Mira Brno Vloženo 12. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2022 V 7. 11. 2022 na 18:47, bilovec napsal: Přátelé, tak se hlásím mezi vás.Je to děsné.Jsem zvědav co na to servis.... Servis ti řekne, že Škoda zakázala měnit volanty a že je nutné vyčkat na aktualizaci SW, ale neví kdy to bude...... Jinými slovy, zákazníku, my víme, že je to průšvih, my vím, že jsi si koupil auto za milion, my víme že je auto v záruce, ale my to neumíme spravit a nevíme kdy a jestli to spravíme, tak si jezdi dál s vadným autem...... Vaše Škoda. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 13. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2022 před 22 hodinami, Mira Brno napsal: Servis ti řekne, že Škoda zakázala měnit volanty a že je nutné vyčkat na aktualizaci SW, ale neví kdy to bude...... Jinými slovy, zákazníku, my víme, že je to průšvih, my vím, že jsi si koupil auto za milion, my víme že je auto v záruce, ale my to neumíme spravit a nevíme kdy a jestli to spravíme, tak si jezdi dál s vadným autem...... Vaše Škoda. Tak v pátek jsem to absolval a bylo to přesně jak Mira psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 15. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2022 Takova otázka: jak to řešit když to dáš jako reklamaci a oni ji ze zákona musej vyřídit do 30 dni. Nebo když to odmítnou přijmout jako reklamaci tak co dal ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 15. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2022 1. Vyžádat písemné stanovisko, že reklamaci závady odmítli. 2. S tímto se odkázat na infolince ŠA. 3. Podat reklamaci písemně (nezpochybnitelně) výrobci vozidla. 4. V případě odmítnutí reklamace nechat vypracovat znalecký posudek a požadovat odstoupení od smlouvy s vrácením 100% částky. 5. Žaloba. Ony jsou sice pokroucené časy, takže nějaký zákazník automobilku nezajímá, ale naštěstí existují jiné informační kanály. 6. Změnit značku. Doporučuji. Jestliže existuje plánované řešení, o to se prodlužuje záruční doba. Důležité je mít stanovisko s razítkem, podpisem a datem. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
volodaii Vloženo 21. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2022 Zdravím, mám rovnaký problém s TA na Š-SuperB III. Volant bol 1 x menený a problém to vyriešilo asi na 5-6 mesiacov. V autorizovanom servise opakovane rovnaký výstup - čaká sa na nový SW, resp. pokyn na riešenie problému z SA. Pri poslednej návšteve mi však ponúkli dočasnú deaktiváciu TA. Takto mi to následne špecifikovali do e-mailu: "Ako ste už určite všimli, v ELSA pribudla aktualizácia TPI - Sporadicky nedostupný Travel Assist, kde je aj možnosť dočasnej deaktivácie funkcie Travel assist avšak za určitých podmienok." Ešte zisťujem, čo mám rozumieť pod pojmom "určité podmienky", resp. ktoré z funkcionalít v rámci TA budú pri dočasnej nedostupnosti nefunkčné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlbx Vloženo 21. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2022 Je to ako píšete ponúknu vám de aktiváciu TA dajú si to od vás písomne potvrdiť že s tým súhlasíte. Na de aktiváciu je už aj TPI s SVM kódom neviem ako to bude potom do budúcna s aktiváciou späť. Dobrovoľne súhlasíte s deaktvaciou TA asistenta ktorého ste si zaplatil. Nedopátral som sa do kedy, čí keď bude upravený sw alebo iný typ KLR volantu. Alebo až skonči záruka na vozidlo. To je otázka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chudej student Vloženo 22. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2022 Ahoj. Oživil jsem asi po 15 letech svůj profil, protože moje zoufalost nabrala neskutečnejch rozměrů a vy jste snad jediný, kteří mi byli schopni objasnit, že nejsem blázen. Mám S3 SL 2021 a ten problém s TA se mi děje taky. Děje se to už asi půl roku, někdy samozřejmě jak píšete, vyskočí to třeba asi 30x za minutu, pak to třeba den mlčí. Dřív pomáhalo pustit výhřev volantu, teď už skoro nic. Servis se mi samozřejmě na poprvé vysmál a ještě s hláškou záruční závady, takže tam to auto bude muset být cca měsíc, než se jim " asi " projeví. Takže jsem jim poděkoval a se slovy, že chtěli vyřešit odvoz zákazníků za cizí naftu jsem zase odkráčel. Ofiko Škoda mi vůbec nereaguje. Pokus číslo 2 skrze známe už dopadl tak, jak jsem si tady dočetl, tedy o problému vědí, ale momentálně pro něj nemají řešení. Poslední dobou mi přijde, že někdo snad ve Škodovce nařídil nějakej zkušební mód toho, co zákazníci vydržej.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohavlis Vloženo 22. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2022 Dneska mi volali ze servisu, že jestli to chci dočasně deaktivovat, než Škoda najde řešení, jak to vyřešit natrvalo. Tak jsem se objednal a vypnou mi to, protože nervy mám jen jedny. Jsem zvědav, kdy to opravdu vyřeší natrvalo (jestli vůbec). Každopádně mě dají i do nějaké evidence a pak by se mi měli ozvat, když to bude vyřešené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RR CB Vloženo 22. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2022 Jedu do servisu ve čtvrtek na plánovaný servis a budu to chtít deaktivovat, nervy mám jen jedny. Zajímá mě co tedy vlastně z asistentů nebude fungovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 22. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2022 Mělo by dojít k deaktivaci pouze travel asistenta, tedy vlastně k té kombinaci všech asistentů dohromady...každý asistent sám za sebe by měl fungovat...ale jistý to není.. Bohužel Škoda se rozhodla přistupovat k reklamacím všeobecně takto blbě...např. mi tvrdí, že chyba uložená v paměti motorové jednotky, která se již opakovala 3x a vždy způsobila pád motoru do nouzového stavu, je stará a nemůžou se na ní ohlížet...když mi tohle při předávání tvrdili, přemýšlel jsem jestli právě nepřistál borec z Marsu...je to hnus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 22. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2022 Problem je, ze bez funkcneho TA nebude fungovat adaptivne vedenie v jazdnom pruhu, traffic jam assist a emergency assist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Fakt? Vždyť ty ostatní asistenti fungují i když není TA zapnuté...to se mi nezdá že by to deaktivovali úplně všechno...ale aktuálně je u Škodovky možné asi vše... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Nie je to uplne tak. Bez zapnuteho TA, Lane assist funguje bez adaptivnej funkcie. Tzn len hlida ciary bez toho, aby sam tocil s volantom. To robi len vtedy ked zapnes TA. Taktiez bez TA, auto nehlida ci drzis ruky na volante a tym padom auto samo nezastavi a nezavola 112. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Tak to mám v Kodiaqu trochu jinak.... Lane asist hlídá pruhy ale zasahuje do řízení....tedy jezdí cik cak mezi čárama....pokud s tím nic neděláš zařve a objeví se hláška jeď uprostřed(nebo něco takového)...ale dál jsem ho nikdy nepustil, takže nevím co by se stalo kdybych ho nechal jezdit cik cak a neposlechl tu hlášku...a studovat manuál se mi teď nechce :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Ved ano, ale to je ten "hlupy" Lane assist. Adaptive Lane Assist drzi auto stale v strede a ten sa zapina len cez TA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Jo to je jasný, ale aspoň něco, protože chápu že je dost na nervy když ti na každým km vyskočí hláška o deaktivace TA... Doufám, že Škoda ten SW dodá co nejrychleji, u mého Kodiaqa to není tak hrozné, ale kolega v Supu to má opravdu co chvilku a ten už začíná být hodně nervózní když přijede z delší služebky :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RR CB Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Dnes mi v servisu řekli že Škoda na tom softu maká už 2 roky :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohavlis Vloženo 24. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2022 Já když vidím tu aplikaci MyŠkoda, jak "krásně funguje" a nejsou schopní tomu zaručit stabilitu už celkem dlouho (i když možná poslední dobou se to dost zlepšilo), tak se obávám, že ten SW nedotáhnou snad nikdy 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RR CB Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 Tak na Facebooku jsem se dočetl že už to servisy prý deaktivují a nabízí nějakou kompenzaci pro ty co si TA priplatili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 No ještě chviličku, dostane se to do nějakých novin...a pak snad už hoši budou natolik v tlaku že ten soft dotáhnou do konce. PS: Má stejné problémky i VW či Audi? Vždyť jedou na stejných platformě ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 (editace) Spíš ne, znalí věci tvrdí, že vývoj sw probíhal v RF. Editováno: 26. Listopad 2022, autor: Petr Svetr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 26. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2022 (editace) Problém s tím mají všude - ŠKODA, SEAT, VW, AUDI. Osobní zkušenost např. z Golf 8 GTD. Jinak s tím TA, tak tohle vyjádření není korektní: V 24. 11. 2022 na 21:38, deto napsal: Ved ano, ale to je ten "hlupy" Lane assist. Adaptive Lane Assist drzi auto stale v strede a ten sa zapina len cez TA. Vozidla lze překódovat tak, aby opět adaptivní lane assist fungoval nad 60 km/h a držel tedy uprostřed a v případě aktivního ACC (TJA), tak bude držet už "od 0 km/h" (u DSG) a u manuálu od 30 km/h tuším. Editováno: 26. Listopad 2022, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2022 Jo, takto to fungovalo na modelech se starým volantem a uživatelsky je to snad i příjemnější. Otázka je, zda toto (fungování adaptivního vedení v pruhu nezávisle na TA) lze kombinovat s kapacitní volantem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 26. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2022 To, ze sa to da prekodovat je jasne, ale otazne je, ci to takto prekoduju v AS vramci deaktivacie TA. Nastastie zatial problem s TA nemam (klop klop klop), ale do prekodovania mimo AS sa osobne hrnut nebudem ak by nahodou (auto mam na firemny operak). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 26. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2022 před 7 minutami, Martab napsal: lze kombinovat s kapacitní volantem. Ano lze, není s tím žádný problém. No, to je ta potíž, když si to někdo takhle překóduje, což lze snadno i s např. OBDEleven/VCDS, tak pak ta záruka no.. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.