Marek_6000 Vloženo 16. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2019 (editace) Nájazd 5700km väčšinou okresky a mesto. Mam 6M. Editováno: 16. Listopad 2019, autor: Marek_6000 Doplnenie údajov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klfree Vloženo 24. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2019 Moje CNG. Nájezd zatím 3000. Dá se s tím i za 3,2 po dálnici, když se to nehoní, ale jakmile ručička přeleze 130 je to za 4 Kg. Město mám odpozorováno cca 6,5. Dávám se screen z app na tankování a infotai. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 28. Duben 2020 Sdílet Vloženo 28. Duben 2020 Vypozoroval někdo "ideální otáčky" na nízkou spotřebu? Co tak zatím vím o benzínových motorech, měla by být křivka spotřeby v závislosti na otáčkách ze startu spíše klesající, někde kolem 2 tis/ot. narazit na minimum a poté zase růst. Tady mi to ale nějak nesedí. Včera jsem jel po městským okruhu a snažím se motor nepodtáčet, takže 60 km/h na 4 (dvouválcovej režim), udržuji rychlost a PP hlásí že mám zařadit 6. Přijde mi, že to hlásí poměrně brzo a "nabádá" řidiče k podtáčení. Leč řekl jsem si, že si přepnu na aktuální spotřebu a ozkouším zařadit na 6. Dvouválcovej režim se po přeřazení vypnul (nízký otáčky) a spotřeba skočila z 5 na 2.5 - 3 litry a to mě dost překvapilo. Jinak jezdím docela město, neustálé stání na semaforech a zatím kratší trasy -> spotřeba lehce přes 6 litrů na 100, ale je to lízlé delšími trasami po okrskách. (viz foto) Pro zajímavost kamarád s 1.0 TSI jezdí dokonce 50/50 město/okrsky pod 5 :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_6000 Vloženo 28. Duben 2020 Sdílet Vloženo 28. Duben 2020 (editace) No to je dobrá otázka. Jazdim cca 2 roky a v autoškole sme jazdili na 1.4 TSI. To radenie bolo zjednodušene v zmysle 40-4ka, 50-5ka pri rovnej ceste. Teraz si poviete, že som jazdil na spotrebu. nas učili zásady ecodriving, plynula jazda, málo brzdenia ked tak motorom a najvyššie radenie. Avšak dynamika motora a hybnosť pri rovnej ceste a nezaťaženom aute hovorila jasne. To s tými otáčkami to je na forach a všade rád. Jedny jazdia 2000, iní aj 1500 ot/min, niekto pod 2500 nejde. Automaty radia čo najvyšší stupeň takže jasne že každý jazdí určite na režime S , zabudnite maju to v D a pri 55 maju aj 6ku. Každé auto ma ine sprevodovanie a iné možnosti. Ano nízke otáčky=karbon. A tu je článkov milion. Lenže ak necheme karbon vlastne by musel jazdiť na 2ke lebo šak benzín ma ideálne pásmo 2000-3500. Hej ale pri atmosférach nie týchto motoroch. Nehovoriac o tom, ze motory si aj na 1ke sami poradia všetko riadi elektronika. Samozrejme ked idem do kopca, predbhiehať tam treba podradovať to je jasné. A ešte k otázke: skušal som viacero režimov jazdy. Ak som šiel podľa toho ako ma naučili čo bolo zhodne s radením podľa indikátora samozrejme aj podmienky umožnovali radiť vyššie mal som spotreby okolo 5,8-6 l/100 pri 40 km trase mestom. Ak som to držal v otáčkach takže maximálne trojka niekedy 4 spotreba na tej istej trase bola 7,2-7,5 l/100. Rozdiely boli aj v tom či chcem dynamicky jazdiť alebo defenzívne. Pri jemnej nohe na plyne ta spotreba sla rapídne dole. Samozrejme nikoho som nebrzdil a šiel predpisovo +5-7 km/h ked sa dalo. A ešte k tomu aby nebol karbon. Raz za týždeň max dva vytiahnem na dialnicu alebo okresku a pekne vytočím. Rovnako kedy to umožnia možnosti na ceste a samozrejme zohriaty olej v motore. Možno sa mýlim určite niekto nebude súhlasiť. Ale hovorím za istých podmienok sa radiť vyššie dá ak píšem o svojom 1.5 TSI. Na spotrebu má vplyv aj režim 2-valce kedy dosť spadne sotreba avšak treba auto držať v danom pásme otčok takže jemný plyn. Ak začnem pridávať režim sa vypne a spotreba rastie. Samozrejme to platí na plynulom useku. Editováno: 28. Duben 2020, autor: Marek_6000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Duben 2020 Sdílet Vloženo 28. Duben 2020 @Buchys - Odpověděl sis vlastně sám - respektive zobrazená aktuální spotřeba je toho důkazem. Obdobně se jezdí na Economyrun - rozjezd bez plynu, jakmile se auto pohne, ihned řadit dvojku, udržovat co nejvyšší rychlostní stupeň a řadit výš co nejdříve, takže pak je tam třeba i těch 55-60 km/h na šestku po rovině... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 6. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2020 Moje dnešni spotřeha, vic foto Cesta Zadov, přes Vimperk České Budějky, Tábor,Pelhřimov, dále po dálnici na Brno, Ostrava, konec v Orlové. Dvě zastávky jedna v Pelhřimově nabrán benzín, proto na tripu jen 288 km, druhá před Ostravou manželka už fakt musela :-) Za mne spokojenost, najeto pět tisíc, na to že je na D1 tolik omezení na 80 km/h , 4.7 pěkná spotřeba, jo a po Pelhřimov řídila manželka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 9. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2020 Ahoj všem, také pět přihodím jednu spotřebičku z našeho výletování, Včera výlet Holýšov - Kašperské Hory.....a zpět. Tam za 6.4 l/100km., prum.rychlost 47 km/h...profil měl tendenci stoupaní, v autě dva pasanti.:-))....foto nemám, pořídil jsem až zpáteční jízdu........mile překvapen, ale hraje zde velkou roli, že zpět je to z "kopce".....Tak spokojenost se spotřebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 9. Červenec 2020 Autor Sdílet Vloženo 9. Červenec 2020 Fajn, ale zde se řeší spotřeba u vozů Octavia III. Karoq má svoje téma o spotřebě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mzp Vloženo 10. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2020 Rozkopaná d1 si přímo říká o ježdění “na spotřebu” - dnes zatím můj rekord na trase Praha - Zlín. 1.5 s automatem, prakticky celou dobu na tempomat, najeto celkem 13 000 km, mírně příznivý vítr. P.S.: Nejet na spotřebu znamená mít průměrnou rychlost cca o 10 km/h vyšší a dle větru spotřebu cca o 1-1,5 l / 100 km vyšší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.vrbka Vloženo 16. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2020 Já jel minulý týden Praha-Velké Meziříčí-Praha za 5,7, taky automat, adaptivní tempomat + každý výjezd z omezení plný kotel, aby mi na D1 ten můj oř nezlenivěl. Dlouhodobě zatím 6,2-6,8, ale nijak to nešetřím. Do práce jezdím z okolí Prahy, takže půl cesty okrsky, nebo dálnice + půlka město. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.vrbka Vloženo 16. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2020 Apropo, co to používáš za appku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Aky benzín tankujete? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Obe Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 @michal.vrbka - Screen se spotřebou od @mzp je ze Škoda Connect. @jaydoo - První nádrž na novém autě byla Verva 100 z Benziny, druhou nádrž zkusím Natural 98 z Ona + VIF. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Ale predpísaná je 95,nie? Keď tak raz za čas nie je asi zlé dať aj 98,ale asi nie moc často...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Minimal je 95,viac je uplne bez obmedzenia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Obe Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 @jaydoo - Ano předepsaná je 95, avšak u přímovstřikového benzínu je lepší používat benzín s co největším oktanovým číslem = sníží se spotřeba, motor bude mít lepší reakci na plyn a pokud ho nebudeš podtáčet, tak jak radí rádce řazení, tak se vyhneš i riziku zakarbonování. Zvláště u TFSI (TSi) je lepší používat aditiva benzínu (VIF, apod.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 8. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2020 Docela dobrý. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 10. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2020 Dá se s tím zajet i pod pět :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 29. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2020 Tak som teraz absolvoval trasu Senec - Jasná a naspäť. Po dialnici cez Donovaly. Spotreba pekná, na to, že mam najazdených cca 3000 km Celkovo 540 km za 7:04 pri priemernej rýchlosti 77 km/h bola spotreba 6,4 l/100 Ale cesta z Jasnej bola len za 6,0 l/100km (252 km, 2:54 hod, 87 km/h priemer) a to som isiel tempomat na 139 a trochu viac :) Aj donovaly som vybehol celkom rýchlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 26. Září 2020 Sdílet Vloženo 26. Září 2020 V 17. 7. 2020 na 0:15, michal.vrbka napsal: Apropo, co to používáš za appku? ...můžeš zkusit spritmonitor nebo fuelino( ta je i počeštěná)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 28. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2020 A to jsem se ani moc nesnažil. Rychlostní limity +10km/h. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 15. Červen 2021 Sdílet Vloženo 15. Červen 2021 Po roce ježdění, najeto 11k km, se dlouhodobá spotřeba ustálila na hodnotě 5,9l. Denně do a z práce a o víkendu mimo Prahu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 19. Červen 2021 Sdílet Vloženo 19. Červen 2021 Vcelku dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fox50 Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 (editace) Dlouho byla průměrná rychlost 80km/h ale jak jsem přijel do Prahy rychle to kleslo. :( I při průměrné 100km/h může být slušná spotřeba. :) Editováno: 9. leden 2022, autor: Fox50 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 (editace) Trasa Vyžlovka-Říčany-Štěrboholy-Bertramka Editováno: 12. Červenec 2022, autor: PavkaKorčagin 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.