Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravim,

jak prosim zjistim, kdy mam termin vyroby vozu?

Objednaval jsem SIII Sportline 1.5TSi DSG Liftback v 05/2022. 

Kolega objednaval SIII Style 2.0TDi DSG 110kw Kombi v 06/22 a dostal ho 10/22.

Oboje to je u Porsche Prosek.

diky

Editováno: , autor: Qwuiddo
Vloženo
před 10 hodinami, deto napsal:

Opytal by som sa svojho predajcu.

Prodejce moc nepomůže, jelikož zná jen aktuální termín sdělený Škodovkou, který se může ještě mnohokrát změnit oběma směry...

Vloženo
V 6. 12. 2022 na 19:18, thesecond napsal:

... škodovka spoustukrát pošle auto, které vůbec nečekají a o kterém ani nemají informaci že by mělo být vyrobeno.

Jen odhaduji,  že se třeba někomu nechtělo čekat a auto se tím uvolnilo pro někoho dalšího? Některý dealeři si při těhle čekačkách už ani neberou zálohy. V téhle situaci asi fakt nemají problém auto druhý den udat. 

Vloženo

Kolaga dnes nové info od prodejce. Posun z května 23 na konec ledna 23! (... ovšem po různých zkušenostech tady to bere s rezervou 😀. Nebo že by se Superby začali nějak dařit?) 

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak jsem si s prodejcem dnes zavolal a prý je objednávka již zafixovaná, že nelze měnit a zaplánované na výrobu je na přistí týden s tím, že prý ma výroba asi 3 týdenní skluz, který to nezapočítává. Prodejce se domnívá, že do konce ledna by mělo být vyrobeno a já k vyzvednutí někdy průběh února, nejpozději do konce února, neboť tam jsou ještě papírovačky s firmou, leasingovkou, objednávka zimních pneu a přezutí a tak dále. Tak snad mi už moji radost nic nepokazí a v únoru zakládám supíčkovi vlastní téma.

Vloženo

Omlouvám se za další spam, dnes mi přistál od dealera email, že auto stojí v Praze a chtějí moje fakturační údaje kvuli vlastnímu doplatku, který byl předem domluven. Přišlo jim prý kolem 20 aut a rádi se toho zbaví co nejdříve, ale prý mají momentálně nemocné techniky a nemůžou slíbit, jak dlouho bude trvat celé papírování a příprava. Leasingovka má na potvrzení a zprocesování 14 dní.

Takže rychlá sumarizace, Superb Sportline 1.5 TSI liftback, manuál, šedivá, cenová nabídka ze 6.4.2022 potvrzena o pár dní později. Vyrobeno pravděpodobně někdy před Vánoci a přebírání snad konec ledna, možná průběh února, uvidíme.

Vloženo

No právě, ale jaro je u automobilek často široký pojem - klidně od února do června... A dilema - vzít znovu totéž, v době výběhu a pravděpodobně s výbavou ještě víc osekanou, než je teď a pak jezdit 3 roky ve starém autě nebo nové a riskovat porodní bolesti.

Vloženo (editace)

Ja se minuly rok v kvetnu rozhodoval mezi 'vybehovym' SuperbIII 1.5TSi DSG Sportline a 'novou' Oktavkou 2.0 TDI RS (pripadne iV) a kdyz vidim co meli a maji lidi ve firme za 'porodni bolesti' s Oktavkou (zejmena infotainement - napriklad pri hovoru se random restartuje v cca 5min intervalech a SA nevi/nevedela co s tim), tak bych si novy Superb na jare 2024 urcite nekupoval.

Nakonec jsem tedy zvolil Superb a dodani snad letos konec Q2/zacatek Q3.

Editováno: , autor: Qwuiddo
Vloženo

Obecně souhlas, na druhou stranu, jestli generačně bude nový Superb vycházet z techniky co je v OIV, tak nejhorší mouchy už jsou pomalu snad odladěny. Se Superbem a Kodiaqem jsou opatrnější a facelifty ještě udrželi v konzervativní podobě, za což jsem rád, a Octavie jim mezitím prošlapává cestu. Prvních kusů bych se bál u kteréhokoliv auta, ale věřím, že SIV se z porodních bolestí nebude léčit tak dlouho jako Octávka, ale to už jsme offtopic. 
@Qwuiddo až budou nějaké novinky s dodáním, tak se poděl, držím palce.

Vloženo

Těžko se rozhodovat mezi SIII a SIV, když SIV ještě nikdo neviděl...

PS: Podle toho co je vidět na netu (nový designový jazyk atd.) tuším že SIII bude ještě dlouho nejhezčí Sup pod sluncem 

• Líbí se mi 1
  • Díky 1
  • Pozitivní 3
Vloženo

Nechci to tady plevelit, ale u nás v unoru budeme mít 2roky supa 3 FL iv , a vyhlížíme IV ale bylo nám od prodejce doporučeno, že máme počkat nějakou dobu než se vše vychytá - jak píšete porodní bolesti. Můj prodejce zatím supa IV neviděl, vyzvídal jsem a bohužel nic neřekl. Jako aktuálně nás trošku ta baterka limituje, chtěli bychom více km dojezd a k tomu ten benzín. Tak uvidíme, do konce roku by se mělo více vědět.

Vloženo

U toho začátku bych se bál i jiných, než SW problémů. Různé neslícování, vrzání apod. To je snad vždy. A pak je otázka, s jakou novou technickou fičurou přijdou - v tom by mohl být zakopaný pes. SW jako takový už snad vychytali - teda, že jej nebudou testovat na spotřebiteli. Vzhled je s ???, ale předpokládám návaznost na Enyaq/Octu. No a pak dle fotek tu bude ten tablet v interiéru https://www.autoexpress.co.uk/skoda/superb/356191/new-skoda-superb-set-arrive-2023-pictures Raději bych pořád bral S3, než S4. Nevím, co by musela mít nová generace, abych udělal výměnu. Výbavou/zpracování/design/praktičnost/asistenti/konektivita - S3 je a dlouho bude uživatelsky velmi příjemný.

image.thumb.png.69a064511ac74f9767ac0a40d56a5030.png

• Líbí se mi 2
  • Pozitivní 1
Vloženo

Berte to tak, že podle aktuální doktríny je SIV posledním autem dané koncepce. Dojedou MQB a pokud se někomu nerozsvítí, bude pak už jenom elektro. Stejně jako už nic podstatného (a hlavně dobrého) nepřinesla OIV, podle mě nepřijde nic zajímavého ani u Superbu. Snad se zlepší materiály interieru, asi bude upravená aerodynamika kvůli spotřebě, zúží se nabídka pohonů, ale koncepčně to bude pořád obdoba SIII.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...