milstas Vloženo 25. Březen 2018 Sdílet Vloženo 25. Březen 2018 před 18 hodinami, Mira28 napsal: A jaký tam dáváte na těch 15 tisících olej Longlife nebo normální Protože Předpokládám že při výměně v servise vám tam dají na ten proměnný interval long life CASTROL EDGE 5W-30 LL TITANIUM FST Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host maxnuke Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 Nechal jsem dnes vyměnit olej po 5500 km v servisu SA. Doporučili mě 5 w 40 jako dostačující pokud budu nadále měnit po 15000 km nebo 1 roce. Cena včetně filtru a práce 2500 Kč. Interval mě přehodí ve 30000 km nebo 2 létech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 3. Duben 2018 Sdílet Vloženo 3. Duben 2018 Dobrý, ale zbytečný, takhle brzo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 4. Duben 2018 Sdílet Vloženo 4. Duben 2018 2x zbytečně vyhozený peníze. Za zbytečnou výměnu a za olej (dle ceny) koupený v autorizáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 4. Duben 2018 Sdílet Vloženo 4. Duben 2018 Vyhozené peníze jsou za cigára, rozhodně ne za olej v 5tkm. Snad jen ti mohli ten interval změnit hned, když chceš chodit po 1 roce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qual Vloženo 4. Duben 2018 Sdílet Vloženo 4. Duben 2018 Za mě rozhodně první výměna by měla být dřív, určitě ne až ve 30k km... hlavně pokud to je moje auto a chci si ho nechat. Vždycky když vytáhnu pro kontrolu měrku a vidím jak je už kolem pětadvaceti tisíc olej černý jak bota, tak nevím co si o tom myslet (a to je tam v mém případě obvykle jen půl roku, třičtvrtě max.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 7. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2018 Jen dozat, když si třeba v 10 tisíci vyměním olje sám. Nepříjdu o zákruku? Dokáže servis zjistit, že jsem si sám měnil olej? Nebo je lepší požádat o výměnu autorizák? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerim1 Vloženo 25. Květen 2018 Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 Má někdo zkušenost? Mám nastavený interval 2 roky nebo 30 000 Km. Chtěl bych měnit olej 1x za rok nebo max 15000 Km v autorizovaném servise. Zajímá mě, jestli budu muset změnit interval, když si olej budu nosit sám a chci tam dávat LL. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 25. Květen 2018 Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 Ptal jsem se na to a není problém, buď můžeš změnit interval, nebo nechat současný a jen vyměnit olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury1104 Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Zadat lidi dokáže u tohodle motoru vyměnit olej jakejkoli servis nebo by to šlo udělat doma?? A nepřijdou na to ve Škodě až tam půjdu na garanci??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik97 Vloženo 14. Červen 2018 Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 Ahojte chcem sa spýtať. Koľko ste dávali, alebo koľko vychádza u Vás v servisoch výmena motorového oleja a filtra. V jednom mi nacenili 295 € po zľave, v druhom 130 €. V cene je olej , práca , filter olejový , a šrób s podložkou. Nakoľko som sa bavil s mechanikom, že cena oleja je cca 30-50 € za liter, pretože je z Nemecka. Ale rovnaký býva aj za 10 € a ten je z poľska a robili nejaký rozbor a ten poľský vyšiel s úplne zlými vlastnosťami. Preto sa bojím aby som tam nedal niečo zlé Chcel by som dať prvú výmenu po 10 tis . Olej Shell Profesionall 0W-30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miila73 Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 (editace) V 14. 6. 2018 na 11:06, Patrik97 napsal: Ahojte chcem sa spýtať. Koľko ste dávali, alebo koľko vychádza u Vás v servisoch výmena motorového oleja a filtra. V jednom mi nacenili 295 € po zľave, v druhom 130 €. V cene je olej , práca , filter olejový , a šrób s podložkou. Nakoľko som sa bavil s mechanikom, že cena oleja je cca 30-50 € za liter, pretože je z Nemecka. Ale rovnaký býva aj za 10 € a ten je z poľska a robili nejaký rozbor a ten poľský vyšiel s úplne zlými vlastnosťami. Preto sa bojím aby som tam nedal niečo zlé Chcel by som dať prvú výmenu po 10 tis . Olej Shell Profesionall 0W-30 Dnes Praha, 2844 CZK s DPH (práce, šroub, kroužek, filtr, olej) EDIT: ještě mi umyli auto, ač jsem to nepožadoval. Myslím, že si to nacenili do položky práce Editováno: 27. Červenec 2018, autor: Miila73 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 27. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2018 V 14. 6. 2018 na 11:06, Patrik97 napsal: Nakoľko som sa bavil s mechanikom, že cena oleja je cca 30-50 € za liter, pretože je z Nemecka. Ale rovnaký býva aj za 10 € a ten je z poľska a robili nejaký rozbor a ten poľský vyšiel s úplne zlými vlastnosťami. Bóoože, ty servisy za honbou po zisku toho "blboučkým" zákazníkům dokážou nakecat..... Servis bere, alespoň co je vidět u nás, olej úplně stejný jako si můžeš koupit ty. Jenže ty za 250l barel dáš 25000 a oni 20000, protože si jich vezmou za rok pár desítek. Pokud chceš mít jistotu že ti tam nedají "niečo zlé" tak si kup olej svůj a pokud možno od málo rozšířené značky (tam je nejmenenší riziko padělání, i když to se týká převážně vzdálenejšího východu). Když to řeknu hodně zjednodušeně, tak v Evropě je pár rafneriíí kde se výrabějí oleje a vyrábejí se tam pro všechny značky. A ano, minimálně jedna je umístěna v Polsku Nevěř tomu že se dělá jiný olej v pro Německo a jiný pro Polsko, natož v jných fabrikách. To je proti globálnímu přístupu výrobců za honbou nejnižších nákladů. Jediné co bylo, tak pokud AS chtěl, mohl od Castrolu odebírat olej s fosforeskujícím barvivem který nebyl oficiálně distribuován do maloobchodní sítě. Jestli se někdy dostaneš na dílnu tak se podívej co tam mají - od Shell, Castrol, Q8 až po méně rozšířené jako Valvoline atd.. Já si nosím olej svůj - Q8 nebo Mogul. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 14. Září 2018 Sdílet Vloženo 14. Září 2018 Chlapi nemůžu tady na fóru a ani jinde na netu najít množství motorového oleje do 1.0 81kw. Není to ani v uživatelské příručce. Hoďte sem někdo tuhle informaci (jestli teda blbě nehledám). Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 14. Září 2018 Sdílet Vloženo 14. Září 2018 Jsou tam 4 litry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 14. Září 2018 Sdílet Vloženo 14. Září 2018 To je rychlost. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 29. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2018 (editace) Ahoj. Dali by jste spíš https://www.obautodily.cz/olej-5w30-ll-castrol-edge-titanium-fst-4-litry-8258cz599/. Nebo https://www.obautodily.cz/motorovy-olej-5w-30-skoda-longlife-iii-5-litru-9248cz963/. Nebo něco úplně jiného??? Stránky s prodejcem jsou pouze orientační žádná reklama. Oba specifikace: VW 504 00/507 00. Motor 1.0 TSI, 81kw, MR 2018. Mám proměnlivý interval, ale budu měnit teď po roce sám. Dík. Jinak ten Castrol mají i na Alze za 959,-, ale trochu tam z něj mám obavy, aby to byl origo... Dodam, ze v manualu uz Skoda nic blizsiho nesdeli. V pripade, ze chci zjistit jaky je tam origo olej mam se obratit na odborny servis. V pripade nutnosti doliti max 0,5l specifikaci VW504.00, 502.00, 508.00 + acea a api. Stitek u motoru taky nic. Editováno: 29. Říjen 2018, autor: Martin Z Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 29. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2018 Dle poznatků tady z fóra jsou to stejné oleje. V originál škoda obalu je právě tento Castrol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Jj, dik, taky jsem to tu uz zaznamenal. Mlceni ostatnich beru jako, ze ten olej neni spatnej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Potřebuješ to potvrdit s kulatým razítkem? A nebo ti přijde málo popsaného o tomto oleji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 A muzes to potvrdit? Ne, staci mi to takhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 3. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2018 Já teď dával při první výměně starou dobrou 5W-40 pro 502.00. Ničeho zvláštního ve spotřebě ani zvuku jsem si nevšiml, jen mi přijde, že motor dosahuje vyšších teplot oleje tak o 5 - 8 stupňů, ale nemám to nějak podepřeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 (editace) Ahoj. Potřebuji radu ohledně modelu Rapid, datum výroby 16.8.2018 (z aplikace my skoda), kód motoru jsem u rezervy ani v motoru nenašel - mohl by někdo poradit kde jej najít (popř. foto). Potřeboval bych si ověřit, jaký olej tam mohu dát. Auto má proměnný interval max. 30 000km, ale uvažuji o výměně "v pooločase" s tím, že další pak udělá servis s ponecháním proměnného intervalu. Otázka zní - má auto už filtr pev. částic, či ne? A s tím související specifikace olejů (vím že do aut s filtrem již jen bezpopelné oleje). Dle toho co jsem různě po netu načetl, tak 502.00 (SAE 5W-40) je možný pro pev. interval jen pro auta bez filtru (není bezpopelný). Pro auta s filtrem je možno použít 504.00 (SAE 5W-30) i 508.00 (SAE 0W-20)? Nebo jak to prosím přesně je (jestli už jsou bezpopelné) - nerad bych motoru, resp. filtru ublížil. Lze podle data výroby určit, jaký olej je tam z fabriky, aby se mými (po 15.000km) a servisními (po 30.000km) výměnami pořád nestřídaly viskozní třídy oleje, což by pro motor asi nebylo to pravé... Ještě jeden dotaz - musí se opravdu měnit výpustný šroub? Na starších autech (FI 1,4mpi a OII fl 1,9tdi) si měním jen měděný těsnící kroužek. Olejový filtr bych nechal na výměnu po 30.000km, pokud to není úplně nějaká prasárna. Uvažuji, že si po skončení firemního operáku (3 roky) odkoupím. Díky všem za info. Editováno: 16. Listopad 2018, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 V návodu nebo v kufru by měl být takovýto štítek. Kód motoru je vpravo nahoře nebo v řádku s výkonem (u mě CHZC). Typ motoru mám i v TP (CHZ), poslední písmeno rozlišuje jen výkonovou variantu. Šroub mi někdy měnili, někdy neměnili, nehledal jsem v tom nějaký systém, nikdy nic neunikalo. Pro klid duše ale ten šroub nestojí tolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 Podívej se na štítek na sloupku B u spolujezdece. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.