rs1 Vloženo 19. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2018 Ahoj všem.Prosím o radu.Přestal mi fungovat parkovací systém u Supa 2 (2009) s tím, že při zařazení zpátečky se ozve dlouhý tón bzučáku a tlačítko vedle řadící páky začne blikat.Po cca 5 sec. přestane pípat a nic....Na Columbusu se nic neukáže..myslím zobrazení vzdálenosti.Ve Vagu to píše 01625 - varovny bzucak pomoci parkovani vpredu (h22),009 přerušení/zkrat na kostru.Stav závad :01101001. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 19. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2018 Tak skontroluj bzucak vpredu mozno sa pokazil. Ak mas diagnostiku, skus akcne cleny. Myslim, ze sa da spustit predny aj zadny bzuciak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rs1 Vloženo 20. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2018 Díky za radu.A nevíš kde se nachází ten přední bzučák?Kdybych ho chtěl vyměnit...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rs1 Vloženo 1. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2018 Tak odstraněno. Chyba byla opravdu v bzučáku. Vyměna a funguje vše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 2. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2018 To je super a kde sa teda ten bzuciak nachadza, prosim ta? Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 23. leden 2020 Sdílet Vloženo 23. leden 2020 Aj mne sa hodila rada kde hladat ten bzuciak, robi mi presne o iste suvisly ton a potom blikajuce tlacidlo a nefunkcne senzory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Ja mam podobny problem po zaradeni spiatocky zaznie dlhy ton tlacidlo blika a na radiu sa zobrazi hlaska ze parkovaci system nie je k dispozicii. Vag nemam ale mam caristu a ta mi cez bluetooth najde 6 chyb co sa tyka parkovacich smezorov ale carista ma trosku zly popis takze len cislo chyby vidim.....je to divne ze by bolo 6 senzorov vadnych. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rs1 Vloženo 13. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2021 Ahoj, tak bzučák je pod předníma budíkama. Je potřeba vycvaknout dva plasty kolem budíků, pak jsou tam dva šrouby a opatrně vyndat budíky.Neodpojovat kabel !!!!!Bzučák je na takových plastových trnech...pakárna.Vyměnil jsem a repro mám volně v šuplíku pod volantem....co kdyby se zase rozbilo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rs1 Vloženo 13. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2021 Teď mám problám se zadním. Nevím kde přesně je a jak demontovat zadní plasty v kufru (tam by měl být(. Nevíte někdo? SUP 2 (2009) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zamilan Vloženo 26. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2021 (editace) Zdravím. Nejdem zakladať novú tému Spoiler Spoiler len sa chcem informovať kde nájdem 111316 - Reproduktor pre predný parkovací asistent. Keď testujem akčný člen tak ide Spoiler Editováno: 26. Říjen 2021, autor: zamilan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greg_kovacs Vloženo 12. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2022 Ahoj všichni, nechci zakládat nové téma, tak zkusim napsat sem. Potřebuju na SUPu 2 2010 vyměnit kabely k zadním parkovacím senzorům. Nevíte někdo, kde koupit jednotlivý piny do konektorů zapojených do senzorů ? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 12. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2022 @greg_kovacs Ahoj, když jsem dodělával přední boční senzory, použil jsem tyhle piny: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/000979009e-kabelove-vedeni-41247.html Ve svorkovnicích mimo interiér se ještě používá tohle těsnění: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3c0972741-tesneni-vodic-svorkovnice-3-9x7-8mm-23791.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greg_kovacs Vloženo 12. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2022 @VeteranChild no super, díky moc ! ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 12. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2022 @greg_kovacsNení za co. Pro jistotu jsem se ještě díval a boční parkováky používají trochu jinou svorkovnici. K předním a zadním je tahle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3d0973703-svorkovnice-3-polova-4869.html Ale nejsem si úplně jistý, jestli piny budou stejné (zřejmě ne). Našel jsem už připravené kabely s piny a těsněním: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/000979131e-kabelove-vedeni-33280.html Jinak mají i komplet svorkovnici včetně pinů a kabelů: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3d0973703-svorkovnice-3-polova-44097.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greg_kovacs Vloženo 13. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2022 @VeteranChild tyhle konektory tam nepujdou, na senzory jsou ovalny a maji v sobe nad krajnim pinem drazku, snad to z fotky bude patrny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 13. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2022 Tak v tom případě by ty první piny měly být ok. Ta svorkovnice na boční parkováky vypadá takhle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/4h0973703a-svorkovnice-3-polova-33649.html Podle VINka mého MR 2010 mi to vyhledalo k ostatním senzorům tam tu jinou, ale dávalo by větší smysl, kdyby byly podobné. Tahle svorkovnice bude ta z fotky: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/4h0973703-svorkovnice-3-polova-33648.html Omlouvám se za zmatky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greg_kovacs Vloženo 13. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2022 @VeteranChild vůbec není důvod a díky za radu ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
greg_kovacs Vloženo 26. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2022 Doplnění informací o náhradních pinech do konektorů zadních parkovacích senzorů na Sup 2 2010 : piny ze Škoda dílů z uvedného odkazu do konektorů nepasují, jsou kratší a vyšší, jiné samotné použitelné piny bohužel nemají. Daly by se nahradit už sestaveným pinem s kabelem, který nabízí, ale ta cena je (alespoň pro mě) dost vysoká. Piny nejdou koupit ani v originál Škoda servisu, tam mi nabídli taky pouze pin s kabelem, cena za jeden 480,- Kč. Musel jsem tedy použít původní piny a kabely k nim nastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Lukš Vloženo 10. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2022 Ahoj všem, z ničeho nic mi přestal fungovat zadní parkovací asistent (Superb II. comby 2011 před face). Při zařazení zpátečky se ozve jiný tón než obvykle, vyšší a delší. Columbus oznámí že systém je nefunkční. Při vyřazení a opětovném zařazení zpátečky už se neděje vůbec nic. Diagnostika píše chybu 10793316 - Center Rear Right Parking Aid Sensor. Myslel jsem si, že je to jasný, že je senzor v háji, objednal jsem nový ale po výměně se nic neděje, problém přetrvává. Konektor je čistý. Je mi jasný že je na řadě zkontrolovat stranu u jednotky a proměřit kabely... Jednotka by měla být za tapecem vpravo v kufru. Už jsem to asi 2x rozebíral a musí se rozebrat půl auta :( Než to celý zase rozkopu, chtěl jsem se zeptat, jestli se s tím třeba už někdo nesetkal a neporadil nějakou obvyklou závadu nebo jestli jednotky odcházejí nebo jestli se někde lámou dráty... Díky moc :) M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 10. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2022 Zkusil bych prohodit senzory, jestli se chyba nehodí na jinou stranu. Pak vrať ten koupený a koukni na svazek za nárazníkem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 10. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2022 Tuším, že mi někdo předtím říkal, že i na O2 ty senzory v diagnostice se ukazují opačně. Tedy, že se jedná o ten druhý centrální, takže jak píše Ort, zkusil bych prohodit ty dva senzory 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Lukš Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Díky za tipy. Nakonec jsem odpojil všechny senzory, vytáhl celý kabelový svazek pod auto a vyzkoušel všechny senzory a všechny konektory. Ukázalo se že všechny 4 čidla fungují, ale v konektoru pro zadní centrální pravý se nic neděje. Dráty vypadaly v pořádku tak jsem rozdělal celý kufr abych se dostal k jednotce. U jednotky žádná voda nic podezřelého. Všiml jsem si, že každý konektor má 3 piny, celkem tedy 12 drátů, ale do svorkovnice na jednotce 12 drátů nevede. Napadlo mě tedy, že se svazek musí někde rozbočovat, koukal jsem na schéma a opravdu tomu tak je. Z každého čidla vede do jednotky pouze jeden drát napřímo ostatní dva jsou mezi čidly propojené. Tak jsem se rozhodl jít po tomto propojení jestli se tam neděje něco co nemá. A ejhle při rozmotávání svazku jsem narazil na již nějakou předešlou opravu (která se neudála za posledních 9 let) drátu vedoucího právě k tomu čidlu, které nefunguje. Při proměření opravené části se drát ukázal jako přerušený. Pomyslel jsem na svazek nový, ale ta cena mě přesvědčila na opravu, část drátu jsem nahradil a vše se zdá funkční :) Zítra to celé složím a doufám, že vše poběží :) Původně jsem sem napsal s tím že by mohl mít někdo podobnou závadu nebo mu tohle vlákno pomůže, ale ta závada se zdá být tak specifická, že se obávám že ne. Jediná otázka zůstává, proč tam to opravovaný místo bylo, ale to už asi nikdo nezjistí. Díky moc za rady :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
James.kuba Vloženo 15. Březen 2024 Sdílet Vloženo 15. Březen 2024 Ahoj, poradíte někdo. Přestal mi fungovat parkovací senzory. Jak už tu bylo psáno, dlouhý tón a hláška, že optický parkovací systém není k dispozici. Po nacteni diagnostiky hlasí chybu: 01627 cidlo pomoci pri zaparkovani: vpredu, vpravo - stred (G253) 004 zadny signal / komunikace Po výměné senzoru za nový to ale stále a hází stejnou chybu. Nevi nekdo co s tim? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.