Červen 19, 201114 r Hallo, kdo mi sem může hodit nějakou radu nabo názor do placu ? Mám objednanýho Toura OII - dodávka předběžně za měsíc - objednal jsem si defend lock za šest táců, co tam montuje autorizovaný prodejce až mu to dorazí z výroby. Přímo z výroby však mám objednaný do auta originál alarm s hlídáním vnitřního prostoru, náklonovým čidlem, zálohovou sirénou - funkcí jak robot - samozřejmě jsem počítal s lepším spaním když tam mlasknu defend lock i alarm, ale teď to vypadá rozporuplně K dálkovýmu centrálu mě to stojí dalších 6100,- příplatku podle konfigurátoru ( nepočítaje slevu z celého obj. vozidla ). Pročítám různá fóra a příspěvky a jsem teda z alarmu dost "jelen" jestli to není spíš na obtíž než ku prospěchu - třeba příspěvek relativně aktuální zde před necelým rokem cituji : "mám O2 FL 09, alarm se mi spouští už cca 6 měs., v servise jsem to reklamoval už 3x. Neúspěšně. Spouští se tak 1-2x za měsíc, náhodně, houká 15 až 20 min. Nejhorší je, že nejde vypnout. Jel jsem z Plzně do Berouna se sirénou a blikajícíma varovkama, pak sám přestal. Naposled v Německu v Lindau v centru města 20 min, no prostě paráda. V servise mi měnili náklonový čidlo a senzor vnitřku, 2x. Závadu nenašli. Teď jezdím s vytaženou pojistkou a nehouká. Pokud máte nějakou radu ... zkusím novější senzory, viz. OnSit, jinak už nevim." no tak takový výhody za 6000,- bych si od škodovky nepředstavoval - je ta kvalita dnes dodáváného alarmu do OII třeba naprosto shodná jako před rokem nebo tam snad dodávají už zase lepší čidla nebo je alarm od renomovanějšího výrobce než dřív - ani nevím, od koho to je - všechno sériově montovaný prej stojí za prd není lepší se na ten alarm radši vyprdnout ( měsíc před výrobou ta objednávka snad lze v tomto bodě změnit ) a nechat jen defend-lock a vydělat si tak na eurogap, který chci dát navíc k havárku ? Na pár tisících korun se sice nerozbrečím, jde mi ale o efekt a ne vyhazovat peníze oknem úplně a pak mít ještě nervy ze špatného fungování a reklamací složitých čidel a elektroniky. On ten alarm prý ani nejde natvrdo vypnout, takže když mi bude samovolně naskakovat nebo blbnout, tak abych si hodil mašli ne ? otázka taky co by v touru chtěl někdo ukrást - "hnusné" rádio Blues nebo jinak už tam kromě dvou airbagů nic není. Nebo snad nechat alarm a naopak se vykašlat na defend lock za úplně stejný příplatek 6000, který je prý taky na nic pokud se někdo rozhodne auto ukrást ? Barák an garáž samozřejmě nemám, ale tady se zase moc nekrade - ale když někam pojedu, tak u shopping parku nebo na dovolené si ho může někdo podat ....i když tyhle případy zase jistí eurogap Jaké máte na originál alarm v takovém autě názory ? Upraveno Červen 19, 201114 r od Komodor
Červen 19, 201114 r Nevím, máme starší OII (2006) a alarm tam šlape 100 %. Pokud zabezpečení bereš z toho úlu pohledu jak mi přišlo, tak se vys.r jak na alarm tak na defend. Protože pokud ti někdo bude chtít auto šlohnout tak ti ho šlohne. U profíků ti ho ani nepoškodí. A pro ty amatérský zloděje ho nechávej vodemčený a klíče v autě. A pokud se děsíš složitejch reklamací čidel a tak? Buď budeš mít sakra pech na blbou várku a blbej servis - v tom případě di max do Š100 nebo budeš výrobci věřit. Odstranění závady a reklamace je co servis. Mě na FI přestalo jít ABS a objel sem 4 servisy než zjistili že je kaput pojiska. V prvních třech chtěli 20 000 až 40 000 za čerpadlo ABS a čidla.
Červen 19, 201114 r Mám r.v.2009 a ten alarm funguje bez zavad, ani jednou falesny poplach. Ten alarm je v podstate soucasti BCM, ke ktere je pripojena sirena a cidlo naklonu/vnitrniho prostoru pres LIN bus. Deaktivovat natrvalo se da kodovanim - proste se to v BCM vypne. Beru ten alarm tak, ze bych aspon slysel, ze se s autem pred domem neco deje. Jinak si nedelam iluzi, ze by to auto nejak ochranil. Dobre je to spojit s pagerem. Jinak myslim, ze pokud budes mit aspon nejake zabezpeceni, mas vetsi nadeji, ze vezmou auto vedle, ktere nebude mit zadne. Ale 100 procent jistotu nebudes mit nikdy.
Červen 26, 201114 r Bohužel airbagy z O2 by chtěl mít asi každý, takže si myslím, že alarm rozhodně není zbytečná věc. Možná by stálo za úvahu i vyndání a zaslepení zámků. Pokud by alarm zlobil, je potřeba to reklamovat, reklamovat, reklamovat, dokud to nevyřeší. Proto je u novejch aut záruka.
Červen 26, 201114 r Moc souvislostem ohledně alarmů nerozumím, ale soused o 5 domů níže si dovezl zánovní auto Oct a trvalo mnoho dní než našel zdroj falešných poplachů v domontovávaném elektrickém otvírání garáže jiného souseda. Co mu spouštěl v autě jsem tedy nepochopil - ale vyřešil to. Už nehouká. Asi 3 týdny ale tápal, než vypátral souvislosti. Byl tam skoro jak rybář.....
Listopad 16, 201212 r Mám OII MR2008 a chtěl bych tam dát origo alarm http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=348&menu=%C5%A0koda&img_b=IMG_2044_1.JPG&album_adr=/album&album_start=0 nebo Magicar http://www.magicar.cz/ . Co mi doporučíte? Profík obejde oboje, spíš jde o fetky a podobný existence, který kradou věci v autě, navi atd.
Listopad 18, 201212 r pokud jde jen o fetky a vykradače, dal bych origo, alespoň pak spolupracuje s tažným a zbytkem auta
Leden 12, 201312 r Vedel by nekdo, kde jsou u originalniho, z vyroby montovaneho alarmu, umistena cidla hlidani vnitrniho prostoru? Nekde jsem tu nasel info, ze by mely byt v tom plastovem tunelu na strese, ale tam jsem nenasel nic a docela mi to vrta hlavou.
Leden 12, 201312 r To jsem si taky myslel, ale kdyz tam posvitim do tech drazek, tak je to vyplnene cernou penovkou. Je to docela zahada. Upraveno Leden 12, 201312 r od mike_k
Leden 12, 201312 r nevidim na tm žádnou záhadu, tak to prostě je, čidla nejsou patrná při pohledu z čelní strany. Musí se to vyndat a pak je uvidíš
Leden 14, 201312 r Jsou v tom plastu co je schránka na brýle,za tím perforovaným plastem.Když to odklopíš je tam takový modul v kterém jsou čidla vnitř.prostoru +čidla hlídání náklonu vozidla.
Leden 21, 201312 r mam akurat rozobrany interier ak ta to este zajima mozem nafotit a poslat ako to robili mne (asi vo vyrobe ale to uz nezistim asi lebo octu nemam od nova) Len ked sa na to tak pozeram jakym sposobom to pospajali tak z casu na cas sa zastavim a rozmyslam nad tym ci to nerobil kuchar casnik zo specialnej OSOBITNEJ ucnovky...
Duben 12, 201312 r Zdravím, chtěl jsem se zeptat, mám takový problém. Při aktivaci alarmu se nezamkne auto, ale čidla a vše okolo alarmu funguje. Při otvírání auta se vozidlo normálně bez problémů otevře. Baterie v dálkovém ovladači je nová. nesetkal se s tím už někdo? Teď musím auto nejdřív zamknout klíčkem a pak aktivovat alarm. Díky za info.
Květen 7, 201312 r Jako že přes DO "zamkneš" auto, ale nezamknou se dveře, ale jen se aktivuje alarm? Chtělo by to projet diagnostikou...
Srpen 10, 201312 r Koupil jsem Octavii a docela má pěknou výbavu a údajně i alarm.Jak ho mám vyzkoušet že tam opravdu je?Zkoušel jsem vše možné a nic.
Srpen 10, 201312 r Ahoj, tuším, že se to pozná podle rytmu blikání červené diody na řidičových dveřích. Jestli si to dobře pamatuji vrvních 30s bliká rychleji a potom pomaleji, když alarm máš, když ne tak od zamčení bliká ve stejném tempu. V návodu k použití str. 43 o alarmu píšou, viz. níže. ------------ Varovné zařízení zvyšuje ochranu před vloupáním do vozidla. Při neoprávněném vnikání do vozidla vydává zařízení zvukové a světelné varovné signály. Jak se varovné zařízení aktivuje? Varovné zařízení se automaticky aktivuje zamknutím vozidla klíčem ve dveřích řidiče nebo při zamknutí dálkovým ovládáním v klíči. Varovné zařízení se aktivuje asi 30 s po zamknutí. Jak se varovné zařízení deaktivuje? Varovné zařízení se při odemykání vozidla deaktivuje pouze tehdy, když použijete dálkové ovládání. Jestliže vozidlo během 30 s po vyslání rádiového signálu neotevřete, varovné zařízení se opět automaticky aktivuje. Pokud vozidlo odemknete klíčem ve dveřích řidiče, musíte do 15 s po otevření dveří zasunout klíč do spínací skříňky a zapnout zapalování, aby se varovné zařízení deaktivovalo. Jestliže do 15 s zapalování nezapnete, spustí se alarm. Kdy se spustí alarm? Kontrolují se tyto oblasti zamknutého vozidla: víko motorového prostoru, víko zavazadlového prostoru, dveře, spínací skříňka, náklon vozidla* strana 44, vnitřní prostor vozidla* strana 44, pokles napětí v palubní síti vozidla. Jestliže dojde při zapnutém varovném zařízení k odpojení jednoho z pólů akumulátoru, alarm se okamžitě spustí.
Srpen 10, 201312 r Koupil jsem Octavii a docela má pěknou výbavu a údajně i alarm.Jak ho mám vyzkoušet že tam opravdu je?Zkoušel jsem vše možné a nic. Jednoduše, buď otevři auto klíčem, otevři dveře a počkej 30s a pak začne alarm houkat. Nebo si sedni do auta a DO se zamkni. Pak se budeš v autě pohybovat a vnitřní čidlo rozhouká alarm. Jinak by jsi to měl poznat podle tlačítka na B sloupku u řidiče ( sloupek s předním pásem ) Upraveno Srpen 10, 201312 r od Sniper_2003
Srpen 10, 201312 r Já alarm mám, ale leze na nervy. Stačí vevnitř zamknout mouchu a alarm už houká. Když chci auto zamknout, ale chci nechat otevřená okna, aby auto větralo, tak alarm musím vypnout, protože se po chvíli spustí. A takhle bych mohl pokračovat ještě s několika věcmi. Přesně kvůli tomuhle jsem alarm do auta nechtěl, taky jsem ho v prvním autě neměl, v tomhle scoutíkovi co jsem koupil jako referenčku, už byl, ale nejradši bych ho deaktivoval, protože mi dost otravuje.
Srpen 20, 201312 r No nevim, na mouchy to podle me nereaguje. Mozna na nejake ultra velke, ale bezny hmyz mi nikdy alarm nezapnul ani v aute ani doma. Nejmensi, co mi kdy zaplo alarm byl asi 5cm pavouk prelezuvsi primo pres cidlo. Upraveno Srpen 20, 201312 r od mike_k
Srpen 20, 201312 r Tak to tě vyvedu z omylu, protože mě to rozhoukal pavouček né větší než 0,5cm. No a o mouchách se ani nezmiňuji.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.