 ? Alebo, ze treba menit aj AGR aj DPF kvoli tej kontrolke ? Este jedna otazka, prejde auto cez emisnu kontrolu s tou kontrolkou ? popripade ak v case emisnej kontroly nebude svietit -ak svieti sporadicky - aka je sanca ze prejde ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke1321 Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 Zdravím lidi, r.v. 2014, 2.0TDi, 110 kw, najetých cca 210 tisíc.. asi měsíc mě obtěžuje blikající a zhasínající kontrolka motoru.. motor nepadne do nouzáku, na výkonu to není vůbec poznat, kontrolka blikne během jízdy, dojedu trasu a po dalším nastartováním kontrolka sama zhasne.. poté 3, 4 dny v pohodě a 5 den opět stejný scénář.. u kámoše jsme to napichli na diagnostiku a ukázalo to chybu "snímač prvního válce" (zapomněl jsem vyfotit číslo chyby).. neví někdo co by to mohlo být ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke1321 Vloženo 9. Září 2020 Sdílet Vloženo 9. Září 2020 Ještě doplním že chyba hlásí : Vyhřívání lambda sondy, řada válců 1, rozpojený elektrický obvod.. chyba se objevuje v takových intervalech jako jsem psal v předchozím článku.. nemá někdo zkušenost nebo neví jestli je to špatná sonda a je na výměnu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haceink Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 Luke1321 Zdravím mám stejný problém. Jak si vyřešil ? Jedná se mi hlavně o tu lambdu sondu . Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.