lukyssek Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 majko: na origo alu kola pasují šrouby(skrutky) z plechových disků Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 Diky, myslel som, ze musia byt dlhsie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 12. Duben 2010 Sdílet Vloženo 12. Duben 2010 (editace) Když budu mít na autě kola s ET38 místo ET43 (origo LINE) tak kola polezou více ven z podběhů nebo naopak? A vlezou gumy 195/55 R15 na 6.5x15? Díky v tomto se moc nevyznám Aha tak už jsme našel že kola budou více venku Editováno: 12. Duben 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 12. Duben 2010 Sdílet Vloženo 12. Duben 2010 Jak píšeš.... kola budou víc ven a gumy se vlezou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 13. Duben 2010 Sdílet Vloženo 13. Duben 2010 (editace) díky teď už nákupu Dezent V dark nic nebrání PS: Nemá někdo na autě ALU s ET 35 přpíadně Et38 ? Jen bych chtěl na fotce vidět jak moc to vyčuhuje oproti ET43 Editováno: 15. Duben 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinsticky Vloženo 16. Duben 2010 Sdílet Vloženo 16. Duben 2010 Já je mám jsou od firmy Pro Line serie Basic 6,5j x 15 et 38 trochu koukaj ale zas né tolik pokusím se sem hodit fotečku kol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrisa Vloženo 5. Květen 2010 Sdílet Vloženo 5. Květen 2010 Po přezutí zimních 14(185) na letní 15(195) se mi zdá auto dosti shnilý, pomalu se dostává do otáček - nafoukaný mám dost.Může být rozdíl toho palce tak poznat? Najeto je 4500km. Máte to taky tak? (1.4 63kW 16v) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 5. Květen 2010 Sdílet Vloženo 5. Květen 2010 (editace) To snáď né. Keby si prezul(a)? zo 14 na 17 od neznačkového výrobcu (RSW a pod.), tak by to možné bolo. Ale za daných okolností sa mi tomu nechce veriť. Ja prezúvam z 15(185) na 16(205) a nič som si nevšimol. Teda áno - lepšiu stabilitu a možnosť vyššej nájazdovej rýchlosti do zatáčiek na 16-kach. Editováno: 5. Květen 2010, autor: drag84 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin 1_2 HTP Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 Já jsem dřív přezouval ze 165R14 na 195R15 a to bylo znát jak na zrychlení tak na lepším držení stopy. Teď mám už zimáky 185R14 a když to přezuju na 195R15 tak nepozoruju žádnu změnu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fus Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Ja jsem prezouval ze 195/50 R15 zimnich na letni 205/45 R17 a znat to neni jen jak rikate drzi se to lip na silnici a to mam 1,2HTP 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 10. Květen 2010 Sdílet Vloženo 10. Květen 2010 hm. Ani jeden rozměr gum není předpisový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
správce sítí Vloženo 10. Květen 2010 Sdílet Vloženo 10. Květen 2010 (editace) Dohromady asi 23 000Kč. Ale na disky jsem měl 15% slevu. Takže normálně by to bylo trochu víc. Krasny kola a autu moc slusi. Jak s nima auto jezdi? Zajima me predevsim komfort (a da-li se jeste mene komfortni jizda s nizkym dezenem ovlivnit vhodnou komfotni pneu) a taky jak to drzi, co zatacky? Neni pro slabou 1,4 16V 63kW takovy kola spis krok zpatky? Mam FII Combi a premyslim o nich, moc se mi libi. Editováno: 10. Květen 2010, autor: správce sítí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fus Vloženo 10. Květen 2010 Sdílet Vloženo 10. Květen 2010 (editace) Predpisovy nejsou. Ale zajimavi je ze ty barum 195/50 mi dal normalne prodejce ve skodovce jeste tenkrat k novymu autu tak nevim. 17 v technicaku nemam vubec a dokonce sem dneska koukal ze profil je na 40 ve skodovce rikali ze by to i na tuhle 1.2 HTP melo jit nechat dopsat tak uvidim. Jaky by mel bejt spravnej rozmer na tech 17?? . Editováno: 10. Květen 2010, autor: Fus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrisa Vloženo 10. Květen 2010 Sdílet Vloženo 10. Květen 2010 (editace) Jak jsem psal 5.5. že se mi po přezutí na letní (ze 14" na 15")zvedla spotřeba a spadl výkon, tak se to samo vyřešilo. Nevím čím, ale už je všechno při starém- tzn. dobrý.Spotřeba klesla a do otáček jde jako dříve. Čím to ale bylo, nevím. Editováno: 10. Květen 2010, autor: petrisa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 18. Květen 2010 Sdílet Vloženo 18. Květen 2010 Predpisovy nejsou. Ale zajimavi je ze ty barum 195/50 mi dal normalne prodejce ve skodovce jeste tenkrat k novymu autu tak nevim. 17 v technicaku nemam vubec a dokonce sem dneska koukal ze profil je na 40 ve skodovce rikali ze by to i na tuhle 1.2 HTP melo jit nechat dopsat tak uvidim. Jaky by mel bejt spravnej rozmer na tech 17?? . Předepsaný je 205/40R17 (ty jsi psal 45) a 15" jsou 195/55, 195/50 se kdysi dávaly na FI... Neřikám že to tam nejde nebo že to bude fungovat špatně... Jestli Ti to dali u distributora tak to jsou jantaři... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 (editace) Mam presne ten isty problem s ET (prelis disku). Davnejsie sa to tu kdesi riesilo. Chcel som sa preto este opytat, ci je to "az taky problem". T.j.: Ma to rozdielne ET nejaky vplyv na jazdne vlastnosti resp. na bezpecnost jazdy? ANO. Nizsie ET zvysuje nedotacavost, zvysuje polomer zatacania, zatazuje loziska a meni geometriu naprav... článok Editováno: 19. Červenec 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 otázka: na FIIcombi na zimu 185/55R15 nebo 205/45R16 jezdit přes zimu budu hlavně v Praze a po dálnicích. Co upřednostnit? jizdní vlastnosti ve sněhu nebo na suchu v zimě??? Jezdil na FII někdo oba rozměry a má porovnání? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 Jestli máš někde nějaký dobrý zdroj na 205/45 r16 tak jdi do nich(od 2 tisíc za jednu nejlacinější gumu). Jestli ne tak nech svoje původní zimáky, na ně dáš i v případě nouze sněhové řetězy. Vím jen, že pan Lewis jezdil na 195/45 r16 zimákách na Růmu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 Diskuse o přednostech nebo zadnostech větší šířky na sněhu tady už několikrát byla. Někdo tvrdí, že je užší pneumatika na sněhu lepší. Já ten dojem nemám, navíc u deklarovaných rallye aut jsou používané na velmi úzké pneumatiky hřeby. Vzhledem k tomu, že v Praze je sněhu velmi málo a dálnice patří mezi prioritní komunikace při ošetření, tak bych se tím už vůbec nezabýval a v případě dostupnosti 205 za dobrou cenu bych bral širší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 Jestli máš někde nějaký dobrý zdroj na 205/45 r16 tak jdi do nich(od 2 tisíc za jednu nejlacinější gumu). Jestli ne tak nech svoje původní zimáky, na ně dáš i v případě nouze sněhové řetězy. Vím jen, že pan Lewis jezdil na 195/45 r16 zimákách na Růmu. jj okolo dvojky za pneu no....přemýšlím svoje puvodní 15" alu-zimaky i s pneu prodat a za to koupit nějáky 16" zimní pneu a hodit to na disky který budou dodány s autem. nějak se mi nechce jezdit pul roku na hnusnejch 15" kolech a ještě když si vemu jaký jsou v Praze zimy, tak si myslím že na 16" to pujde v poho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 O diskách jsem nepsal, protože mi to bylo jasné na co to nandáš:-D A 15 na zimu není hnusná, nebo chceš říct, že když jsem to měl na 14kách tak to bylo super hnusný a na 15kách to je jen hnusný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 14" super hnusný, 15" hnusný, 16" hezký, 17" krásný,.......(na zimu tedy) ...si dělam srandu, ale FII vypadá na 16" nebo17" tak nějak dospěleji...kola dělají auto.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 17. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2010 Diskuse o přednostech nebo zadnostech větší šířky na sněhu tady už několikrát byla. Někdo tvrdí, že je užší pneumatika na sněhu lepší. Já ten dojem nemám, navíc u deklarovaných rallye aut jsou používané na velmi úzké pneumatiky hřeby. JJ, viac sirky, viac lamiel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martas2103 Vloženo 12. Září 2010 Sdílet Vloženo 12. Září 2010 Chtěl jsem se informovat jaké disky a pneu můžu použít na Fabii II 1,2 TSI jestli 14" nebo 15". Dle TP jsou povoleny ty i ty ale dále tam mám poznámku, že pokud má vozidlo kontrolu tlaku v pneu tak by tam měly být ty 15", tak jestli má někdo s tím zkušenosti,jestli ty menší disky nebudou dělat nějaké problémy a nevadily by kvůli těm čidlům..díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 12. Září 2010 Sdílet Vloženo 12. Září 2010 No, nejsem zrovna technik ze Škodovky, ani nemám vysokou školu technického zaměření, ba ani strojárnu jsem nestudoval, ale tuším, že pokud v techničáku píšou že se mají použít 15ti palcová kola, 14ti palcová se mohou použít jen v případě, že auto nemá kontrolu tlaku v pneumatikách, tak bych usoudil, že pokud mám kontrolu tlaku v pneumtikách, tak nemohu dát 14tky, nejméně 15tky... Takže za mě minimálně 15 palců, věřím techničáku. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.