Přejít na obsah

Výmena oleja v DSG


SCATMAN

Doporučené příspěvky

Před hodinou, r_e_n_e napsal:

@Chlumec prečítaj si celú tému a príspevky, lebo nemá zmysel sa opakovať.

A úprimne... Riskuješ tým svojim prístupom len to, že odpáliš spojku a potom budeš riešiť repas, alebo komplet novú. 

Promiň přečetl jsem 2x ale postup nebo jak se dělá DQ250 jsem nenašel. Jak to dělají v servise vypustí a natlačí nový? Nebo to dělají těmi mašinami? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Olej jedině originál. Dej to někomu kdo má na to mašinu.....automaticky to odsaje olej, propláchne a dá nový ! Mám tedy sice DSG7 se dvěma litry oleje, což jsou suché lamely ale tyto dva litry oleje mě přišlo na 611,- kč.  Jinak DSG7 v 1.6 a 2.0 motorech jsou suché lamely, tudíž málo oleje. Samozřelmě výměna oleje je i včetně filtru, tudíž obojí !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělali jsme nedávno dvě octávie 3 facelift rok 2018 ! Jedna 1.6 a druhá 2.0 110kw.....obojí měly 2 litry oleje v převodovce. Stejné převodovky. Pokud tam je 2 litry oleje, nemůže to být mokrá převodovka která má 5 litrů ! Obojí jsou DSG7......ta 110 je moje........

Editováno: , autor: Vendouch vodouch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samozřejmě mokrá asi je, netvrdím že ne, ale v těchto autech jako jsou třeba tyto octávie a poměrně mladé tam nemohou DQ380/381 být, protože pokud vytáhneš z této převodovky 2 litry oleje, nemůže to být převodovka DQ381 ale DQ200 ! Jinak se nehádám, jen říkám svoji zkušenost a realitu. Mnoho lidí to ani netuší, myslí si že má mokré spojky a ono kulové a mnohdy si zbytečně ničej převodovky. Jinak díky za reakci, ozval si se jako jedinný.

Editováno: , autor: Vendouch vodouch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám představu co do2,0tdi cpou za kasy. To se musím podívat na kasu. Nicméně stejně vyteklo v týdnu i z 1.6.....No a já to měl na mašině ve Škodovce.......a skutečně mám napočítáno 2 litry oleje. Pochybuji že si to někdo vymyslel. Ale zjistím zítra přímo na autě typ kasy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No prave, 2.0 tdi meli bud 6 DQ250  nebo novejsi dq 381/380 oboji mokre...   mozna slabsi tdi 1.6 mohla mit suchou...  Silne pochybuji ze O3 2.0 tdi ma suchou... to je spis nemozne... S3 to tak ma urcite. 

Editováno: , autor: JSvoboda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dq200 mali vždy motory do 250nm , 1,0 1,2 1,4 1,8 1,6tdi... takže bud nevies ake mas auto alebo sa celkom fest pleties ...

 

v SIII OIII do cca 2018 boli DQ 250 6q  , potom DQ381 7q ... tá istá výmena oleja aj filtra , 5-6L 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...několikrát jsem psal toto.Jelikož máme servis,olej v DSG běžně měníme,chodí k nám lidé a ptají se,jestli i s proplachem.Volal jsem osobně s p.Sixtou,mnoho lidí z fóra jej zná,dělá opravy DSG a donedávna byl garanční technik pro koncern VW pro převodovky a říkal,že mokré DSG,které mají mechatroniku součástí převodovky se nesmí dělat proplachem.Dal mi celé vysvětlení,osvětu,ale tu tady opravdu psát nebudu

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...