Přejít na obsah

Mlhovky - Výměna za LED


Deawon

Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové, těchto témat je tu několik podobných, ale je to tu dost rozházené. Mám MR2019 s bixenony a vzadu světla s žárovkami. Interiér jsem si předělal do LEDek. Vypadá to dobře a hlavně je více vidět např. ve schránce či kufru. Do výměny v exteriéru jsem se nepouštěl, protože přeci jen tam už je to o hubu vzhledem k bezpečnosti, STK a Policii.

 

Zadní světla svící i v žárovkách dobře, bixenony parádně, ale poslední dobou přemýšlím, zda vyměnit přední mlhovky. Hlavně tam je do očí bijící to žluté světlo v kontastru s bixenony. Otázka je za co to vyměnit (vzhledem k bezpečnosti bych se nějakého Aliexpressu bál), co na to na STK a Policie a zda je pro funkčnost lepší žluté světlo, nebo LED s bílým světlem a jakou teplotu vzít? Interiér mám čistě bílé 6000K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

Já jsem procházel STK nedávno.

Potkávací a dálková světla mám v původním stavu (H7 apod.)

Nicméně nenašel jsem jasný důvod proč by nemělo být legální vložit do některých světel LEDky pokud dodržíš patici, standard a svítivost.

 

Mám LED v denním svícení, ve zpátečce, zadní obrysová světla, zadní mlhovky.

Nechal jsem klasické žárovky v blinkrech (líbí se mi to víc než tvrdě blikající LEDky a předních mlhovkách.

 

Na STK s tím neměli problém, technik tvrdil že je potřeba dodržet hlavně u předních potkávacích a dálkových světlech to co tam má být a prošel jsem bez jediné výtky.

Zbytek je standardizováno dle patice. Např, zadní mlhovka sice vypadá stejně jak zadní obrysovka ale má jinou patici a to určuje jaký má být světelný výkon.

 

Tj. Pokud tě někdo bude tahat za LEDky ve světlech co jsem popsal tak je to prostě důležitý kokot.

Nicméně ti doporučím se na přední mlhovky vykašlat a nechat tam klasické lampy.

Ty LEDky mlhou prostě neprojdou a nebudeš podle mě tak dobře viděn jako s klasikou.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funkčně je mlhovka nejlepší žlutá. Ale to nikdo dneska nedává, ani frantíci. Mám v mlhovce LED H8 z Alíku. Naprosto bez problémů. Jen ji mám potaženou 20% zatmavovací folií, aby to tolik neoslňovalo. Ona je totiž problém vždy ta vysoká svítivost LEDek, protože je pocitově výrazně vyšší, hlavně jak mají čipy vpředu, proto oslňují. PaCH na silnici neřeším, oni snad někdy dělají technické kontroly? Max. řeší staré orezlé rachotiny, ale naše nová auta? Na STK dám vždy do mlhovek původní žárovku. Ostatní žárovky mám všechny LED, tedy vč. blinkru a vždy to prošlo. Teprve letos měl technik připomínku ke zpátečce, že jsem neměl být línej vyměnit ji před STK a po ní vrátit zpátky. A to mám slabší verzi LEDky jen 30W (obvykle totiž mají ekvivalent 50W nebo 80W) a ještě zatmavená skla. Ale nakonec to prošlo díky celkovému 100% stavu auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najezdil jsem toho za mlhy, hustého deště a sněžení v mých podmínkách celkem hodně. Bílé LED světlo ti v mlze a za sněžení udělá před autem bílou stěnu. V mlhovkách O1 mám už cca 12 let žárovky Narva s lehce nažloutlým filtrem a mlze jsou dobré i když zrovna umístění mlhovek u O1 není nejlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak duvod je vzhled. Ale priorita je pro me funkcnost pri mlze a snezeni. Co jsem tak hledal tak to ciste bile svetlo co hezky vypada je spatne. Zajimave je, ze nova auta je maji z vyroby vsechna. Tolik k bezpecnosti. Milion asistentu a pak smatlat po dotykovem panelu a mlhovky vysoko a spatne svetlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dal Led všude má r.v. 2016, led origo jen denní svícení jinak led všude i mlhovky i hlavní světla měl xenony ale dal LED a na STK nic nepoznali jinak jsem raději provizorně dal zpátky na žárovky na STK kdyby něco. KOupil jsem LED ve směrovky co jsou v zrdcádkách a to je myslím od toho roku 2016 a má homologaci (CE) což je u na směrovkách tak snad i dopadne OK...Led dobré a vypadá to stylově a o oproti kalsice je i menší spotřeba oproti klasické žárovce.😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...