Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

1. Nie je to slozitejsi, a netreba to robit nasilu. Samotne vypnutie SS neprepina rekuperaciu do ineho modu, nedeaktivuje ju, proste sa s nou NIC nedeje. Su to hoaxy a bludy.

2. Su vobec nejake dokazy, ze platene vypnutie rekuperacie tym panom aj funguje? Viem iba o jednom uzivatelovi, ktory to po uprave sledoval, a zistil ze mu to stale meni napatia.

nepomohlo by zmeniť v gateway typ batérie z AGM na obyčajnú ? to by mohlo vypnúť rekuperáciu aj SS ...

To je přesně ono. Luxusní článek.

Protože nevím, jestli mám nebo nemám rekuperaci, superb 140kw 09/2015, tak jsem udělal dneska měření.

Stav baterky na maxidotu mi neukazuje nic jen oranžovou ikonu baterie, SOC ---%, tak jsem vzal měřák a šel se projet.

Před nastartováním měla baterka cca 12,45V, po nastartování studené auto cca 14,7V.

Udělal jsem jízdu asi 35km a po celou dobu napětí kolísalo o pár desetin.

Takže hádám, že rekuperaci nemám v autě funkční? Nebo se pletu?

Urcite ju mas,to je standart,ako aj SS,bohuzial:huh:

AdoksS: 12,45V je pěkná hodnota a ta nabíjecí taky. Ale pro jistotu si to ověř v seznamu výbavy

Clerfayt: máš na mysli z datového štítku v kufru?

Uz sme to riesili na fore, ako ju zachytit, a kedy sa spusta. Vplyv ma napr. vonkajsia teplota. Nahrat ju celu = pouzit akykolvek obd adapter -> kompatibilny softver a nahravat napr. otvorenie klapky a napatie na CM. Tam je to vidiet tak, ze to aj uplny blb spozna.

před 40 minutami, AdoksS napsal:

Clerfayt: máš na mysli z datového štítku v kufru?

Jo, ale nevím jaký je to kód.

Clerfayt: Kody jsem rozlouskl, ale žádná zmínka o nějaké rekuperaci.

sk0d@: kde se to řešilo, nějaký odkaz? díky

před 12 hodinami, Patrik1971 napsal:

Urcite ju mas,to je standart,ako aj SS,bohuzial:huh:

Chápu-li správně, tak SIII má StartStop + tím pádem i rekuperaci každý. OIII má StartStop + tím pádem i rekuperaci jen některá dle výbavy.

Tedy nemá-li ve výbavě StartStop, pak nemá ani rekuperaci a má zcela obyčejnou baterii.

U OIII od MR 2016 u vsech motorizaci.

Moc pěkné téma o ničem...v určitém období se vyráběli auta, které mají rekuperaci a nemají Start/Stop....

V 19. 10. 2018 na 14:55, Martin Bednář napsal:

Tak lidi tady konkrétně s S3 vesele rekuperují cca. tři a půl roku, co je auto na trhu a žádné problémy s tím zatím nejsou.

Neosuhlasím, mě odešla baterka asi po 2,5 roce a to během léta. Odešla z minuty na minutu...ráno jsem nastartoval ujel po dálnici 100km na benzince zhasnul a už skoro nenastartoval. Druhý den ráno jsem již nenastartoval...a to auto používám na dlouhé cesty(nyní po 3a1/4 roce mám najeto 160tkm ) a docela dost brzdím motorem...musím říci, že jsem si myslel, že o svém autě vím hodně, ale o této "feature" jsem netušil a ledacos mi tím došlo => tohle chci fakt vypnout :)

před 1 hodinou, Bladik napsal:

tohle chci fakt vypnout :)

Tak napiš ferdovi

Moc pěkné téma o ničem...v určitém období se vyráběli auta, které mají rekuperaci a nemají Start/Stop....
To znamena, ze vsechny Skody s SSS maji i rekuperaci?
V 25. 10. 2018 na 10:01, ferda25 napsal:

Možná by stálo za to dát jednoduchou odpověď - rekuperaci umím vypnout, neumím vypnout, týká se vozidel z období xy. Spoustu dohadů by to ušetřilo.

Problem je, ze nezistne a verejne nic nevysvetluje, pouze pres SZ za ucelem kseftu.

Veškeré informace poskytuji jen přes soukromé zprávy.
Tak nejak se u nej vytratila ochota nezistne pomoc radou nebo vysvetlenim.

Mel bych mit vyplou rekuperaci na F3, 

baterka drzi 12.4 az 12.5 V.

Auto jezdi denne kratke trasy.

Upraveno od Čečulák

Ceculak kto ti ju vypinal?

Strakonice :D

Auto je 3-2017, 66 kw, Style

Upraveno od Čečulák

A si dost zrucny to v lete logovat cez OBD adapter?

Mluvíš pro mě jazykem jiného kmene...

Občas ze zvědavosti změřím baterku přímo na jejím kontaktu měřákem za 2 stovky a ukazuje to nejmíň 12.38 V... nejvíc 12.5 V

Měřím to po stání auta z druhého dne.

Pod 12.38 zima léto to nikdy nekleslo... minimálně toto to drží stále.

Auto jezdí manželka 10 km do práce a dalších 10 zpět se zastávkou ve škole a v obchodě...pokaždé startuje.

Parkování přes noc v nevytápěné garáži, ve dne na ulici.

Zda je to více než normálně netuším, ale když jsem byl u Jirky, tak se mě sám ochotně ptal co chci nakódovat

a mimo jiné mi tam měl udělat dle jeho slov potlačení rekuperace.

Dokonce mi i celkem podrobně vysvětlil postup... jenže já ani netušil co říká :rolleyes:.

Když baterii dobiju na 12.8 V, tak mi to nedrží a opět to klesne na udanou hodnotu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.