Přejít na obsah

Alarm - samolepky na sklo


Jack_lib

Doporučené příspěvky

Zajímalo by mě, jestli se dají někde sehnat samotné samolepky na sklo upozorňující na přítomnost autoalarmu (jiná značka, než je alarm).

Jde mi o to, že když si dáte stejnou nálepku jako alarm, tak zloděj hned ví, co tam máte zač. Při jiné samolepce by ho to minimálně zdrželo.

I když na druhou stranu je podle mě lepší tam mít aspoň něco (jednak kvůli pojišťovně, jednak mi do toho nepoleze každej).

A co vy ? Dáváte tam aspoň něco? :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DA se koupit

Tadyvta v odkaze by zřejmě nebyla nejvhodnější na auto-je asi moc velká, ale možná tam najdeš i nějakou menší

http://www.conrad.cz/vystrazna-samolepka+dp58705/

Já nemám na mysli nějaký univerzál. Když si koupím alarm A, tak bych chtěl samolepku B.

tak jedině kontaktovat výrobce/prodejce že potřebuješ nový nálepky - že např. po rozbití okna je máš poničený

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

my sme si s kolegom vymenili nalepky.

zohnal aj nejake nalepky od pozicneho sledovania auta

a take vselijake fajnovosti.

ale nikoho to nikdy nezaujimalo.

fetaci si vzali co chceli - radio, puklice, koleso, antenu...nalepka nenalepka.

ale elan si nedaj zobrat ! ;)

Editováno: , autor: colins
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar,

nálepky mají třeba v auto top centrum na Žižkově jestli jsi z Prahy, ale z vlastní zkušenosti ti taktéž můžu říct, že je to úplně zbytečný tam cokoli lepit. Mám takovej pocit, že zloději buď neumí číst, nebo je nějaký houkání alarmu vůbec nerozhodí (xenony, 3x rádio) ... :disgust:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Jack lib: pokud už děláš takové "na oko" zabezpečení, jen nálepky nestačí, chce to ještě doplnit o blikající ledku na palubce, pak ti možná někdo bude věřit, že tam nějakej alarm je, jinak to nemá smysl, vždyť dnes už každý feťák ví, že kde žádná ledka uvnitř auta nebliká, žádný alarm není ;)

Ale pokud parkuješ stabilně někde venku, třeba na sídlišti, být tebou, investoval bych do normálního obyč alarmu... Jsme takhle jednou na vesnické zábavě parkovali v krásné poklidné boční ulici, bohužel poklidné, až moc :angry: Ale jinde se nedalo. No a nějací místní sígři tam všechna zaparkovaná auta pěkně vybílili, rádia a tak, ale auta, které měly alarmy a i kamarádovo, které mělo jenom ledku, nachali být :) Neříkám, že to musí fungovat vždy, ale feťáci, co si nedokáží poradit se zneškodněním alarmu, většinou o houkající auto a pozornost nestojí, zvlášť né v noci uprostřed paneláků nebo pod okny domů a nechají takové auto být. No a profík, ten Ti ukradne třeba celé auto tak jako tak :D

Jinak tak, jak píše Milan, nálepky se dají sehnat u každé firmy, kde montují alarmy -_-

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kam přesně se dávají blikající diody alarmu u fábií?

Můžeš ji dát kam se ti zamane. Ve Fabce ji mám ve volném tlačítku vedle vypínače vyhřívání zad okna. V obou Octaviích je vlevo v krytu sloupku řízení - pod páčkou blikačů. Nejlépe tak aby byla viditelná v pravé strany vozu. Hlavně nestačí ta co je ve dveřích u skla vedle kolíku zámku. To parchani co vykrádají vědí, že není spajata s alarmem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Kam přesně se dávají blikající diody alarmu u fábií?

Já si ji nechám dát do schránky před spolujezdcem. Nechci, aby bylo na první pohled vidět, že tam je alarm. A už vůbec ne jaký, takže nálepky taky žádné, nebo možná jinou značku.

Ve schránce před spolujezdcem je ti totálně na .... , protože funkce diody od alarmu je informovat majitele ( a nejen jeho) o tom, že je alarm v činnosti ;) Prostě pohledová kontrola. Když tu diodu někam zavřeš, tak ztrácí smysl, to už můžeš ty dráty k ní rovnou ucvaknout a diodu zahodit. A až ti nějaký feťák bude chtít vybrat auto, tak o alarmu zjistí, až budeš mít vyfláknuté okýnko a on bude za kraválu alarmu vevnitř, přitom kdyby viděl blikající ledku, tak tam možná nepoleze, páč by třeba nestál o pozornost B) Smysl alarmu není jen v tom způsobit kravál, ale taky méně zkušené zloděje odradit. A profíkům je to jedno, ať tam je, co tam je...

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne ako hovoris profik pride s bukom a za 2 minuty odchadza s tvojim autom a mozes tam mat aj 12 alarmov , jedine co na nich plati je ze si das namontovat gombik na neviditelnom mieste , ktory vyradi to je jedno co, je viacej moznosti , ale pokym ho nenajde nema sancu a s tym sa veru babrat nebude, pouvazuj o gombiku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nota: jakékoliv nestandardní a nesériové zabezpečení je dobrá věc, ale nepřikládej tomu gombíku větší význam, než má ;) Profík se ti s ním hlavně vůbec hledat nebude, můžeš si ho schovat, kam chceš B) Když to nepůjde nastartovat a zloděj nebude úplně blbej, tak mu dojde, v čem je zakopanej pes, protože součástek, ke kterým lze přerušit napájení, aby auto nestartovalo, není zas tak moc a tak stačí když na tuto eventualitu bude připraven - stačí mu drát s krokosvorkama na koncích a jednoduše si +12V "půjčí" přímo od baterky a trádááá :t

A nezapomínej na variantu krádeže pomocí odtahu za jiným autem, třeba kvůli Constructu - pochybuju totiž o pravdivosti oněch řečí o tekutém dusíku a jednoduchém překonání této a jí podobných mechanických zábran. Spíš to tipnul, že auto je odtaženo někde do klidu na dílnu a pak si s ním už vyhrají... a tomu žádný skrytý vypínač nezabrání ;)

Ale tuto variantu nazatracuju, jen bych ji ale bral jako doplněk standardní ochrany, tedy mech.zabezpečení a alarmu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BTW: známý měl pouze skrytým vypínačem zabezpečenou Octu 1,9 TDi...a že se snažil se zakamuflováním onoho spínače :D Po dlouhých úvahách ho "zakomponoval" do autorádia - fungovalo to tak, že pokud chtěl člověk odjet, musel mít zapnuté rádio. Mňo dobrý, ale pár much to mělo :D

- člověk nesměl zapomenout odnímatelný panel rádia nebo neodjel :t

- mít imerwere zapnutý rádio by se mi asi taky trochu příčilo, když nebylo co poslouchat, musel rádio ztlumit na min., ale hlavně nevypínat :unsure:

- a kdyby mu nějaký feťák rádio vyčoroval (i bez panelu se kradou), tak s autem neodjede sám majitel, protože v té změti drátů se co by amatér prd vyznal ;)

- a nejlepší - když se s tímto supr zabezpečením chlubil mechanikovi, autoelektrikáři, tak ten se jen ušklíbl a říká: No a co, koukej se doma klidně na ten odnímatelný panel, jako zloděje mne to zdrží tak o 20s max. Auto nestartuje, tak zvednu haupnu, odtrhnu tady ten plastovej dekl a kusem drátu propojím +baterky a konkrétní pól palivového čerpadla a nazdar :) No a majitel Octy čuměl jak puk, protože přesně tenhle vodič byl spínačem přerušený ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mas uplnu pravdu , samozrejme ze to nie je perpetum mobile , tiez to musel niekto vzmzsliet a samo ze na to vymyusleli aj finty , trosku ho to zdrzi

a co tak vybrat baterku :D:D cumeli by ako blbi lollol

To není špatný nápad :smich:

Mám taky jeden takový: známý parkoval fungl novou Feldu před panelákem a měl o ni obrovský strach. Na garáž nebylo a tak vymýšlel, jak nejlíp zabezpečit. No a vymyslel to tak, že měl ŘJ připojenou přes konektory a nosil si ji domů :D No to už bych si nechal to auto raději ukrást, než se s něčím podobný "drbat" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...