Přejít na obsah

Koule tažného zařízení a STK


slim1963

Doporučené příspěvky

Mám takový dotaz. Nějak mi to hlava nebere a jen mě zajímá jestli to tak má být.

Bal jsem nedávno na STK. 0 závad všechno v pořádku, ale... Mám z výroby namontované tažné zařízení s odnímatelnou koulí.. Když jsem technickou dělal tak mě technik řekl, že musím kouli vozit sebou na STK, jinak mě dá štempl jen na měsíc a musím přijet s ní. Tak mě zajímá jestli je tahle blbost opravdu v předpisech nebo ne. Není problém abych si ji příště vzal, ale nechápu princip a navíc to brát i jako vážnější závadu ?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, tak, je to součást vozidla, navíc zapsaná v TP, takže na STK tam musí být, aby ji mohli řádně zkontrolovat.

 

·              Je-li k technické prohlídce v STK přistaveno vozidlo s demontovanou částí odnímatelné spojovací koule třídy A 50, musí žadatel o technickou prohlídku předložit ke kontrole i odnímatelnou část příslušného spojovacího zařízení vozidla. Kontrolní technik zkontroluje vizuálně technický stav odnímatelné části, její konstrukční příslušnost k části spojovacího zařízení namontované na vozidle a následně provede kontrolu opotřebení spojovací koule třídy A 50 podle tohoto odstavce.

·              Pokud žadatel o technickou prohlídku demontovanou část odnímatelné spojovací koule třídy A 50 ke kontrole nepředloží, nelze provést kontrolu stavu a opotřebení spojovacího zařízení. Zjištěná skutečnost je hodnocena jako vážná závada a žadatel musí chybějící část předložit ke kontrole při opakované technické prohlídce. Do „Protokolu o technické prohlídce“ se v poznámce uvede:

 

„Odnímatelná spojovací koule třídy A 50 nepředložena ke kontrole“

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...