Přejít na obsah

Klimatizace dodělání/předělání


veisen

Doporučené příspěvky

Cauves,o klimě jsem také přemýšlel,dokonce ji můžu i mít za pusinku, ale když jsem viděl ty fotky,dost mě to odradilo, ale skutečně klobouk dolů.

A to jsou jen fotky z dodělávání elektroinstalace. HOŠI DĚKUJEM !!!!!!!!!!! :palec2:

Editováno: , autor: zdenouch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj.

Prosím neměl by někdo schémátko, jaký pin z panelu climatronicu, vede na budíky na teplotu chladící kapaliny ? či jestli tam má být nějaké čidlo.

Neb když dám diagnostiku na panelu climatronicu ukazuje mi to -50 stupnů tedy typuji že bud někde má být čidlo co není uvedené v dílenské příručce, a nebo se musí nějaký pin napojit na budíky ale nevím kam (ideální by bylo číslo či barva kostky + pin nebo barva drátu u panelu climatronic)

Další věc je ta že mám nezávislé topení, ale když se climatronic zapne nerozeběhne se větrák dokud se neobjeví otáčky motoru, nebo dokud manuálně nestisknu tlačítko větráku (což nestisknu neb nejsem v autě) Tuší někdo jak to obejít či jestli má vlimatronic na nějakém vstupu pin pro toto sepnutí ? (nějak to řešený být musí protože třeba v T4,T5 se používá climatronic taky a mají nezávislý topení)

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jste potřebovali díly na climartonic, topení a pod.(serva, čidla,kabely,panely.PTC) tak seženu vše. Nové a orig. na fabia I,II roomster, polo a odvozené káry. Cena dohodou. :palec2:

Zdarec.Chci se zepta jestli bys dokázal sehnat kabeláž na klimatronic do octavie???Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Jen pro upřesnění. Ať to nezkoušíš když bude těch 4°C a nepůjde Ti to.

Ta teplota je 5°C.

Výpis z manuálu:

"Popis klimatizace

Pro Vaši bezpečnost a pocit pohodlí je důležitá bezchybná funkce klimatizace.

Chladicí zařízení může pracovat jen tehdy, pokud je stisknuto tlačítko AC a jsou splněny následující podmínky:

• nastartovaný motor,

• vnější teplota nad +5 °C a

• spínač ventilátoru v poloze 1 až 4."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

ahoj, po sáhodlouhém čtení jsem se pustil do přestavení manual climy v mé octavii 1.9TDI 1998 na climatronic. (jsem autoelektrikář) ale musím se i tak optat. zapojen svazek klimatroniku k stávající elektrice jsem řešil studováním schemat mého ročníku a z které pochází asi novější klimatronik.vše je zapojeno krom tlaku chladiva a vedeni z klimy do topení. problém však sem zjistil ten,když topení zapnu ,nastavím napž foukání na okno, klapky se nařídí směrem na ofuky posádky. dám li jinou funkci opět to nesouhlasí.ani u jedné. nesetkal se s tímto zádrhelem už někdo? nemuže to doufam ovlivnit ten kabel do motorový jednotky ? jinak svazek sem zapojil ku topení snad správně i když kladky mají stejné svorkovnice tak délkou vodíčů by zámněna neměla být ani možná. děkuji předem za každou radu.

po zamčení tematu překopírovávám dotaz. pročetl jsem článek snad celej ale nejsem z toho moudrej. napadá mě jestli je v diagnostice skouška jednotlivých klapek ,případně jaká adresa? a pokud ne jestli je možnost kdzž je vadná na vnitřní cirkulaci aby to takto zlobilo? předem děkuji, sem z toho takovej nesvůj kdzž neco dlouho nejde... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

zjednodušuji dotaz. climatronic elektrika z 2001 a auto 1998 , schema zkombinováno asi po týdnu z různých variant.

problém?

klapka mísící vzduch do nožního p. -čelního okna a druhá klapka okno s nohy - ofuk palubka mají oboje jakoby obrácenou polaritu. pro mě není problém podle schema zjistit 2 vodiče na servomotor a mezi sebou je zaměnit, dotaz spíše zní neví li někdo jak se to mohlo stát? PŘECI JEN SE SVAZKEM CLIMATRONICU SE NIC NEDĚLÁ tak mi to nejde do hlavy. jinak doufám že mi někdo odpoví,předem mu taky děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdravim po dlouhem cteni sem nezjistil nic o tom ,jak to tedy predelate, je jasne ze musim vyndat topeni a dat jine to je vse v poho ale je mozne vysvetlit ,kam pripojit elekt vedeni ,myslim ze jsou taci kteri neumi cist dokonale ze schematu ,i presto se chteji pustit do teto prestavby ,hledal sem fotodokumentaci ,na toto tema ale nic sem nenasel ,jen nejake foto ale bohuzel z toho nejde poznat co kam pripojit ,take se snazim predelat klimu na climatronik ,pomalinku si davam veci do kupy,topeni mam ridici jednotku take ,cidlo deniho svitu take a ted se snazim nejak to dat dohromady jak pripojit dochlazovani a dalsi veci ,nema nekdo foto aby to bylo snadsi pro ostatni i pro mne dekuji za pochopeni ,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

vedel by mi prosim niekto popisat aky je rozdiel medzi agregatom kurenia a agregatom klimy? (nachadzajuci sa v interieri za palubkou)

mam auto skladacku, v ktorom nebola klima, a predchadzajuci majitel sa s tym pohral, ale ocividne nedokoncil, v blizkej dobe by som chcel rozobrat palubovku a pozriet sa na to

este otazocka mam RJ ventilatorov 1J0 919 506 H

budem ju musiet vymenit za 506 K?

Editováno: , autor: aughostino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci prosím měřil někdo teplotu u výdechu??Mám pocit že to má být kolem 5 C°. Mám tedy manuální klimu ,sem po servise, ale u výdechu 13 C°. Je to normální??

Mám stejný problém. Sice jsem neměřil teplotu proudícího vzduchu z výdechu, ale je dost vlažný. Skoro to subjektivně hodnotím jako teplý.

Rozhodně nejde o "ledový" vzduch, který bych si představoval kolem těch 5° C.

Jaká může být příčina? První, která mě napadla je nedostatek kapaliny v klimatizaci. (Takže musím zjistit, zda je třeba doplnit/vyměnit). Jaké mohou být jiné příčiny, pokud je kapalina ok?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...