Pitt Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 Snažím se to šetřit alespoň do těch 1500 Km jak doporučujou, ale občas to nevydržím a zkouším jak to sedí hlavně v prudkých zatáčkách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 hihihi jasny jasny. prujezd serpentyn v 90km/h, kdyz uz citim, jak se to zacina trhat me moooc bavi. heh hlavne kdyz tak "preletim" panacky v BMW ., mno akorat kdyz je nastvu, tka mi pak na rovine natrou prdel, ale to se neda nic delat., Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladinek Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 Tak mám za sebou první vyjetou nádrž a průměrná spotřeba 8l. Doufám že to bude už jen klesat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 mnoo., opravu hooodne moc zalezi na stylu jizdy. tech 8 je v poho, urcite jezdis svizne. pokud se nechas, tak te to postupne samo prinuti vic z kopce jezdit na 5 a brzdit motorem, rozjizdet se rovnomerne, plynule a radit niz. pak se dostanes na 7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladinek Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 mnoo., opravu hooodne moc zalezi na stylu jizdy. tech 8 je v poho, urcite jezdis svizne. pokud se nechas, tak te to postupne samo prinuti vic z kopce jezdit na 5 a brzdit motorem, rozjizdet se rovnomerne, plynule a radit niz. pak se dostanes na 7 No snažím se jezdit plynule a klidně. Těch osm přičítám syrovému motoru a asi taky zvyku s tímto motorem.No uvidíme za pár set km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirda328 Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 Já mám motor 1,4 63kW, najeto 4.000 km a průměrnou spotřebu dle počítače 6,4l/100km. Jak psal Blacky výše, že při rychlosti 50 km/hod. má spotřebu 5l, tak k tomu dodávám, že často jezdím v Praze po komunikacích, na kterých je povolena rychlost 80km/hod. Při této rychlosti na pětku (motor točí něco kolem 2200 ot./min.) mám tu samou "okamžitou" spotřebu, ale chce to opravdu citlivě pracovat s plynovým pedálem. Když ale přijde mírný kopec, tak je po iluzi a výrazně to leze nahoru, někdy i na 9l (podle strmosti kopce). Nejhorší ale je, že když naopak jedu z mírného kopce v koloně dolů, kdy nemohu použít brzdění motorem, to potom teprve naskakují čísla při volnoběhu. Vždy jsem se domníval, že když auto jede na volnoběh, tak tam teče stále stejně benzínu, ale ve skutečnosti to tak není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladinek Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 Já mám motor 1,4 63kW, najeto 4.000 km a průměrnou spotřebu dle počítače 6,4l/100km. Jak psal Blacky výše, že při rychlosti 50 km/hod. má spotřebu 5l, tak k tomu dodávám, že často jezdím v Praze po komunikacích, na kterých je povolena rychlost 80km/hod. Při této rychlosti na pětku (motor točí něco kolem 2200 ot./min.) mám tu samou "okamžitou" spotřebu, ale chce to opravdu citlivě pracovat s plynovým pedálem. Když ale přijde mírný kopec, tak je po iluzi a výrazně to leze nahoru, někdy i na 9l (podle strmosti kopce). Nejhorší ale je, že když naopak jedu z mírného kopce v koloně dolů, kdy nemohu použít brzdění motorem, to potom teprve naskakují čísla při volnoběhu. Vždy jsem se domníval, že když auto jede na volnoběh, tak tam teče stále stejně benzínu, ale ve skutečnosti to tak není No ta 1.2 je přímo stavěná na menší rychlosti. V 90km/h totiž na pětku točí 3000ot/min. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 ., k tomu co pise pocitac pri volnobehu. pri rychlosti pod 10km/h, to prepina na litry za hodinu (nebo ze by az 5km/h) a pak to docela sachuje. u OII 1,9 TDI m ito pise uplnej chaos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vevodap Vloženo 28. Březen 2007 Sdílet Vloženo 28. Březen 2007 to mirda328: ohledne spotreby co ukazuje PP pri volnobehu..... ono do motoru tece stejny mnozstvi benzinu, ale hodnota na PP zalezi na rychlosti kterou se auto pohybuje, cim rychleji na volnobeh, tim mensi spotreba a obracene. Jen sirikam,ze je to asi zbytecny to rikat, urcite uz te to napadlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 31. Březen 2007 Sdílet Vloženo 31. Březen 2007 (editace) Tak pánové, dneska jsem se byl projet. Trasa Kladno-Kralupy n/Vl.-Neratovice a zpět, 117,5km. Jízda po okreskách při dodržení max. rychlostí. Taková vyhlídková jízda s rodinkou (celkem v autě 3 lidi). Ukázalo to průměrnou 6,5l / 100km dle počítače. jsem spokojen. Celkem už najeto skoro 12 000 km. Editováno: 31. Březen 2007, autor: foromen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 31. Březen 2007 Sdílet Vloženo 31. Březen 2007 Tak pánové, dneska jsem se byl projet. Trasa Kladno-Kralupy n/Vl.-Neratovice a zpět, 117,5km. Jízda po okreskách při dodržení max. rychlostí. Taková vyhlídková jízda s rodinkou (celkem v autě 3 lidi). Ukázalo to průměrnou 6,5l / 100km dle počítače. jsem spokojen.Celkem už najeto skoro 12 000 km. Minulý týden jsem jel Č.Budějovice - Praha a zpět Prům.sp. taky 6.5 L. Celkem najeto jenom 1100 Km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 31. Březen 2007 Sdílet Vloženo 31. Březen 2007 Tak to je dobrý ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 Tak to je dobrý ne? Jo spokojenost a doufám že se to ještě zlepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 Otazka na Pitta a Foromena: isli ste sami v aute, alebo Vas bolo viac (3-4)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 Otazka na Pitta a Foromena: isli ste sami v aute, alebo Vas bolo viac (3-4)? Jeli jsme dva a zpátky jsme ještě vezli asi tak 50ti kilovou bednu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 jj je to stejny vsude. taky sem dneska jel asi 50 km po skoro rovinc,e pohodicka dle predpisu vyhlidkova jizda (vcera sme rumika lestil ,tak sem se rad ukazoval lidem) a spotreba 5,8, pak sem dojel do UL ,a nastval me jeden kaspar co se mi motal v serpentynach, tak sme to okopal a na dalsich 2 km sem to zvednul az na 6,3. jel sme sam ,ale v kufru tak 100 kilo veci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 Otazka na Pitta a Foromena: isli ste sami v aute, alebo Vas bolo viac (3-4)? Jak jsem psal v příspěvku, v autě byli 3 lidi ( + 2 igelitky). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 My ked jazdime styria, tak priemerna spotreba sa drzi vysoko nad 7 litrov, bude to aj tym, ze vacsinou sa jazdi po meste a ked ideme mimo mesto, tak 30 km trasy, chcelo by to trochu viac prevetrat...Najhorsie je, ked sa nastartuje studeny motor a prvych 10-15 minut jazdy sa spotreba drzi okolo 9-10 litrov... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 ja kdyz nastartuju u prace a jedu domu cca 2km a do kopc,e tka mi to ukazuje 14 litru., na to radsi ani nekoukam., Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jey-r Vloženo 1. Duben 2007 Sdílet Vloženo 1. Duben 2007 ja uz som tam videl po nastartovani aj nieco medzi 20 a 30 a tiez na to radsej nepozeram, este do tych 20 je to v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladinek Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 Takže mám další údaje o spotřebě. Tentokrát jsme jezdili jen ve městě a průměr je 8,3l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 Vladinek : to mas jak ja ja mam 1.6 a prumer mam 8.5( vic mesto) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MPX Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 Vladinek : to mas jak ja ja mam 1.6 a prumer mam 8.5( vic mesto) Přesně tak 1.6 po městě se pod 8 nedostane ( u HTP je to myslím docela dost). Když jsem jezdil hodně volně, tak jsem byl 7,9, ale na to nemusím mít 1.6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka67 Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 Vladinek : to mas jak ja ja mam 1.6 a prumer mam 8.5( vic mesto) Přesně tak 1.6 po městě se pod 8 nedostane ( u HTP je to myslím docela dost). Když jsem jezdil hodně volně, tak jsem byl 7,9, ale na to nemusím mít 1.6 Já mám taky 1.6 a dlouhodobou spotřebu 7,8l. Když jsme před 14 dny jeli ve 4 lidech naložení do Rakouska + lyže na střeše, tak to jsem měl průměrnou tam 7,5 a nazpátek 7,2. Tak to jsem byl docela mile překvapenej, ale je pravda, že jsme jeli asi jen 80km po dálnici. Tam jsem ale zase využil výkon motoru, protože i takhle naložení nebyl problém držet rychlost kolem 160 km/h. Ale ještě víc se motor využije na normálních silnicích, kde je prostě potřeba prudce zrychlit a předjet třeba i více aut. Němci jsou totiž schopní jet za náklaďákem 80kou, ale zkusit předjet - to ne. To mi prostě štve, tak jsem si říkal, ještě že mám 1.6 a můžu to předjet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škorpík Vloženo 3. Duben 2007 Sdílet Vloženo 3. Duben 2007 Při dodržování rychlosti po Praze,kde jezdím trasy 40-60km,nerad stojím na místě,radši objíždím centrum,samozřejmě ne když je totál zacpaná ,se mě podařila spotřeba 64km průměr"" 5,7l"".Z Chaty Ledeč n. Sáz. nájezd Loket -P.Háje 60km průměr 4,6l ,tady moje paní bytná koukala jak puk ,protože tuto trasu děláme za 25min a teď to bylo za 45.Celkovou pr.7,2l,najeto 5tis.Na této trase dálnice jedna zajímavost,z Prahy na Loket se dá na neutrál sjet 28km ,opačně 35km. Jo s 1.9 TDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.