Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Na stránkách Sixta je psáno tohle

Výměna olejového filtru se již neprovádí, z důvodu jeho dimenzování na celou dobu životnosti převodovky.

Takže měnit filtr nebo ne, ať vím jestli na tom trvat nebo ne v servisu, jaký je tam přístup .

Vloženo (editace)

Prave ze se divim ze to tam maji takhle napsano. Proto jim uz verim o dost mene. Kdo v servise tvrdi ze u 1.8TSI se rozvody nedelaji a ze u DQ381 se nemeni filtr tak od tech radeji dal. A bacha aby kdyz si to vyzadas, tak  aby ti to skutecne udelali a nenauctovali jenom... To se taky stava...

Editováno: , autor: JSvoboda
Vloženo

No právě to budu teď řešit a všude píšou něco jiného už jsem z toho blbý no věřit v dnešní době někomu je o hubu bude mi to dělat kamarád takže myslím že ten by mě nějak neošidil a vždy jak mi něco mění tak mi ukazuje starý dil tak snad mu můžu věřit, jen mi jde o to kde se vůbec ten filtr nachází v nějaké převodovce je prý někde uvnitř a musí se pulit, do toho bych nechtěl jit já mám DQ381

JINAK DÍKY ZA ODPOVĚĎ 

Vloženo
před 13 minutami, suri. napsal:

a čo konkrétne potrebuješ ? okrem výmeny spojok , oleja , prípadne mechatroniky a opráv tam iné nie je 

Myslel jsem jestli tam neni postup výměny oleje a filtru v dsg 381 jak ne tak nic stejně to budu nechávat na servisu ale jen mě to zajímalo diky za odpověď 

Vloženo

výmena je rovnako na starej , vyskrutkuješ vypušták , vyskrutkuješ trubku pod ním necháš vytiecť , vyskrutkuješ skrutku zboku prevodovky oproti podblatníku /zase top výmysel VW/ a necháš vytiecť olej aj stade , od zadu vyskrutkuješ filter , vymeníš , novú gumičku ... zaštopluješ bok , vrátiš nazad trubku a plníš 6L G055529A2 ... všetko ako pri starom akurát filter je naležato a vypúšťa sa aj zboku 

Vloženo

Mne to delal znamy vcera. Takze mam pokoj snad na dalsich par desitek tisic km :) A musim rict ze novy olej a filtr je trosku znat na jemnosti razeni. Je to urcite lepsi nez se starym olejem co tam byl 85 tis km. Hned jsem se jel projet a auto jede "volneji" 

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Jeste jsem mrknul ma stranky Sixta a ten pan  tam skutecne pise, ze u DQ381 se uz filtr nemeni a ze je dozivotni!  Opravdu to nechapu takovy odbornik...  Nemyslel treb ten vnitrni filtr?  Nejak mi to k nemu nepasuje...

Vloženo

čo ti nepasuje? je zamestnanec škodovky tak musí držať basu ... nemôže každý písať čo chce

kto chce si ho vymení , kto nechce nie , tým trochu strojársky zbehlejším je to jasné a ostatní budú lamentovať ... nehovoriac o tom že pri 180tis km bez výmeny už bežne slzí olej okolo gumičky filtra ... toľko k doživotnosti , možno by to ani tých 250tkm  doživotných nedalo

Vloženo

Tak Sixta pokud vim prevodovkam rozumi velmi dobre a s tim filtrem ma i pravdu ... neni to olej  v motoru ktery se prepaluje .. ale taky nekde psal ze vymenit se muze  ten venkovni .. zalezi na zakaznikovi .. ja menil olej v 80tisicich a filtr byl jak novy ale menil sem ho taky  a kamos co mi to  delal mi rikal ze kazdou druhou vymenu by ho  menil  a na  olej necekat na  120tisic km ale cca v 80-90 tisicich vymenit :)

Vloženo

Tak oleje v DSG ,emím docela často a takový filtr jsem ještě z aut tedy nevytahoval.

Jinak se Sixtou jsem se bavil osobně a co říkal?To,že se natahuje výměna olejů a to,že se už fitry nemění je jen nátlak Leasingových a jiných společností.

Přímo zakazuje proplach DSG převodovek a vím proč,i mi to vysvětloval,ale rozepisovat to nebudu,nejsem spisovatel.Směju se těm,co přijdou k nám na servis a odejdou s tím,že pokud neděláme proplach půjdou jinam. 

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...