slovacik Vloženo Neděle v 05:52 Sdílet Vloženo Neděle v 05:52 Ahojte tak v rýchlosti môj problém. Scala 1,0TSi 85KW. V r 2022 výmena sviečky na 3 valci o pol roka neskôr zas ta istá chýba v servise v ramci zaruky zistený a vymenený vstrekovaci ventil a sviečka 2023. Všetko v rámci záruky. V r. 2024 vymena komplet sviecky v ramci technickej kontroly Po 2 rokoch keď už auto nieje v záruke zas ukazuje chybu EPC a auto netaha tak ako keď chybné boli sviečky. Ak sa mi podarí niekoho nájsť na diagnostiku ukáže chybu ale presne tak sa auto správalo pri sviečkach. Ak bude tá istá chýba sviečky, čo môže byť príčina? Predsa nebude normálne aby som každý rok po cca 6000km menil sviečku. Chcel by som byť nejak pripravený čo asi skontrolovať prípadne vymeniť. Auto má 6 rokov a cca 58000 km. Samozrejme môže ukázať aj inú chybu ale podľa prejavu to vyzerá na sviečku??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo Neděle v 08:20 Sdílet Vloženo Neděle v 08:20 a co zapalovacia cievka ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo Neděle v 08:30 Sdílet Vloženo Neděle v 08:30 Ukáže to na diagnostike? Lebo v ŠA servise pred 2 rokmi vymenili vstrek ventil že ten je príčinou. Ale dobre vedieť čo môže byť ešte. Slováci viete niekde kde sa dajú kúpiť nejaké lacnejšie diely trebars vrakoviska na východnom Slovensku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo Neděle v 16:22 Sdílet Vloženo Neděle v 16:22 https://www.ekodiely.sk/ ale mam pocit, ze ceny maju prehnane. lacnejsie mi to obcas vychadza cez bazos, niekedy mozno dokonca novy diel. preto skor kupujem na Allegro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo Neděle v 16:52 Sdílet Vloženo Neděle v 16:52 Dakujem dam vediet ked budem vediet co ukaze diagnostika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo Neděle v 17:14 Sdílet Vloženo Neděle v 17:14 Asi by mě vadilo, zvlášť u skoro nového auta, čekat , až někoho najdu s diagnostikou, ale zřejmě můžeš auto odstavit a počkat. Já jezdím denně , má drahá půlka takém kvůli tomu koupil obyčejný Elm 327adapter, tuším , + bezplatná aplikace v telefonu Car Scanner ( pouze teda pro zjištění závady + vymazání ) a hned víš zhruba na čem jsi, hlavně pokud jsi na cestě. V garáži samozřejmě Vag com diagnostika. Ty nemáš záruku 5 let a 100 ti. km? Hodně škody dokáží napáchat kuny na kabelech. Zrovna třeba vstřiky bych použitý bez 100 % jistoty nekupoval. Co se týče svíčky, tam položka 420 Kč za originál je dle mne pěkný, když víš , že to máš druhý den doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo Neděle v 20:16 Sdílet Vloženo Neděle v 20:16 Auto je 7/2019 je po záruke. Už 2x mi menili sviečku v záruke kolo chybe a raz vstrekovaci ventil v rámci záruky teraz v r 2024 menili sviečky v rámci výmeny a pravidelného servisu a ak ukáže že chýba je v sviečke nebude to normálne aby pocas 5 rokoch menili 4x sviečku keď je nabehane cca 59 tisíc. Ja potrebujem auto tak isto lenže v ŠA čo je najbližšie bydlisku nieje voľné tento týždeň ani na diagnostiku ma nechcu zobrat a ísť 50km na dvojke do ďalšieho servisu ŠA nepokladám za dobré riešenie. Preto chcem nájsť niekoho kto ma diagnostiku má vezme aj keď to nebude ŠA servis aby sa to riešilo. Na Slovensku je zajtra šťatný sviatok máme veget 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo Neděle v 20:31 Sdílet Vloženo Neděle v 20:31 mas tam plnu servisnu historiu? mozes vyskusat zazrak menom dozivotna garancia mobility a zavolat skoda assistance, 24 hodin denne, 365 dni v roku pracovnici ochotne pomozu vyriesit tvoju neprijemnu situaciu a podla toho, ako moc ti pomozu, si mozes kupit u nich dalsie auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo Neděle v 20:38 Sdílet Vloženo Neděle v 20:38 (editace) Tak históriu mám úplnú. Tak to má nenapadlo a čo je v ich silách? Skôr mi asi servis nevybavia a náhradné auto nedajú. Či sa mýlim? Ale dobrý nápad to má nenapadlo a je tá služba spoplatnena? Kde nájdem na čo všetko nám nárok? Tak som si to pozrel snáď spĺňam vsetky podmienky len servisnú knižku nemám tá je asi v servise kde chodím. No ale asi za pokus by to stálo čo by mi pomohli. Editováno: Neděle v 20:48, autor: slovacik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo před 21 hodinami Sdílet Vloženo před 21 hodinami Takže diagnostika ukázala poruchu na 3 valci tak ako v r. 2022 a 2023. 18.1.2022, 21239km vymenili sviečku, 2.2.2023, 34121km sviečku a vstrekovaci ventil. A teraz 1/2025, 56400km ta istá porucha na 3 valci. Neviem či platí záruka na vstrek. ventil a sviečku 2 roky a či to budú brať ako opakovanu poruchu aj keď je auto už pol roka po záruke. No v každom prípade idem do ŠA servisu keď budú mať voľný termín. Uvidím čo tam povedia ale chýba bude asi niekde inde keď tak sa objavuje porucha na jednom valci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo před 12 hodinami Sdílet Vloženo před 12 hodinami (editace) @slovacik Neplati ti zaruka 2r. To jedine v predajni ak kupis diel a donesies im ho namontovat. V tom pripade mas dve faktury/blocky. 2r na zakupeny diel mimo skodovky a 1r na pracu v skodovke. Pri reklamacii sa to berie ako celok a datum kupi auta. Takze po zaruke smola. Jedine ak po zaruke kupis diel u nich teda, ti ho vymenia, plati zaruka na diel 2r. Dostanes ale skvelu vec od skodovky - kulanciu. Predrazeny diel ti predaju so zlavou 🤣 Editováno: před 12 hodinami, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slovacik Vloženo před 11 hodinami Sdílet Vloženo před 11 hodinami (editace) No aspoň tam pôjdem a uvidím čo povedia a čo zas vymeniť navrhnu možno budú mať dobrý deň 😂 Takže to že tu istú chybu 2x opravovali a neodstránili a sa objavila znova sa neberie ako ich zlyhanie? Editováno: před 11 hodinami, autor: slovacik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo před 11 hodinami Sdílet Vloženo před 11 hodinami Jestli to píše závadu na 3 válci( nebo všeobecně na valcich) tak se postupuje prehozenim svíčky a cívky, každý na jiný válec. Jestliže to i potom hází třetí válec, tak může být závada v důsledku vstrikovace. Případně zakarbonovani ventilů a tím pádem špatný tlak ve valci. To by ale v AO měli vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.