csabac Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 @VojtaV ako myslíš ten rozdiel velkosti? disku? lebo celkový rozdiel je zanedbateľný. obúva sa tam iný rozmer pneu a tým je výška viacmenej rovnaka so 16 ami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marskama Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Mám letní 17" Stratos, zimní plechy 16". Estetický rozdíl je obrovský. Já cítím rozdíl jen těsně po výměně, pak už v podstatě ne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Jde o zvyk. Na těch 17" je to víc uskákaný. Nejvíc je to znát po výměně (jak je tady už přede mnou napsáno), pak ne že by se to zlepšilo, ale člověk si zvykne. Ty 16" jsou prostě pohodlnější. Na některých rozbitých silnicích jezdím podvědomě trochu pomaleji, než se dá na zimních při podobném komfortu. Měnit to ale nehodlám, na léto 17", na zimu 16". 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Na leto 18 a na zimu taky 18 🙂 a prijde mi to ok. Kdo zazil Rapida na 17, tak to byl kostitras, ale dan za to, ze se na to dalo cely rok koukat. Scala je za me podvozkove jinde a dava i ty 18. 👍 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetys Vloženo 6. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2023 Mám na léto 17 a na zimu jsem koupil 18 a žádný velký rozdíl jsem nezaznamenal. I když jedu po kočičích hlavách, tak to drncá pořád stejně. 😉 Navíc s těma 18 to auto vypadá opravdu parádně. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaV Vloženo 10. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2023 Díky za informace! Přesně o to mi tak nějak šlo. Co se 18" týče – jo, jsou fakt krásný (třeba stříbrný Vegy jsou fakt velká paráda), ale na autě je mít podle velkého techničáku mít nemůžu (holt jedna z nevýhod G-Tec) a nechci se zabývat připisem. Sedmnáctky budou muset stačit 😄 Nějak se rozhoupu a pošlu sem někdy výsledek 😄 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venstr Vloženo 3. Dubna Sdílet Vloženo 3. Dubna Ahoj, uvažuji o koupi kol R18 na 7,5 to není problém kola zapíšou do techničáku z tipového listu z ronalu. Jakou zvolit pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Dubna Sdílet Vloženo 5. Dubna No z TP jazdi Scala na 18tke 205-45-18,ale na ten 7,5 disk to bude chciet inu sirku,lebo ta 205 tam bude vypadat smiesne...zalezi,co ti tam zapisu,ale mozno rozmer pre Kamiq 215-45-18 by bol celkom ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Dubna Sdílet Vloženo 5. Dubna Inak 18tka Sirius Antracitovo-lestena takto: 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 5. Dubna Sdílet Vloženo 5. Dubna Pěkné to je, což o to, je to ale použitelná na na še kvalitní cesty? To musí být tvrdé jak cyp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Dubna Sdílet Vloženo 5. Dubna Je to tuhe,ale Scala ma ten podvozok celkom uplavany,takze oproti 17tke to uz nieje ziadna extra zmena,ale po zimnej 16tke to je citit samozrejme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kulan Vloženo 20. Září Sdílet Vloženo 20. Září Ahoj, škoda má teď verzi 130 let a tam už ty ceny vypadají dobře. Uvažuji o koupi 130 let premium u které jsou 17tky kola. Na zimu bych ale chtěl 16tky. Chci se zeptat jesli je nutné při přezouvání něco přenastavovat nebo se to může vyměnit jen tak na zahradě? Ty 16tky (195) chci z důvodu, že na nich jdou dát zimní řetězy. 17tky jsou jenom 205. Pár lidí se už taky ptalo, jestli někdo zkoušel zimní řetězy na 205tkách, ale nikdo neopověděl, takže asi nikdo nezkoušel a proto budu brat 16tky (195) Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 20. Září Sdílet Vloženo 20. Září Tsky mám na své na zimu 16' 195/60, kvůli řetězům. A i manželce na scalu jsem již koupil disky. Jen pozor disk musí být 6J 16 et35. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 20. Září Sdílet Vloženo 20. Září Taky mám tyhle zímní 16 , přezouvám před domem , jen potom, až ti skočí na infotamentu výzva - zkontrolujte pneu - musíš uložit nové tlaky - rozměry pneu - viz návod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kulan Vloženo 22. Září Sdílet Vloženo 22. Září Takže když na léto bude disk 6,5J × 17" ET40, pneu 205/50 R17, může být na zimu 6,0J x 16" ET 35, pneu195/60 R16 ? A použiju porád ty stejné šrouby, nemusí být na letních nějaké delší/kratší díky tomu jinému ET? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
altra Vloženo 22. Září Sdílet Vloženo 22. Září Odšroubovat 17, našroubovat 16, kontrola tlaku, reset kol a nic dalšího nedělám. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.