mandolinyx Vloženo 20. Srpna Sdílet Vloženo 20. Srpna Ahoj. Už cca rok mám Superba 2 125kw. Hned jsem si všimnul že je spotřeba extrémě vysoká. S dlouhodobou se nedostanu pod 16l, volnoběh 1,5l s klimou 1,2l bez klimy. Dojezd na plnou nádrž ukazuje 370km. Včera jsem přes diag zkoušel zjistit spotřebu na volnoběh kdy vcdska mi ukazuje 0,60 l/h ale budíky 1,2 l/h je tedy možné že by byla chyba v budíkách ? Reálně nemám spočítáno kolik skutečně najedu, odkazuju se na "trip" Auto nehulí a koncovky jsou čisté. Jediné co mi auto za celou dobu vyhodilo 2x byl egr (chyba 4891 a 4892) ale od smazání už se nic neobjevilo. Někdo nějakou radu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Srpna Sdílet Vloženo 20. Srpna Počkej, spotřebu tedy "odhaduješ" pouze podle budíků? To snad není takový problém natankovat plnou, jezdit, natankovat a spočítat skutečnou spotřebu? Nebo jak tomu máme rozumět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandolinyx Vloženo 20. Srpna Autor Sdílet Vloženo 20. Srpna Možná jsem to napsal trochu špatně. Jde mi o to to že když jsem si hledal kolik kdo má spotřebu ať už na volnoběh nebo při jízdě (popřípadě dojezd). Přišlo mi divné že tam pár lidí psalo že když natankují plnou ukazuje jim to klidně 1000km dojezd (i 4x4 verze). O víkendu jsem jel s kamarádovo superbem ale 103kw a ten to měl taky tak i spotřeba "podle budíku" byla kolem 6-7 litry. Po přesednutí do mého se pod 16l nedostanu, to samé na volnoběh který u něj je 0,5-0,6 u mě 1,2-1,5 Reálnou spotřebu si samozřejmě zjistím postupným ježděním jen mi jde o to co ukazují budíky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 20. Srpna Sdílet Vloženo 20. Srpna Ahoj. Píšeš že ho máš rok, Tak kolik máš průměrnou spotřebu podle tankování a kolik si sám najel na plnou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 21. Srpna Sdílet Vloženo 21. Srpna Už podle upravovaného MaxiDOTu a "správné" hodnoty spotřeby na volnoběh ve VCDS bych hledal chybu v budících. Je možné, že je jen vysoko nastavená korekce spotřeby přes diagnostiku a proto to ukazuje tak nesmyslné hodnoty. 1 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandolinyx Vloženo 30. Srpna Autor Sdílet Vloženo 30. Srpna Ahoj. Přesně jak píše @VeteranChild Prošel jsem vcdsku a skutečně mě zarazila hodnota korekce spotřeby kterou jsem měl na 255%.) Po stahnutí na 100% už nešlo upravit zpátky na 255% tak jsem si říkal že bude chyba tady. Ukazovalo to i před redlinem atd. Prošel jsem známé které mají stejný motor a všude měli korekci na 100% tak jsem ji nastavil taky a už je to v pořádku. Kdybych se na tvoji odpověď podíval dříve ani jsem je nemusel objíždět. Tak jako tak, díky 😄 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.