Martab Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Třeba při vystupování, nebo aby upozornili, že jsou dveře otevřené. Ideální by byla kombinace s těmi v zrcátku, ale to FIII/Rapid nemají a dodělání je náročnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Boys, toto téma je o stropní lampičce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 20. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Červen 2018 (editace) Ještě jedna noční po výměně podsvětlení tlačítek na 100mcd LEDky. Editováno: 22. Srpen 2019, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 4. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2018 Malý upgrade: čínská kopie superbí lampičky nemá moc přesně udělané západky skla a rámečku. Pravda, já jsem lampičku rozdělával několikrát, takže se nejspíš plasty i ochodily. Na rozbitých silnicích sklo drnčelo. Vyřešeno vypodložením na dosedacích plochách skla do rámečku a rámečku do těla světla tenkou oboustranou lepící páskou. A je zase ticho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza039 Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 V 8. 5. 2018 na 22:26, miklisek napsal: Tohle asi bude na internetu tisící návod na instalaci lampičky W8 s difůzními LEDkami do koncernového auta. V našem případě je to RAPID. Já jsem zvolil trochu jiný způsob připojení redukce, než se v návodech obvykle vyskytuje. Navíc u RAPIDa je ještě jedna odlišnost, kterou nikdo nejspíš neřešil a to připojení zadní stropní lampičky tak, aby šla vypnout/zapnout společně s přední lampičkou spínačem na přední lampičce. Můj zdroj lampičky byl alliexpress.com za slušných 55 USD : https://www.aliexpress.com/item/CHESHUNZAI-For-Passat-Lingyu-1-8-T-2009-2011-PASSAT-B5-Top-light-Interior-Dome-Light/32827365531.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.zR9sgF Je třeba ještě dokoupit zásuvku VW číslo 893 971 993 pro připojení původní 3 pinové svorkovnici. U mě opět zdroj alík https://www.aliexpress.com/item/5-30-100sets-3pin-2-8mm-auto-wire-harness-connector-893-971-993-893971993-for-VW/32800075130.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7eYv22 (kdo by chtěl realizovat úpravu, mám ještě 4 ks, za poštovné rád pošlu). Výhodou je, že součástí jsou i piny. První prací je ořezání lůžka pro 6 pinovou svorkovnici, jinak se lampička do stropu nevejde kvůli kaslíku na brýle. Doporučuji nejprve si označit, kde jsou piny 1 až 6. Protože jsem nechtěl použít redukci z prostorových důvodů (mám ve stropu kabelů už až až), využil jsem místa pro druhý mikrofon. Ve svorkovnici jsem vytvořil tři drážky pro vodiče, aby mohly jít směrem nahoru. Vodiče jsem zapojil klasicky jako ostatní (pořadí svorkovice -> piny na lampičce): 1->3; 2->5; 3->4. Vodiče jsem napájel na packy a zaizoloval smršťovací bužírkou. Na fotce je vidět i umístění 3 pinové svorkovnce v lůžku mikrofonu. Mechovou vložku, která je v lůžku, jsem ořízl na tloušťku asi 2 mm, aby svorkovnice zapadla co nejvíce dolů. A aby svorkovnice mezi zobáčky dobře držela, omotal jsem tělo svorkovnice 2x PVC elektrikářskou páskou. Žlutý vodič vpravo na fotce na pinu 1 lampičky je napájení osvětlení tlačítek. Vede do 2 pinového konektoru, který je společný pro tento žlutý vodič osvětlení tlačítek, vedoucí A sloupkem, a pro šecivý vodič připojení propojení se zadní lampičkou. Šedý vodič je připájen ke prostřednímu pinu pravého tlačítka čtecí lampičky. Mikrofon je zacvaknut v pravém lůžku, vodiče jsou vyvedeny směrem doleva. Finální podoba lampičky před instalací do stropu.... ....a po usazení do něj. Zbývá mi už jen doladit barvy LEDek vpředu (4xT10) a vzadu (sufitky) a hlavně předělat osvětlení tlačítek na zelené a připojit jejich napájení k ovladači světel. Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda máte ještě nějakou 3-pinovou patici ke stropnimu světlu, jestli ano měl bych o jednu zajem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 (editace) Mám. Pošlu dobírkou na Zásilkovnu dle tvého výběru, potřebuju jen tel. a email. Editováno: 15. Listopad 2020, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek6132 Vloženo 17. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2020 Dobry den. Mate navod na vyrobu redukce mezi kabelaz vozu a lampu ze superba? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza039 Vloženo 17. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2020 (editace) Musiš sehnat protikus do 3pinoveho konektoru který máš u origo lampičky a do něj napinovat kabely z 6pin konektor (viz. Obrazek) kabel z pinu 1 na velkem konektoru je podsviceni tlačitek, ten natahneš např. k osvětleni přepinače světel, zbylé 2 piny na 6pin svorkovnici jsou prázdné Editováno: 17. Listopad 2020, autor: Honza039 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kenzo4x Vloženo 13. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2022 Ako ste vyriešili to slabé svietenie toho svetla pri vytiahnutych klucoch tiez mi to robi na O2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hradlo Vloženo 23. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2023 Vyřešili jste to nějak nakonec aby se lampička vzadu nezapínala nezávisle a neblikali ty ledky při vytaženém klíči? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Červenec 2023 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2023 (editace) Blikání LEDek se dá vyřešit jen paralelním připojením výkonového odporu. Já, protože jsem měl zadní lampičku spínanou s přední, jsem připájel odpor k patici pro jednu z LEDek na ní. Foto je už bez odporu, jen silné měděné propojovací dráty. Byl to stejný odpor, jako mám teď v nové lampičce - viz bod 11. v tématu https://forum.skodahome.cz/topic/169083-zadní-stropní-lampička-s-čtecími-lampičkami-a-podsvícenými-tlačítky/ Zapojení lampičky, aby se spinala s přední, je popsáno v tématu https://forum.skodahome.cz/topic/123838-zadní-stropní-čtečky-jako-palubní-svítilna/#comments Editováno: 30. Červenec 2023, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září (editace) Již nějaký ten rok jsem odkládal realizaci této stropní lampy s Catvision diodami a podsvitem tlačítek. Odrazovala mě dlouhodobě cena těchto světel. No, nakonec popíchnut @VeteranChildem jsem se k tomu odhodlal a začal hledat nejvýhodnější nabídku. Nakonec jsem světlo koupil zde za cca 3.200Kč vč. dopravy. Jak už to tak bývá, tak do měsíce se na to světlo objevila chvíli sleva na tuším 1.900Kč vč. dopravy. No, na cenu se snažím velice rychle zapomenout 😅... K názvu tohoto vlákna jen doplním, že z Ali nejde o úplně stejnou stropní lampičku, která byla montována do Škody Superb 1. generace,ale jde o stropní lampu z nějakého modelu VW pro Čínský trh a její OEM číslo je 3BD 947 105 nebo také 3B7 947 105F. Podsvit tlačítek tedy není škodovácky zelený, ale červený. Světlo objednáno spolu s jeho konektorem a kousky kabeláže 28.7. a 7.8. jsem si na poště vyzvedl balíček, ne ktarý snad sedl slon. Trochu s obavami jsem jej rozbalil a jeho obsah byl naštěstí v pořádku ☺️ Vlastní montáž jsem udělal vpodst. dle návodů v tomto vlákně a dle @wirer zde a zde. U mého Rapida MR 2019 je ale oproti F3 a starším Rapidům rozdílný konektor původního stropního světla. Je tam 4-pinová svorkovnice 4D0972704. Je tedy nutné pro konektorovou přechodku sehnat protikus tohoto konektoru. Já jej objednal také na Ali. Jenže jak přezpojit kabeláž teéto přechodky? Musel jsem chvíli hledat na drive2.ru a i zde vpodst. všechny články jen o řešení s 3-pinovou svorkovnicí, až na jediný článek s mojí 4-pinovou 🙂 - odkaz zde. Z článku vypíchnu nejpodstatnější schéma zapojení konektorové přechodky: Kdo neumí rusky (stejně jako já 😅) jen doplním, že vodič z pinu č. 1 se napojuje na podsvit interiéru. Já konkrétně napojoval na spínač světel, tj. na pin T10e/10 (viz schéma pro MR 2019 v příloze). Tzn. vyjmout spínač světel jeho zatlačením a pootočením. Před odpojením svorkovnice vypnout všechny spotřebiče a vytáhnout klíč ze zapalování. Já na klíč zapomněl a asi budu mít o tom záznam v paměti závad 😒. Ještě doplním, že u toho pinu č. 1 jsem udělal Y odbočku pro vodič směrem dozadu k zadní stropní lampě, které věnuji samostatné téma. Tímto je stropní lampička namontovaná a zapojená. Zbývá tedy změnit barvu podsvitu tlačítek a příp. i barvu a intenzitu LED Catvision očí. Já mám podsvit interiéru předělán do bílé, takže do této barvy jsem nechal předělat i tlačítka lampičky. LED očí jsem nechal v červeném provedení, které mi ladí s LED páskem na přístrojové desce. Tyto úpravy jsem opět, stejně jako dříve změnu podsvitu celého interiéru, svěřil SMD Miroslavovi z FB skupiny LED podsvícení, s jehož prací jsem spokojený. Když jsem dopsal až sem, tak si uvědomuji, že by se slušelo nasdílet finální fotky osazeného světla v "akci" za tmy. Zjišťuji, že tu vlastně ještě nemám 😕. V dohledné době tedy doplním, ať je příspěvek kompletní 😉. Rapid_spínač světel_podsvit T10e-10.pdf Editováno: 2. Září, autor: tom01 2 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Ja to kdysi sehnal za 1200,e taky cervene podsviceni ale pro autisty piny jsem si promeril multimetrem a podle toho zjistil funkcionalitu a pak provedl i simulaci Jen teda musim jeste doresit uchyceni do stropnice moc mi to tam doted nedrzi, takovy maly restik s jednotkou docasnosti jedno furt 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Před pár lety se ty lampičky daly ještě vcelku běžně sehnat, ale teď už je to skoro nemožné. V Evropě buď nejsou vůbec nebo když už se nějaká objeví, lidi neví, co by za to chtěly. A vzhledem ke stavu použitých kousků, se Čína momentálně jeví jako nejlepší řešení. @tom01 Pěkná práce. Jsem rád, že ses konečně dočkal pořádné přední lampičky. 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Jj, to uchycení není úplně optimální. Původní lampa je přichycen přímo dvěma šrouby do karoserie. Catvision je jen naklaplý v otvoru stropnice a mezi světlem a plechem střechy je mezera. Při montáži jsem měl vyndanou i schránku na brýle. Všiml jsem si, že v pruhu nad stínítky a světlem není žádní tlumicí materiál, tak jsem tam nalepil cca 13cm široký pruh Comfortmat Integra, co mi zbyl z odhlučnění dveře a pak to ještě nějak dopodložil, aby stropnice se světlem při stisku tlačítka tak nepružila. Jinak světlo mi v těch klipech drží celkem obstojně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 8. Září Sdílet Vloženo 8. Září (editace) Dnes doladěné poslední detaily montáže Catvision stropního světla. Z Aliexpressu jsem měl protikus konektoru světla. Zalamovacím nožem jsem ruzně ořezával konektor světla i tento protikus, aby to na sebe jakž takž sedělo, pak jsem to vzájemně slepil přes kousek naohýbaného plíšku (polepeného TESA páskou z pohledové strany) pevnou oboustrannou páskou. Výsledkem je celistvý konektor světla, který nekoliduje se schránkou na brýle. Na fotkách jsou vidět i nalepené podložky z velmi tuhé černé pěny (tuhost cca jako extrudovany polystyren), kterými se světlo opírá o střechu, aby tolik nepřužila stropnice při mačknutí na světlo. Původní světlo bylo totiž do stropnice jen vsazeno a chyceno dvěma šrouby do plechu střechy. Catvision světlo je pouze nacvaklé do rámečku stropnice a nad ním je k plechu střechy ještě docela velká mezera. Laboroval jsem také s tmavou folií vsazenou zevnitř do ramečku plexiskla. Sice jej krásně zatmavila, že ve zhaslém stavu nebylo vidět nažloutlé čipy LEDek, ale svit to ztlumilo až moc. Takže jsem tam nakonec klapl jen plexi v původní podobě bez zatmavení ( stejně se takto zdola nahoru na světlo vpodst. nikdo nedívá). Na jedné straně bylo v klipech plexi trochu volné, tak jsem jej na hranách raději podlepil vlasovými kousky čiré tenké 3M oboustranky, ať nerezonuje 🙂 Editováno: 8. Září, autor: tom01 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Září Autor Sdílet Vloženo 8. Září To je pěkné řešení s tím konektorem! Já když jsem dělal úpravu lampičky, tak jsem se bál kontakt vůbec ohnout, aby se náhodou "neodfoukly" od plošného spoje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 9. Září Sdílet Vloženo 9. Září Chce to dělat s jakoby s citem pro materiál. Ty piny jsou z měkkého kovu, ohnout jdou dobře. Při ohýbání jsem si je u tištěného spoje jakoby přimačkl proti. Jde to v pohodě. Dělá to tak při úpravách i wirer 🙂. Tvá metoda s naletovánim vodičů bude v tomto asi bezpečnější, to asi fakt. Ale asi trochu pracnější 🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.