omicron Vloženo 22. Květen 2018 Sdílet Vloženo 22. Květen 2018 Mám určitý problém, resp. malou záhadu s režimem "plachtění" u DSG převodovky. Pro upřesnění, je to motorizace 1.8TSi se 7DSG, výroba cca 9/2017 (viz podpis). Auto má také DCC, verze výbavy LK (mj. se čtením dopravních značek, viz dále). Když použiji režim plachtění (automaticky s volbou Driving Mode Selection, buď ECO nebo Individual, kde mám tuto funkci předvolenou), tak to obvykle funguje jak má, ale kupodivu jsem zjistil, že někdy, ačkoliv jsou podmínky funkce zcela splněny to zůstane v nějakém rychlostním stupni (tj. např. E7), a nepřejde do volnoběhu (tj. E). Až po nějaké chvíli, kdy opakovaně přibrzdím, a poté opět přidám a plyn následně uvolním, se E konečně aktivuje... Opakovaně na stejném místě (!) Začal jsem to sledovat a kupodivu jsem zjistil, že se to opravdu opakovaně děje na zcela stejných místech (!). Ať už se jedná o nějaký konkrétní úsek dálnice, nějaké konkrétní místo ve městě apod... Skoro jakoby to z nějakých důvodů buď reagovalo na GPS polohu, limit rychlosti pro dané místo, příp. to reaguje na nějaké další veličiny, jako je rychlost, boční zrychlení apod...(?) Nemá někdo podobnou zkušenost, případně i nějaké vysvětlení, v manuálu je o tom úplné ho.no na 4 řádcích... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 24. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2018 Ještě bych doplnil, že někdy, v okamžiku kdy např. vjedu do prudší zatáčky, DSG sama přejde z plachtění a zařadí nějakou nějakou rychlost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 24. Květen 2018 Sdílet Vloženo 24. Květen 2018 Nemám navigaci a dělá mi to uplně stejně. Připadá mi že kdy jdou kola do rejdu a diferák přenese točivý moment na jedno kolo tak to samo zařadí rychlost přesto že před tím auto jelo v plachtění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 24. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2018 Ano, to bych připustil, ale mě to nepřejde do plachtění opakovaně i na jednom dlouhém a rovném úseku dálnice D6 z mírného kopce u KV. Vždy když tím místem projíždím to zkouším, a vždy to nechce do E přejít, většinou až na konci toho úseku. Může to nějak kontrolovat i rychlost v místě (mám navi i čtení značek) ? Jsem z toho "voľaký zmätený" ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 26. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2018 (editace) V 24.5.2018 na 17:33, kacer1 napsal: Nemám navigaci a dělá mi to uplně stejně. Připadá mi že kdy jdou kola do rejdu a diferák přenese točivý moment na jedno kolo tak to samo zařadí rychlost přesto že před tím auto jelo v plachtění. Tak jsem to zkoušel a režim plachtění zůstane aktivní i při vjeti do poměrně ostré zatáčky. Žádná závratná rychlost, jizda ve městě... Editováno: 26. Květen 2018, autor: omicron Odstranění Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprcek Vloženo 16. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2018 Mám RS 245 a plachtění je funkční jen do 130 - 135 km/hod. Pokud jedu rychleji tak to do plachtění nepřepne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasi84 Vloženo 18. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2018 Dá se nějak plachtění zapnout i bez příplatkové změny jízdních režimů, nebo je to vázáno na tuto příplatkovou výbavu? Děkuji. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sprcek Vloženo 20. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2018 Domnívám se, možnost pachtění je přiřazena k nové (mokré) 7° DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasi84 Vloženo 22. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 Tu právě budu mít - mám objednanou O3 2.0 TDI DSG7, ale bez změny jízdních režimů, tak v lednu uvidím, jestli plachtí, nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozinec Vloženo 5. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2018 plachtění má i stará 6 stupňová . pokud nemáš režim můžeš ho tam neutrál dát ručně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kasi84 Vloženo 6. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 A to je právě otázka, jelikož s DSG nemám zatím žádné zkušenosti. Smí se to? V manuálu jsem k tomu nic nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 6. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 Samozřejmě že může, není to HDR automat, ale 2-spojkový automat (osobní zkušenost již s 3. DSG převodovkou). "Plachtění" je nadstavbová funkce, která neutrál zařadí automaticky při vhodných podmínkách v režimu profilu "E" nebo "I" (ne tedy v každém jízdním profilu). Opět automaticky rychlost zařadí zpět, víceméně neznatelně a velmi rychle, např. stačí přidat plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 6. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 Jen jestli to prospívá mechatronice a spojkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 6. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 V čem by to mělo neprospívat? V čem mechatronice a v čem oběma spojkám ? Funkce je jen automatické zařazení neutrálu, který u DSG není ničím zakázaným. Ale možná mě něco uniká, nejsem servisman, jen uživatel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 6. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 protože to pořád rozpojuje spojky,mechatronika pořád pracuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 6. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 Pořád ? To se ale děje i při běžném automatickém řazení, ne ? Že by fabrika tuto fičúru už takovou dlouhou dobu dávala do VW, Seatů i Škodovek, a toto jim unikalo ? Jak to tedy je ? Kdysi při příchodu DSG se taková diskuze na toto téma kdesi již vedla, a již tehdy bylo deklarováno, že tento z mého hlediska možný mýtus přetrvává z HDM převodovek, ale tam je to jasné, že... Osobně mám již třetí DSG (DSG6 i DSG7), neutrál (byť ne v té automatice pro "plachtění") jsem vždy běžně používal hlavně na dojezdy apod., neměl jsem s tím žádný problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 6. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 Ano,já taky dávám neutrál,ale vem si kolikrát jej dá převodovka v režimu plachtění a kolikrát ty,když jej dáš ručně.Kdykoli dáš nohu z plynu,je tam neutrál.Nevím,jestli je to dobré nebo není.Raději si jej dám,když potřebuji sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 6. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 V žádném případě neplatí "Kdykoli dáš nohu z plynu,je tam neutrál"... To ani náhodou. Vyzkoušej to v nějakém autě s touto výbavou, uvidíš sám, že tom tak není. Neplaš zbytečně nově příchozí, když si tím sám nejsi jistý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 7. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2018 jak nejsem jistý,mám to v superbu a pokud jezdím kolem komína,tak kdykoli dám nohu z plynu,je tam volnoběh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 7. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2018 @cosby : "...Nevím,jestli je to dobré nebo není...." Měl jsem na mysli toto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaccob.lik Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 Ahoj, mám O III scout 2015 s DSG a nenašel jsem nikde funkci plachtění pro převodovku. Lze tuto funkci dokódovat? Nemám paket driving mode select, který prý nejde dodělat. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaccob.lik Vloženo 25. Únor 2019 Sdílet Vloženo 25. Únor 2019 nikdo neporadí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Dodelat drive mode select, jina moznost jak to udelat neni. Tusim ze to tu dodelaval @jtfcobra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lionel Vloženo 19. Březen 2019 Sdílet Vloženo 19. Březen 2019 Me by zajimalo jestli se da nejak funkce plachteni naopak vypnout. Nevi nekdo? Seat Leon Cupra 2015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 19. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2019 Vzdyt staci ji v konfiguraci Drive Mode Select nepouzit... Standardne je plachteni soucast pouze rezimu E, a v Individualu je to volitelna moznost. Nevim tedy jak u Cupry, jestli to je soucast vybavy i bez Drive Mode Select, ale vzdy i predtim to byla volitelna funkce.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.