Přejít na obsah

Fabia 4 DSG problémy


pb1

Doporučené příspěvky

Ahoj,

bohužel musím jako první vykopnout téma na problémy s DSG. Auto (1.5 TSI MC) má najeto zhruba 2000 km, a hned od začátku se u něj objevuje zvláštní a dost hlasitý zvuk (zakřupání / zaskřípání) při podřazení 3 -> 2. Na jiných rychlostních stupních se zatím neprojevuje. Dlouho jsem po internetu hledal videa různých DSG defektů, a tento, který se děje u mě, jsem shodou náhod našel až dnes (zhruba 20. sekunda videa).

https://www.youtube.com/watch?v=pfG4EYhBaQU

 

Zvuk se pro potřeby reklamace bohužel objevuje sporadicky 1x až 2x za jízdu, takže nějaké nasimulování před technikem půjde dost obtížně. Auto momentálně potřebuji, tudíž v servisu jsem "radši" ještě nebyl.

 

Slyšeli jste někdy podobný pazvuk, nebo ho dokonce řešili se servisem?

Editováno: , autor: pb1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj, mám 1.5tsi a stejný problém, zatím jsem neřešil. Vyvolat se to dá několikanásobným prudkým přidáním a ubráním plynu na “sport” režim, někdy mi v tom i zaklepe, zaskřípá jakoby to šlo přes zuby :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakci, já měl auto vloni na týden v servisu, bohužel to prý nedokázali zreprodukovat, takže jsem se ničeho nedobral. Jezdím tedy dál, až budu na nějaké prohlídce, tak se jim zas připomenu. Skřípání je extrémně otravné, v létě se staženým oknem z toho zas budu mít infarkt :D je to fakt hlasitý zvuk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...