Leden 6, 201510 r Nez tady zase zacnou breky nad "domacim postavenim", tak doporucuju zkontrolovat napr. cenu OIII v Rakousku. Pak si odpovezte, jestli budete svobodne pracovat za mzdu nizsi o ctvrtinu, tretinu apod. Pokud odpovite kladne, respektuju pravo nadavat na kvoty jednotlivych zemi. Dík. Otevřelo mi to oči. Už chápu proč na nás kašlou. Cena OIII Active 1,2TSi 63 kW cena v ČR 342 900,- Kč, totéž v Rakousku 530 359,- Kč (19150 Euro, přepočteno dnešním kurzem ČNB 27,695 Kč/Euro). Už se nedivím, že nedodávají pro blbý čecháčky a lifrujou to do ciziny.
Leden 6, 201510 r Autor Já bych to tak tragicky neviděl. Buďme rádi, že je tu taková konkurence mezi prodejci, že máme jedny z nejlevnějších aut v Evropě. A to už dlouhodobě. Není tomu tak ve všech komoditách, jak všichni víme a jak všichni nadáváme. Takže co vlastně chceme? S tím brzděním dodávek to může být pro Škodu dvousečné. Může dojít k bodu zvratu, kdy se zákazníci nase*ou a začne odliv. A to je velmi setrvačné. Dlouho trvá, než zákazníci odejdou a pak trvá ještě dýl, než se zase vrátí. Je to vše na uvážení managementu ŠA.
Leden 9, 201510 r Tak jsem dnes ukončil svoji čekací dobu. Objednáno: 3.7.2014 Vyrobeno: 22.12.2014 Dodáno: 9.1.2015
Leden 15, 201510 r Tak ráno zvonil telefon od dealera a jsem nyní zase o kousek dál.. Octavia Combi III, 2,0 TDI, 110 kw, Elegance plus, černá perleť. Objednáno: 14.11.2014. Dnes informace: výroba 10. KT (v týdnu od 2.3.2015) Cca okolo 7.3. 2015 předání.. (dealer naznačil, že výroba může být i o malinko dříve) Hned je na světě lépe.
Leden 21, 201510 r Tak se také přidávám: Octavia RS 2,0 TSI, manuál, šedá METAL metalíza Objednával jsem 30.12.2014 a v pondělí mě prodejce volal, že se bude vyrábět 12.KT a toto prý ještě minulý týden psalo 11.KT. Takže dodání koncem března, což je super, protože nemusím řešit zimáky Každopádně v době kdy jsem objednával mě prodejce říkal, že dodačka na RS v liftu je kolem 3,5 měsíců, nicméně kombi až 5 měsíců, takže kdo má kombi je na tom podstatně hůř no...
Leden 21, 201510 r Naše nejnovější zkušenost: CNG, Elegance + pár příplatků, kombi, objednáno 31.12.14, výroba 8 týden ;-)
Leden 23, 201510 r Ahoj, také si dovolím přidat aktuální zkušenost. Škoda Octavia Combi L&K 1.8 TSI, DSG, Objednáno 27.10.2014, výroba 8 KT
Únor 3, 201510 r Ahojte to je zvlastni.... reaguji na Vilém Matyáš Ja objednaval Octavia RS 2,0 TSI - liftback, manuál začátkem prosince a nikdo zatím nevolal podle jakeho klice to v MB dělají tuší někdo?
Únor 3, 201510 r Octavia Scout 2.0 TDI 110 kW + další výbava Objednáno cca. 20.9.2014 Vyrobeno 11.11.2014 (dle VIN) Předáno ... 15.1.2015
Únor 3, 201510 r To byla dva měsíce v salonu? Jinak si to nedovedu vysvětlit. Předprodejní servis tak max. týden.
Únor 4, 201510 r Jde o firemní auto, takže to zdržení s předáním bylo na straně firmy a souviselo s vánoci a koncem roku. Ale to není podstatný, spíše je vidět, že auto bylo vyrobeno za necelé 2 měsíce.
Únor 4, 201510 r Ahojte to je zvlastni.... reaguji na Vilém Matyáš Ja objednaval Octavia RS 2,0 TSI - liftback, manuál začátkem prosince a nikdo zatím nevolal podle jakeho klice to v MB dělají tuší někdo? Já objednával (stejný model a motor) 21.11. a příští týden jde do výroby. Osobně doporučuji pravidelný kontakt s prodejcem a ptát se a ptát se a ptát se. Nějaký chronologický systém v Bouli jistě bude, ale některých dílů (údajně např. střešní okna a parkovací kamery) je málo, takže auto bez nich může být vyrobeno podstatně dříve, než s nimi, ale krom prodejců a automobilky do toho podle mne nikdo nevidí.
Únor 4, 201510 r Hele tak u mě ještě změna, v pondělí jsem doobjednával do RS Kessy a Intelligent Light Assistant a prodejce mi psal, že termín výroby posunuli dokonce už na 8KT, takže začátkem března bych měl auto přebírat. Tak vážně nevím, jaký v tom je systém, od objednání do dodání by to u mě mělo být 2 měsíce, což je super, nechápu, že ještě nemáš info, ale jak psal mischicka, je dobré se prodejce ptát, i když já se ptát nemusel, prodejce mi sám hned psal, jakmile byl znám termín výroby, no asi je to v každém salonu jinak...
Únor 4, 201510 r Systém tam určitě bude, jinak by to byl jeden velký mrdník, ale jak přesně funguje, jak moc se dá ovlivnit ze strany prodejce a jak moc je závislý na výbavě a aktuální dostupnosti dílů, to ví asi jen v Bouli.Co jsem zaznamenal já je určitý posun směrem k dřívější výrobě zřejmě v souvislosti s tím, že před koncem roku spousta prodejců předobjednala vozy, o kterých si myslela, že je prodá firmám, které budou chtít uchránit peníze před státem a nakonec se některá auta ani nevyráběla.
Únor 4, 201510 r Ne to jen pracují efektivněji a pak ty auta tak vypadají. Kvalita laku na velké většině O3 a obecně všech nových Škodovkách mluví sama o sobě.
Únor 6, 201510 r Nedalo mi to a zavolal jsme do Autosalon a ze ptal se jak to vypadá s termínem a informace je na svetě Octavia RS Lift 2.0 TSI, manuál a pár drobnosti k tomu.. objednáno první týden v prosince termín dodání 1. týden v březnu... Chci vyjet na jaře, takže paráda
Únor 6, 201510 r Taky mám překvápko dnešního rána - plánovaný termín byl ještě ve středu příští pátek a hle, včera projelo auto svařovnou, dnes lakovnou a za chvíli je na lince :-)
Únor 9, 201510 r OIII Scout 1.8TSI objednáno začátek listopadu, v polovině ledna jsem dostal termín na 9. KT (konec února). Tak uvidíme. Jsou to 4 měsíce. Prodejce říkal, že má zkušenost, že to občas bývá o 1-2 týdny dřív. Tak snad se ozve Jinak zkušenosti z Porsche ČB a maximální spokojenost. Na každý mail mi prodejce odpoví, zavolá, dělal mi i 3x změny a pořád děkoval, že jsem si u nich vůz zakoupil.... Kéž by se takhle dalo mluvit i o jiných. V Havlíčkově Brodě mi na dotaz na Scouta na svezení do telefonu rovnou řekli "A k čemu vám to bude? vy si ho snad chcete koupit?!" ... Po obvolání 25-30ti salonů po ČR a jejich přístupu jsem zjistil, že jedině v ČB za to stojí s nima komunikovat... No možná ještě aby se nesnažil...konfigurátor = 940 tisíc. Kamarád objednal OIII 1.6TDI v 2.KT 2015 a datum výroby má 8.KT ... Docela mazec. Asi jim dobře padnul zrovna do výroby...
Únor 9, 201510 r Bohužel máš pravdu - v mém případě to nebylo 30 ale jen 12 salónů a naivně jsem si na začátku myslel, že se budou moct "přetrhnout", když si chci koupit auto a není to Citigiobasic, ale některé prodejce jsem vyloženě obtěžoval už jen poptávkou.
Únor 9, 201510 r A co sis objednal? (sorry nepročítal jsem pokud jsi to psal) ... já jim volal kvůli tomu, že jsem nikde po ČR nemohl sehnat předváděčku Scouta. A natož benzínovýho. Když jsem sehnal 2 kousky někde po ČR (naštěstí jeden byl právě kousek v Budějkách), tak samozřejmě bez výbavy a hlavně to byla nafta. Prej benzínový nikde nemaj Ani sjet si s 1.8TSI moc nešlo, že to tak lidi nekupujou. Asi to prodejci brali tak, že někdo chce stejně něco co si nakonec nekoupí, tak to nemá smysl... Každopádně čekání 4 měsíce. Ano, je to reálný (bál jsem se že to bude až půl roku nebo i víc), ale člověk se zatraceně těší!!! Edit: už to vidím benzínový RSo... Upraveno Únor 9, 201510 r od dastax
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.