Přejít na obsah

Změřen v obci - první body fuč.


Rodsten

Doporučené příspěvky

Tak jsem byl včera poprvé po 12 letech za volantem pokutován, když mi údajně v obci naměřila státní policie 71 km. Myslím si, že patřím k těm slušnějším řidičů, ale ten včerejšek mně dost naštval. Byl jsem už sice za značkou obce, ale nikdy u značky nebrzdím na 50, ale nechám auto ubrzdit plynule, než se dostanu do zastavěné části. Byl jsem změřen v místě, kde vlastně není žádný obytný dům /aut. zastávka a nějaké skladiště nebo firma/. Budiž stalo se. Toleranci na měření mají 3 km a tak mi počítali 68, tedy pokuta 1000,- a 2 body. Zaplatil jsem.

Chtěl jsem pak vidět, na čem mě vůbec změřili. To co jsem viděl mi vyrazilo dech. Místo nějakého počítače, nějaká krabička s jednořádkovým displejem a jedním tlačítkem. Na displeji bylo číslo 71 a nějaká šipka, která údajně ukazuje směr jízdy auta.

No a tady mně zajímá, co by se dělo, kdybych pokutu odmítnul zaplatit, že si nejsem vědom přestupku. Co všechno musí policie k přestupkovému řízení dodat ? Z toho prahistorického stroje, co mi ukazoval, se žádné snímky nedají pořidit, nebyl na displeji ani čas, ani SPZ auta, vůbec nic. Je toto normální ?

Vím, že jsem 50 neměl, běžně v obci jezdím pod 60 a za to značkou bylo určitě víc, spíše mně zajímá názor lidí, kteří už přestupkovým řízením prošli, čim policie musí usvědčit řidiče, že to byl opravdu on, kdo tam jel tou rychlosti.

Dále mně zajímá ještě jedna věc. Slyšel jsem, že za dva stejné přestupkypo sobě v průběhu 6 měsíců se taky bere řidičák. To je jako fakt, že když mi někdo naměří v obci třeba 54, tak jsem bez papírů ?

Tak se asi přidám na stranu těch co v obci jezdí 40 a mimo 80, ikdyž si myslím, že takovou jízdou je ohroženo podstatně víc lidí, protože pak ostatní předjíždějí v riskantních situacích a můžou zavinit další nehody, než při plynulé jízdě třeba 54 km.

Fuj, tak jsem si ulevil....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim,to co popisujes je presna situace,ktera se stala i me .. vjizdel jsem do obce .. a asi 50 metru za znackou me zmerili .. namerena rychlost 67 Km/h .. pokutu jsem samozrejme zaplatil ( 1000 Kc a 2 body = udajne .. ),mozna byla chyba,ze jsem se nepidil po zarizeni stejne jako ty .. protoze videt ten archaismus,co popisujes tak bych asi take protestoval .. ted je otazka jak moc ti to bude platne .. :unsure:

dnes se mi stalo neco podobneho .. rano jsem zaspal a proto jsem do prace mirne spechal .. mame u nas jedno misto,kde pomerne casto meri rychlost .. podotykam,ze od meho minuleho setkani se statni policii jezdim opravdu predpisove + - 5 Km/h .. ale jelikoz jsem opravdu spechal,rekl jsem si,ze snad po seste hodine ranni tam nebudou .. blizil jsem se k onomu mistu a nic nenasvedcovalo tomu,ze by se tam hlidka nachazela .. na tachometru jsem mel + - 60 Km/h .. najednou se zablesklo a ja jsem si uvedomil,ze je zle .. na nedaleke zastavce se najednou zjevil organ a uz me lifroval ke krajnici .. podotykam,ze ve me byla mala dusicka .. :( zastavil me a povida,zda vim,proc me stavi .. delal jsem,ze opravdu netusim .. "prekrocil jste rychlost v obci o 12 Km/h " pokracoval .. na coz jsem mu opravdu smutnym hlasem vysvetlil,ze specham do prace na dulezite jednani .. navic se me zeptal,zda nemam zakaz rizeni a podobne veci .. rekl jsem,ze ne a on,ze si to musi zkontrolovat v registru ..

odesel k autu a po dlouhych 10 minutach se vratil .. a ted prijde to,co me prekvapilo nejvice .. jelikoz jsem jednu pokutu za rychlou jizdu dostal tak jsem automaticky cekal odebrani dalsich 2 bodu a 1000 Kc pokuty ..

" ZADNY ZAZNAM ANI ODEBRANE BODY NEMATE " .. coz me dost prekvapilo .. podle toho,co rekl me za minule prekroceni rychlosti nebyly odebrany body .. ?? je to uz skoro 3 mesice tak si myslim,ze by se to melo projevit nekde v systemu .. a nebo jsem mel stesti a body me nepridelili .. ??

jinak pan policista byl slusny a nakonec me pustil bez pokuty i zaznamu .. :) rekl at frcim do te prace a priste mam lehci nohu .. ;)

takze co z toho celeho plyne .. ?? zajimalo by me jak je ten system nastaven,kdo urci odebrani bodu a podobne .. ?? :huh:

a jak jsi psal o tom,ze za dalsi pretupek,ktery spachas v rozmezi 6 mesicu a prijdes o ridicak s myslim,ze je nesmysl ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to odebrani za dalsi prestupek je pouze za dva stejne prestupky po sobe ale musej byt stejny a zavazny...tak ze treba ne za kazdy 2 stejny prestupky po sobe se berou papiry

Tady je to jasne napsano jak to je...

http://www.novapravidla.cz/prestupky_a_pos...hled_prestupku/

btw tohle mi neprijde jako nejaky zavazny prestupek:

překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o 20 km/h a více v obci nebo o 30 km/h a více mimo obec

(§ 22/1f) bod3)

2500–5000 kc

odebrani RP 1 měsíc–6 měsíců

(spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku) blok. pokuta 2500 kc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- 50tka platí ihned od cedule začátek obce, pokud není stanovenou jinou značkou jinak, a to i kdyby tam bylo místo domů pole... ;) A pro cajty jsou to bohužel oblíbená místa k chytání

- pokud by neměli z toho prehistorického stroje fotku, troufám si říct, že by se to dalo bez větších problémů uhrát. Oni by sice navrhli přesun do správního řízení a postrašili by člověka, že to ve správním bude dražší, ale kde nic není, ani čert nebere...klidně bych ve správním tvrdil, že jelo auto opačným směrem očividně rychleji a zřejmě změřili jeho atp. Bez fotky u nás nedají ránu <_<

Přestože pokuty jsem měl 2 za celý život, jezdím od 1.7. přece jen ještě obezřetněji než dřív, protože měření pár metrů za začátkem obce je oblíbenej fígl cajtů, jak někoho nachytat a je to dle mého názoru prasárna, která se nedělá :angry: Ale vemte to z jejich pohledu, kdo má u toho radaru třeba u školy nebo přechodu pro chodce, kde má dodržování rychlosti asi největší smysl, trčet půl dne a čekat, než se nachytá dostatečný počet hříšníků a bude vyděláno, když na začátku obce to jde jeden za druhým a prašulky se jen sypou :D U nás to dělají městští cajti zrovna tak, jenže všichni místní o tom ví a tak se chytnou jen přespolní B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyhlašuji akci pomozte řidičům.

Celé to spočívá v tom, že si vyhlídnete kamerami měřený úsek, zakoupíte barvu ve spreji tmavé barvy, večer se vypravíte k místu, pozor na auto, aby ho nesejmuly kamery, zády se postavíte ke kamerám a sprejem přestříkáte bílé čáry přes vozovku. Tím se stane měření pomocí kamer nefunkčí, přitom kamery by neměly hlásit chybu, a než se na to přijde, mnohým řidičům to ušetří body i peníze. Přitom způsobená škoda na cizím majetku prakticky žádná :-) Já už svůj úsek vyhlídnutý mám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nejaká haluz. Kamery nemôžu spoliehať len na čiary. Veď tie môže zakryť sneh, špina či sa zošúchajú.

Souhlas s Diamantem.Jenom ještě dodám,že za poškozování obecně prospěšného zařízení by si případný natěrač mohl vysloužit dobrej flastr ;)

Wassermann-s tou 50 v obci by mně to zajímalo,zákon 361 ve v základních pojmech stanoví že:

obec je zastavěné území, jehož začátek a konec je na pozemní komunikaci označen příslušnými dopravními značkami; na účelových komunikacích se značky neosazují

Jinými slovy,po kdejaké polňačce můžeš až k prvnímu domu jet do 90 km/h.

Nedalo by se odvolat při měření hned za značkou na naplnění druhé podmínky naplnění pojmu obce a to zastavěná území??? :rtfm:

O tom,že švestky jsou prasata a při měření jim jde víc o represi a naplnění kasy,než o prevenci a bezpečnost, se tu asi nemusíme navzájem přesvědčovat. :ale :ble

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to s tím, že musím říct kdo řídil auto není tak žhavé - viz osoba blízká. lol

Clona forever - má ji dole skoro pořád - a není to protože se bojím kamer.

A kamery nejsou jen na rychlost - bacha i na křižovatkách na červenou.

FSM_3_Pod_n__vysv_tlen__policii.htm

Editováno: , autor: MichalJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych byl upřímnej, tak mě bodový systém taky pěkně sere. Myslím si, že patřím mezi ty zodpovědnější řidiče, ale před 1.7.2006 jsem se na rychloměr moc nedíval a jezdil jsem spíše pocitově, tzn. že např. od cedule obce k prvním domkům jsem taky spíše „dojížděl“ z té devadesátky na padesátku s tím, že pokud by mě náhodou změřili, tak maximálně zaplatím pokutu a při slušném chování k policistům by to nebyla až tak horentní suma.

Po nabytí účinnosti silničního zákona z dílny toho debila Šimonovského se místo pohodové jízdy pořád čumím po značkách, na rychloměr a zase po značkách, jestli jsem nějakou nepřehlédl a kromě toho vyhodnocuju okolní terén, kde by asi tak mohli měřit. Tím pádem se z mnohdy pohodové stává akorát stress. Kdyby se trestné body přidělovaly až od překročení rychlosti 20km/hod. a více, tak na piráty silnic by to stejný bič, protože ti jezdějí v obci stejně pořád „kilo“, a pro výchovu normálních řidičů by stačila ta pokuta. Současně by tím ubyla byrokracie. Takhle aby se každý zbytečně klepal, kdy mu přijde domů předvolánka s tím, že před pár měsíci jel někde trošku rychleji. A tu ani nemluvím o tom, že stačí, aby řidiči s aktuálním počtem trestných bodů "0" přišla v mezidobí 2x předvolánka, že překročil mimo obec o 30 km/hod. (třeba z důvodu dočasně omezené rychlosti po dobu stavebních úprav; tedy kde je kupř. nyní 20 km/hod aby tam v době polední přestávky "pracantů" projel rychlostíl 53 km/hod.) a je rázem bez papírů. Ale to je zbytečné rozebírat. Tím, že je silniční zákon, potažmo bodový systém takhle blbě nastaven, tak nejsem v této podobě jeho zastáncem.

Pokud je řidič změřen radarem bez pořízení fotodokumentace či videodokumentace, tak na jeho obsluhu bývají vyčleňováni dva policisté, a to proto, aby jejich svědectví bylo průkazné a v dalším řízení obstálo. Pokud je tedy některý řidič změřen jen tímto „systémem„, tak se NĚKDY dá některý policista ukecat k tomu, že tu pokutu dá jako za jiný prohřešek, kdy je to třeba sice taky „za litr“, ale přitom za takový přestupek, kde se body neodebírají. Tím oni mají splněnou „kvótu“ a nemusejí ještě vyplňovat debilní hlášenku na úřad pověřené obce, kdy údajně vyplnění hlášenky o jednom „bodovém“ přestupku administrativně zabere 20 až 30 minut. Při použití tohoto radaru je zapotřebí, aby Vás zastavili vzápětí, protože pokud vás ti měřící policisté osobně neznají, tak se osoba řidiče špatně ztotožňuje…. Samozřejmě míněno u soukromých vozidel.

Pokud je přestupek řidiče zadokumentován radarem s fotodokumentací či videodokumetací a řidič je zastaven při spáchání přestupku anebo bezprostředně poté, tak toto je nejhorší varianta, protože s tímto nejde nic moc udělat.

Další variantou je, že za několik týdnů či měsíců dojde majiteli resp. provozovateli vozidla (není-li totožný) předvolání pro podezření ze spáchání přestupku. Toto bývá již podepřeno zpravidla těmi fotkami. V tomto případě doporučuji se před podáním vysvětlení k přestupku obeznámit s důkazní situací, a pokud by fotografie nebyla „jak víno“, tak uvést, že s odkazem na příslušné ustanovení přestupkového zákona odmítám podat vysvětlení s tím, že osobu sice jako vlastník vozidla vím, kdo vozidlo řídil, kdy se jedná o osobu blízkou a proto totožnost této osoby odmítám uvést, neboť bych ji mohl vystavit nebezpečí postihu za přestupek. Zde nastává trochu problém, že pokud podle fotografie řidiče orgán požadující vysvětlení pozná předvolanou osobu, může oprávněně namítat, že za volantem nesedí žádná blízká osoba, ale přímo předvolaný přestupce, kterého podle fotografie poznává a že uvedené tvrzení je pouze účelové. Ten problém je v tom, že orgán řešící přestupek může učinit závěr ze všeho, co napomůže k řádnému objasnění přestupku, tedy včetně tohoto „poznání“ předvolaného majitele vozidla k projednání přestupku. Tedy v tomto případě bych jako „přestupce“ opakovaně uvedl, že se jedná o osobu blízkou a setrvával bych na tomto stanovisku. Dále bych před správním orgánem prohodil, že pokud budu v řízení o přestupku uznán vinným pouze na základě jakési nepříliš zřejmé fotografie, tak podám odvolání. Zde je zapotřebí vystupovat maximálně klidně a v žádném případě projednávající orgán nevytočit, protože mu takto nestojí (většinou) za námahu se s tímto konkrétním přestupkem dále unavovat, když tam na projednání má sto dalších. (Tedy pokud se samozřejmě nejedná o notorického přestupce). Současně ale taky platí, že osoba přestupce musí být spolehlivě zjištěna a k tomu je oprávněn příslušný orgán činit potřebné kroky. Sice si může předvolat celou rodinu a zkoumat, kdo mi je jak podobný, ale v praxi toto k jednoznačnému výsledku stejně nepovede a orgán projednávající přestupek není oprávněn shromažďovat či dodatečně pořizovat fotografie osob (rodinných příslušníků) za účelem tím, kdo je mi více podobný. Taky osoba blízká nemusí být v přímém příbuzenském poměru a jiné osoby úředník prostě nemá jak vylustrovat.

Za zmínku dále stojí hodnota fotografie jako důkazu samotného. Nevím o tom, že by soud druhého stupně (v řízení o trestném činu) odsoudil někoho jen na základě nepříliš detailní fotografie z místa činu, která by nebyla podložena dalšími, byť nepřímými důkazy. A v přestupkovém řízení ani nemluvě… Pro jednoznačné ztotožnění osoby dle fotografie je zapotřebí mít její fotku „in face“ tj. zepředu (nejlépe v úhlu jak třeba na fotografii v občanském průkazu) a tuto promítnout do rentgenového snímku lebky (jistě toto každý viděl v nějaké detektivce). Není mi známo nic o tom, že by mohl zdravotní ústav poskytnout bez souhlasu rentgenované osoby tento snímek) pokud tedy vůbec kdy byl pořízen…

Obtížnější situace nastává u vozidla provozovaného firmou. V tomto případě je firma povinna sdělit, kdo z pracovníků uvedeného dne předmětné vozidlo řidil, přičemž nesplnění této povinnosti (byť z nedbalosti) je sankcionovatelné. Jednodušší situace bude u firemního vozidla ve vztahu k osobě blízké tzv. „rodinné“ firmy, příp. u vozidla, které mohou (s povolením firmy) řídit rodinní příslušníci zaměstnance. V prvním z uvedených případů by tento údaj šel dovodit z knihy jízd, avšak tato je vedena za účelem kontroly Finančního úřadu a tento má vůči třetím osobám (i jiným úřadům) povinnost mlčenlivosti, která v tomto případě nemůže být prolomena.

Jinak neškodí ještě připomenout, že přestupky kromě klasického měření rychlosti v terénu se nejčastěji dokumentují i na semoforech, tunelech, příp. i mostech a teď k tomu zcela jistě přibudou i mýtné brány.

Doufám, že jsem na nic podstatného nezapomněl, už mě nebaví psát… :disgust:

Základem však je jezdit podle předpisů. Ovšem, kdy nikdy nepřekročil rychlost, tak ať to sem napíše. ;)

Editováno: , autor: Milan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ještě neměl žádnej problém s policií v době co platí bodovej systém a vlastně ani předtím snažím se co to jde, ale například můj bratr kterej je naprostej pirát silnic a rychlost mu nic neříká tak už byl dvakrát chycenej a v poho jednou rychlot podruhé jednosměrka vždy to ukecal.. Druhý případ je kamarád taky naprostej magor lítá jako blázen.. Toho naměřili 69 na padesátce a orgán mu řekl z fleku buď dva tsíce bez bodu nebo 4 litry a žádnej bod.. On je z těch bohatějších kterej měl u sebe čtyřku tak mu je dal a jel.. Další případ je to samé jako tenhle prostě si orgáni řekli tisíc za bod jenžě tenhle u sebe neměl ani kačku..

Já na to ale nespoléhám a hlavně nechci přiživovat nějaký prasata tak radši jezdím pomalu.. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, ako je to s fotografiami u vás v CZ, ale zrejme podobne ako u nás. A na usvedčenie páchateľa fotografia nestačí, páchateľ sa musí priznať alebo ho musí aj niekto usvedčiť (teda že ho videl a je to on). Oni sa chránia, lebo ak niekoho usvedčí človek, tak ak sa to nepreukáže, tak sa bude postihovať za krivé svedectvo. Kameru či foťák ale takto súdiť nemožno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se trestné body přidělovaly až od překročení rychlosti 20km/hod. a více, tak na piráty silnic by to stejný bič, protože ti jezdějí v obci stejně pořád „kilo“, a pro výchovu normálních řidičů by stačila ta pokuta.

Jenže na český prasata za volantem je potřeba pořádný bič ;) Když budou body a ev.ztráta ŘP hrozit až od... tak to dopadne tak, že téměř každý bude jezdit o těch 20km/h víc ;)

Ale zákon v nové podobě jak je, má určitě podstatné nedostatky...

BTW: ale měřit rychlost s nulovou tolerancí, ať již v obci nebo mimo ni, je nehorázná prasárna a v praxi jsem se setkal spíš s tím, že takhle debilně měří hlavně městská policie, která jako by si buzeranstky vychutnávala své nové pravomoce :angry: U státní policie je přece jen zvykem určitou toleranci dávat, úměrně měřené rychlosti, např na 30tce 40, na 50tce 60 atp.

Milan: jen bych ještě dodal, že na novém zákonu od 1.7. mě děsí stejné pravomoci u Městských policií jako u státní :disgust: Přece jen, když není rozhodnutí policajta košer, tak na státního policajta je docela slušnej metr - od stížnosti na inspekci, MV atd. Ale co městský policajt? Není ve služebním poměru, vrchním velitelem je starosta a když má člověk hodně "štěstí", zvlášť na menším městě či vesnici, tak je starosta třeba rodinný příbuzný městskýho policajta a pak si někde stěžuj - na nádraží to má asi stejný význam ;) Takže jedině soudně a české soudnictví je taky rychlost... Navíc státní policajt aspoň projde nějakou policejní školou, ale když jsem viděl "výcvik" MP ve vedlejším městě ( připomínalo to fofr kurz, za 2 měsíce hotovo a hurá do ulic buzerovat lidi), tak mám spíš obavu z městských policajtů a jejich debility, která někdy volá do nebe ;) Navíc městští cajti jsou přímo zainteresování na "výdělku" za pokuty, které plní obecní kasu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

"Jednodušší situace bude u firemního vozidla ve vztahu k osobě blízké tzv. „rodinné“ firmy, příp. u vozidla, které mohou (s povolením firmy) řídit rodinní příslušníci zaměstnance. V prvním z uvedených případů by tento údaj šel dovodit z knihy jízd, avšak tato je vedena za účelem kontroly Finančního úřadu a tento má vůči třetím osobám (i jiným úřadům) povinnost mlčenlivosti, která v tomto případě nemůže být prolomena."

Jenže PČR dopisem "požádá" zaměstnavatele o jméno řidiče, ten to musí nahlásit dle knihy jízd, jinak se vystavuje riziku kontroly FÚ a pokutě - jelikož "neví" kdo v době provozu vozidla řídil - tudíž pokutě za nevedení knihy jízd. Tohle pevně platí v případě firmy bez příbuzenských "vztahů", v příbuzenkém vztahu by ti sice pokutu za řízení nedali, ale FÚ dal /mohl dát/ firmě. A to i příbuzný radši promluví ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neduh merania pri značke označujúcej konec alebo začiatok obce sa dostal už aj ku nám. Bohužiaľ. Nakoľko nemám rád zbytočné používanie bŕzd v takýchto situáciách, tak mám trvale zapnutú navigáciu. Už na nej zhruba poznám, ako ďaleko je obec, takže vyradím v dostatočnej vzdialenosti pred a okolo značky obec už prechádzam cca 50. Je to jediné riešenie.

Samozrejme najmä v obci sa pozerám, po všetkých stranách. Nanešťastie majú u nás laserové pušky, takže ich "dostrel" je aj 1 km a pokiaľ by policajt stál na moste nad cestou a meral autá odzadu, nie je jediná šanca ho vidieť. Jediné šťastie je, že policajti sú leniví, takže merajú autá odpredu, aby ich potom mohli hneď odstaviť. A keďže majú reflexné vesty, zvyčajne ich je vidieť z dostatočnej vzdialenosti. Horšie je meranie v obci za horizontom, to fakticky nie je šanca už nič robiť. A odkedy máme tie laserové pušky, tak sa autá s radarmi viac používajú na meranie za jazdy. Takže na okreske alebo v obci, najmä v kolóne protiidúcich áut alebo po tme nie je najmenšia šanca zbadať a spomaliť. Dokonca som zažil, že sa v sobotu večer po 22-hej na okreske v obci vedľa diaľnice z protiidúceho auta zablyslo. Našťastie som mal pred sebou ešte jedno auto. Cajti to za mnou stočili a už sa blížili. Za obcou nás obehli a auto predomnou hneď zastavili. Mňa našťastie nie.

A u nás je akákoľvek šanca na vyjednávanie v podstate nulová. Aj staré radary majú v kufri záznamovú jednotku, takže sa s priestupkom už veľa robiť nedá. A hoci body nemáme, tak všetky priestupky má vodič zaznamenané v karte. Takže sa k tomu dá dostať a ak by človek mal nejaký vážnejší priestupok až pred súdom, tak súd bude na minulé priestupky prihliadať pri stanovení výšky trestu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me kdyz zmerili,tak mi polda rekl ze to ma nastavene (trojnozku) na 65km/h (v Opave) protoze kdyby to mel na 55km/h tak by ty auta nestacili zastavovat...? Jel jsem 65 takze LIITR A 2 BODY.... Ze kdybych jel 64km tak me ani nezatavi...?a v Ostrave to prej nastavujou na 60km/h. Tak nevim? A ted musim davat bacha at neudela stejny prestupek bo jinak papiry do cistirny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...