Kukiak Vloženo 9. Březen 2019 Sdílet Vloženo 9. Březen 2019 Dnes rano som nastartoval a z nicoho nic sa objavila sa oranzova ikona tempomatu, tempomat nefunguje.. Je to style 2016, manual. Stalo sa to niekomu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 9. Březen 2019 Sdílet Vloženo 9. Březen 2019 Jj, bylo to v mrazu. Po restartu vše ok, tak jsem to neřešil. Pak už se mi to nikdy nestalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janci721 Vloženo 9. leden 2020 Sdílet Vloženo 9. leden 2020 Ahoj, Mám Octavia III 2015 tiež mi to robí. vyzerá to ako náhodná chyba. podarilo sa ti nejak tento problém vyriešiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlikP3 Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 U mne se podobna hlaska objevi, kdyz je plocha pred cidlem adaptivniho tempomatu na predni casti auta zanesena snehem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Předpokládám, že tyto problémy se týkaly standardního, ne adaptabilního tempomatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kukiak Vloženo 10. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2020 u mna vyriesila az vymena packy v zaruke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 23. leden 2020 Sdílet Vloženo 23. leden 2020 (editace) mne sa niekedy rozsvieti chyba ADAPTIVNEHO tempomatu ale ja mam obycajny tempomat...potom az do restartu tempomat nejde Editováno: 23. leden 2020, autor: SniperWolf 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius_001 Vloženo 14. Únor 2020 Sdílet Vloženo 14. Únor 2020 OIII facelift, klasický tempomat. Včera zřejme tato chyba i u mě. Jízda cca 300km tahem, většinu dálnice a tempomat. Posledních 30km do cíle a najednou nešel tempomat kolíbkou nastavit, neblikla zelená kontrolka, že je aktivní a nefungoval. Tak jsem jej páčkou úplně deaktivoval a zase zapnul. V tu chvíli vyskočila na palubovce ikona tempomatu a vykřičníku. Zkusil jsem jej několikrát vypnout a zapnout a po zapnutí vždy ikona s chybou. Zastavil jsem, chybové hlášení vyfotil, vypnul motor, nastartoval a chyba zmizela. Vše v pořádku. - Nevíte někdo co je to za chybu tempomatu ? - Co to mohlo být za problém ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 14. Únor 2020 Sdílet Vloženo 14. Únor 2020 Presne to iste sa deje mne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skydragon Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 rovnake sa stalo s tempomatom mne uz asi 2 krat, po nastartovani zrazu ikona tempomatu s vykricnikom, po vypnuti a zapnuti motora zmizla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 22. Únor 2020 Sdílet Vloženo 22. Únor 2020 Auto mám 3 měsíce a stalo se mi to taky jednou. Po dalším nastartovaní chyba zmizela. Kdyby se to stávalo častěji tak to budu řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 22. Únor 2020 Sdílet Vloženo 22. Únor 2020 Mně se to stalo jen jednou minulou zimu, pak už nikdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Buchys Vloženo 9. Květen 2020 Sdílet Vloženo 9. Květen 2020 Ahojte, také se mi tato chyba už jednou stala (r.v. 12/2018). Dojel jsem do cíle a cca po pěti hodinách jsem jel zpátky - zase vše fungovalo OK. Taky jsem si řekl, že pokud by se to dělo nějak víc, tak to budu řešit, ale pokud to bude výjimečně, tak řešit nebudu. Mimochodem zkoušel s tímto někdo do servisu? Dostal nějaké vyjádření? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepeLePew Vloženo 24. Září 2020 Sdílet Vloženo 24. Září 2020 Zdravím. Mě se to děje s tempomatem taky. Mám 2013, s klasickým tempomatem. Na začátku Září mi v autorizáku dělali výměnu chladiče a pomocného chladiče. Druhy den jsem jel delší trasu a když jsem na dálnici přepnul tempomat tak mi rozsvitilo oranžovou kontrolku. Po zhasnuti motoru a startu tempomat funguje ale pak když ho neaktivuju opět po chvíli kontrolka sama naskočí. Takhle se to děje neustále. dneska mi nezávislý mechanik přes VAG potvrdil ze mu to hlásí chybu u tempomatu a přepínačů světel (jinak ale vše ostatní krom té chyby tempomatu funguje), ale taky ne stále. A VAG taky ukázal datum prvního výskytu této chyby a přesně to odpovídá dni kdy jsem si auto vyzvedl v autorizaku :-/ tak nevim jestli tam mohli něco podělat, protože mě napadají různé možnost....ale u výměny chladiče snad nemůžou poškodit něco s tempomatem nebo jo? Nějaké zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pazdy_31 Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 Zdravím, neřešil jste někdo tento problém? Mám OIII 2016 a jakmile se ochladí poblíž k nule, tak při studeném startu se mi vždy zobrazí chyba na tempomatu v podobě vykřičníku. Stačí ujet pár km, znovu nastartovat a tempomat opět běží. Současně se mi nezapne ani po ujetí 45km funkce start-stop (ne ze bych to potreboval), hlasi chybu nadmerne spotreby energie vozidla. Tak mi trochu připadá, jestli nema neco spolecneho s akumulátorem? Ale auto slaby akumulator nehlásí. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cool.e Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 V 11. 1. 2021 na 19:29, Pazdy_31 napsal: Zdravím, neřešil jste někdo tento problém? Mám OIII 2016 a jakmile se ochladí poblíž k nule, tak při studeném startu se mi vždy zobrazí chyba na tempomatu v podobě vykřičníku. Stačí ujet pár km, znovu nastartovat a tempomat opět běží. Současně se mi nezapne ani po ujetí 45km funkce start-stop (ne ze bych to potreboval), hlasi chybu nadmerne spotreby energie vozidla. Tak mi trochu připadá, jestli nema neco spolecneho s akumulátorem? Ale auto slaby akumulator nehlásí. Díky Rozšířit Mám ten samý problém.Jakmile se ochladí tak u ranního studeného startu se objeví u tempomatu ERR, po zahřátí když auto vypnu a znovu nastartuju, tak už tempomat OK, u stop-start systému mám tu samou hlášku nadměrné spotřeby energie vozidla.auto normálně startuje, zkoušel jsem i baterií dát na nabíječku, ale žádná změna. Navíc i po studenem startu když se zvýší volnoběžné otáčky tak i po zahřátí jsou pořád vysoké, ale jak se auto zahřeje, vypnu a znovu nastartuju,tak už i otáčky normální. Řešil to také někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pazdy_31 Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 Dobra připomínka, otáčky mam taktéž vyšší, bude to jistě totožný problém. Jakmile jsou pri opakovaném startu klidnější, problémy se již nevyskytují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 A tu baterii jste si zkontrolovali resp. nechali zkontrolovat anebo pouze spekulujete ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pazdy_31 Vloženo 5. Duben 2021 Sdílet Vloženo 5. Duben 2021 Zatím jsem to více neřešil. Chyba tempomatu se po oteplení zobrazuje jen sporadicky,nicmene dost často nemám funkční start-stop, právě z důvodu vysoké spotřeby energie pro vozidlo. Někdo nějaké nové poznatky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doum Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 Zdravím, také mi tempomat udělal stejnou chybu, setkal jsem se s tím jak své, tak u firmení oktávky. Ptal jsem se na to už cca rok zpět v aut. servisu a tam mi řekli, že se jedná o softwarovou chybu a objevuje se když človek nezapne dostatečně rychle tempomat na páčce u volantu. Objevuje se, když trochu déle pozdržíte páčku mezi vypnutou a zapnutou polohou tempomatu (samozřejmě ne vždy, je to o citu). Softwarovou aktulizaci zatím zřejmě pořád nemají, jestli vůbec mít budou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B4stard0s Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Taky teď řeším problém s adaptivním tempomatem. Včera ráno po ujetí cca 6km se rozsvitilo "Nedostupný adaptivní tempomat" a k tomu závada start stop a čtení dopravních značek.. Neměl jsem čas to řešit a dnes ráno vyjedu a všechno funguje.. Ale zase po ujetí úplně stejné vzdálenosti to znovu vyskočilo. Na chvíli to tak 10x probliklo jako když je někde špatný kontakt a chytalo se to, ale už to zase nefunguje. Není možné že by byl třeba na radaru acc špatný kontakt a vyřadilo by to i start stop a čtení značek? Popřípadě dá se nějak jednoduše dostat k radaru aniž by se musel sundávat nárazník? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 V současných zimních podmínkách je zlobí. To už se tady mockrát řešilo. Ve špatném kontaktu bych chybu nehledal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B4stard0s Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Jenom je divný že v -8 nic a teď když se oteplilo tak to začalo dělat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 V serviue mě upozorňovali, že to může být v zimě zanesením sněhu krytky radaru. Na tomto fóru to někdo řešil "voskováním" této krytky. Možná zkusit restart, i když v cestě k cíli nejméně vhodný způsob. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fufal Vloženo 12. leden 2022 Sdílet Vloženo 12. leden 2022 (editace) U mého Kamiqa s klasickým tempomatem (z výroby převzatý na saloonu 29.12.2020) se bílá kontrolka tempomatu s vykřičníkem (tempomat je v té chvíli nefunkční) začala rozsvěcet po nastartování cca v říjnu 2021, přičemž do té doby (celou zimu 2020/2021 a dále), nebyl žádný problém. Od prvopočátku nechávám trvale páčku v poloze ON, respektive Cancel, a v případě potřeby tempomat aktivuji pouze kolíbkou nastavením konkrétní rychlosti, kterou momentálně jedu. Cca od října se kontrolka tempomatu s vykřičníkem rozsvěcí denně, max. obden, jak po studeném, a někdy i po teplém startu, a vždy to vyřeší pouze zhasnutí motoru a další nastartování. Podotýkám, že jsem zkusil odstranit veškeré možnosti zašpinění, námrazy nebo vlhkosti. Včera jsem s tím byl v servisu, kde to celý den zkoumali a odpoledne při převzetí vozu konstatovali, že přehráli software a vše je OK, ale kdyby přeci jen byl problém, ať se ještě ozvu. Ze servisu jsem dojel domů, a dnes ráno po startu opět bílá chybová ikonka s vykřičníkem a nefunkční tempomat. Dalším stanoviskem servisu je, abych páčku tempomatu po každé jízdě vždy přepnul do polohy OFF a zapnu ji až po nastartování, že tempomat v pozici ON, po startu neví, co má dělat, že je zmatený, jelikož je funkční až od rychlosti 40km/h a já startuji v nulové rychlosti. S tímto problémem se prý mechanik ještě nesetkal. Mám prý zkusit, zda se bude ikona s chybou objevovat i po startu s páčkou v poloze OFF a následném přepnutí do polohy ON, a hlavně, abych jim pak dal zpětnou vazbu. Jasně jsem z toho pochopil, že si neví rady, a budou rádi za jakoukoliv radu, aby byli schopní dalším zákazníkům dát nějaké vysvětlení. Budu Vám velmi vděčný za nějaké faktické vysvětlení nebo reálnou radu? Editováno: 12. leden 2022, autor: fufal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.