geos Posted April 17, 2022 Share Posted April 17, 2022 Zdravím, již potřetí se mi při jízdě rozsvítil žlutý vykřičník s hláškou "zkontrolujte hadinu oleje".Kdyz se pote podivam na rysku je oleje dost, v polovine na vyznacenem mnozstvi.Do vymeny oleje mam jeste tusim 4 měsíce.Nesetkal se někdo s něčím podobným?Je nutný servis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
touareg3 Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 (edited) Tak to má byť, tak to funguje. Sú tam kontrolované 2 hladiny oleja, žltá kontrolka asi polovica, červená už na dne. Takže buiď jazdiť so žltou kontrolkou, kým bude výmena oleja, alebo doliať cca 2 dcl, tak aby bol olej na ryske v 3/4. Kontrolka zhasne. Edited April 18, 2022 by touareg3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geos Posted April 18, 2022 Author Share Posted April 18, 2022 Diky za informaci.Dnes sem dolil 0,25 l tak uvidime. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben06 Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Možná v závislosti na nájezdu a spotřebě oleje ti ty 2 dcl nebudou stačit. Na ty 4 měsíce můžeš "nouzově" dolít olej i jiné specifikace, nebo prostě zajet na servis oleje dříve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodi 15 Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Nikdy se mi nerozsvitila tato kontrola a to jsem vždy v rozmezí poloviny náplně. V práci se mi na kodiaqu rozsvitila až na hranici minima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurajJanosik Posted November 11 Share Posted November 11 Dnes ráno, -5°C, po naštartovaní zasvietila žltá kontrolka aj mne, pod motorom pozerám kaluž oleja... Vytiahnem odmerku, olej nikde. Nalial som 2litre 5w30 a kontrolka si veselo svieti. Hlavne, žltá svieti, červená sa neohlásila... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted November 11 Share Posted November 11 A co chceš? Snad zjistíš, odkud ten olej teče, ne? Máš tam vůbec vypuštěcí šroub? Nebo jsi někde prorazil vanu? My tady tvůj motor jaksi nevidíme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts