dumackanic Vloženo 6. Březen 2020 Sdílet Vloženo 6. Březen 2020 Dobrý den. Máte někdo zkušenosti s updatem mapového setu? Ve vozidle Karoq mám infotainment Amundsen. Mám originál Škoda kartu 16 GB s navigačním SW, kde jsou Europa 1 (cw45, kat 45, KW 45) 2017. Postupoval jsem podle návodu na stažení dat: 1 Na novou přeformátovanou katru 32 GB se specifikací SDHC třídy 10 jsem stáhnul mapy ECE 4 2020. Soubor v ZIP jsem rozbalil v PC. Vložil kartu do slotu infotainmentu Amundsen. Systém mi oznámil: "Navigační data nejsou k dispozici". 2 Nechtěl přijít o originál data. Katru jsem přeformátoval a zkopíroval jsem na ní data z originální Škoda karty 16 GB s navigačním SW, kde jsou Europa 1 (cw45, kat 45, KW 45) 2017. Vložil kartu do slotu infotainmentu Amundsen. Systém mi oznámil: "Navigační data nejsou k dispozici". Prosím o radu jak nahrát aktuální mapový set ECE 4 2020. Mackanič Tel: 73 183 754 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalbad Vloženo 7. Březen 2020 Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 A je to originál škodovácká karta? Nejde to s jakoukoliv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dumackanic Vloženo 7. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 Před hodinou, michalbad napsal: A je to originál škodovácká karta? Nejde to s jakoukoliv... Děkuji za odpověď. Zkoušel jsem to s katru 32 GB se specifikací SDHC třídy 10. Bylo to na doporučení operátora z Informační linky ŠKODA AUTO. Nicméně mi později operátor zaslal email, že to vyžaduje originál Škoda kartu. Pouze nechápu, zda musím zakoupit novou kartu, nebo mám na stávající originál Škoda kartu 16 GB s navigačním SW ECE 1 2018, nahrát nový SW ECE 4 2020. Děkuji za radu a pomoc. DuMa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 7. Březen 2020 Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 Jestli jsem se dobře díval, mapový podklad ECE 4 by měl mít 7 GB. To znamená že na stávající originální SD kartu jenž máš, by se měla mapa v pohodě vejít. Osobně bych kartu naformátoval a novou mapu stáhnul přes Infotainment portál složka aktualizace map. Až budeš dávat kartu s mapami do slotu v autě, zkus napřed zapnout navigaci a potom tam teprve vložit SD kartu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dumackanic Vloženo 8. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2020 Dík za radu. Takže mám použít stávající originál kartu, nebo si koupit novou? DuMa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalbad Vloženo 8. Březen 2020 Sdílet Vloženo 8. Březen 2020 Samozřejmě tu stávající, soubory na ní si můžeš zazálohovat v PC, pak naformátovat a stáhnout na ni nové mapy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dumackanic Vloženo 8. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2020 (editace) Dík za radu. Nechci přijít o data, takže jaký je rozdíl mezi originál Škoda Kartou a touto kartou Samsung Micro SDHC karta 32GB EVO Plus(Class10 UHS-1)+SD adaptér. Na tuto kartu bych si chrěl nahrát mapový set. Má snad škoda karta nějaké kódování nebo ochranu? DuMa Editováno: 8. Březen 2020, autor: dumackanic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalbad Vloženo 9. Březen 2020 Sdílet Vloženo 9. Březen 2020 Ano, tzv. CID kód (identifikační kód). Na některých "obyčejných" SD kartách to lze upravit, ale tento postup není pro nás amatéry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 On 3/8/2020 at 5:17 PM, dumackanic said: Dík za radu. Nechci přijít o data, takže jaký je rozdíl mezi originál Škoda Kartou a touto kartou Samsung Micro SDHC karta 32GB EVO Plus(Class10 UHS-1)+SD adaptér. Na tuto kartu bych si chrěl nahrát mapový set. Má snad škoda karta nějaké kódování nebo ochranu? DuMa Pokud nechces o originalni data prijit, tak si je z karty zkopiruj. Neni tam zadna filesystemova ochrana. Pripadne si udelat bitovou kopie (dd u macOS/linux, Windows asi nemaji zadny nastroj, ale da se pouzit neco jako ActiveDisk nebo Norton Ghost), ale je to zbytecne Ale jak zde bylo uvedno, karta ma ochranu pomoci CID. Navod a buildnuta binarka pro Android (pozor musi byt rootnuty) je tady https://github.com/raburton/evoplus_cid Dalsi zpusob je na unix based systemu vzit zdrojove kody a buildnout. Tady pozor ctecka karet musi byt primo na sbernici, nebude fungovat s USB cteckama Pokud ale nemas s kartou problemy, ignoruj vse vyse napsano a proste ji smaz, zkopiruj nove mapy a dej do auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.