Jiří S. Vloženo 19. Března Sdílet Vloženo 19. Března (editace) V únoru jsem si převzal verzi Exclusive Selection a už při odjezdu z autosalonu jsem na dálnici zjistil, že to s odhlučněním nové Škody Kodiaq nebude tak slavné. Od 110 km/h začínám slyšet silný šum od předních zrcátek a od takových 130 km/h mám pocit, jako když mám u hlavy zapnutý fén. Následně jsem zjistil, že výbava Exclusive Selection pro CZ nemá akustická skla. Chci se tedy zeptat, zda má někdo obdobnou zkušenost? A má někdo verzi Exclusive Selection s akustickými skly, prosím? Editováno: 19. Března, autor: Jiří S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 19. Března Sdílet Vloženo 19. Března (editace) @Jiří S. Co je tohle za příspěvek? Co se trochu víc rozepsat, o co vlastně jde? 🤔 EDIT: To je mnohem lepší. 👍 Editováno: 19. Března, autor: VeteranChild Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakrij Vloženo Pondělí v 08:28 Sdílet Vloženo Pondělí v 08:28 (editace) Tak já mám Exclusive SELECTION 2.0 TDI koupenou v ČR 02/2025 a akustický skla vepředu má, naopak dle mého názoru je hluk opravdu minimální, zkoušena i jízda v SRN při 160km/h a vůbec mi nepřipadlo díky odhlučnění, že jedu takhle rychle. Za mě s odhlučněním spokojenost. Akorát hned po koupi jsem měnil na záruku páčku adapt. tempomatu, ale to je známá vada u K2, dodavatel páčky má prý velkou zmetkovost. Za mě jinak s K2 max. spokojenost 👍 Editováno: Pondělí v 08:30, autor: lakrij 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří S. Vloženo Úterý v 06:08 Autor Sdílet Vloženo Úterý v 06:08 (editace) Moc děkuji za informaci. Ještě by mne zajímalo, kdy byl vůz vyroben? I prodejce mi totiž potvrdil, že dříve vyrobené kusy akustická skla měly. Jde totiž o to, že i ve stávajícím ceníku je výbavová linie Selection BEZ akustických skel. Takže pokud chcete výbavu, která byla při uvedení K2 prezentována jako nejvyšší a stále jako jediná má masážní sedadla, tak ji zkrátka budete mít bez zvukového komfortu. Přijde mi to trochu smutné. V tomto smyslu jsem se snažil kontaktovat i infolinku a zde jejich odpověď: Popravdě nevím co dělat, protože opravdu nechci auto za 1,5 mio CZK, se kterým nemohu jet rychleji než 110 km/h, protože pak si i mé děti vzadu zacpávají uši 😞 Editováno: Úterý v 06:12, autor: Jiří S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo Úterý v 08:41 Sdílet Vloženo Úterý v 08:41 Je zajímavé, že sportline, která by měla být z hlediska komfortních prvků pod Sel. exklusive, má akustická skla: Exklusive selection je tam nemá (https://www.skoda-auto.cz/_doc/634e9e51-81c5-4c60-8503-4ab557399835) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lakrij Vloženo Úterý v 22:00 Sdílet Vloženo Úterý v 22:00 Tak můj vůz byl vyroben začátkem února 2025, akustická skla opravdu má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivanH Vloženo včera v 17:37 Sdílet Vloženo včera v 17:37 (editace) Som rád že tu je táto téma. Ja mám obyč Selection, 1,5TSI mhev. Auto je tichučké dokiaľ neprekročím tých kritických 110. Potom už sú zrkadlá riadne počuť, obzvlášť ke´d ešte vonku fučí vietor (klasika dialnica okolo NR). Predvčerom sme u dealera bádali ako by sa dali vymeniť. Objednať sa dajú za zhruba 176E jedno, iba predné. I v doplnkovej výbave je ponuka iba na predné, čo trochu nechápem, ale je to tak. Pozerali sme Sportline čo majú ako predvádzačku, ten ich má tiež iba predné, vzadu obyčajné. Meraním majú hrúbku 5,4mm, obyčajné (u nich pod označením štandartná protihluková ochrana) majú 5mm, teda rozdiel minimálny. Ale nemôžeme sa dopátrať či sa dajú len tak vymeniť. Sťahovací mechanizmus bude ten istý, nemá zmysel vyvíjať iný iba pre akustické sklá, tesnenia by mali rozdiel 0,4mm zvládnuť, ale prehrabávali počítač ako sa dalo, nenašli. Na môj dotaz či sa neopýtajú Škody mi odpovedal "nemajte o tej firme prehnané ilúzie:))))". Zarazilo ma v príspevku od Jiŕí S ako odpovedala škoda "oficiálním spůsobem nelze akustická skla přidat". nechápem čo tým mysleli. Pravdepodobne výmena zadarmo... Takže nemáte niekto lepšie info, známeho čo má známeho čo má iného známeho ktorý by vedel? Budem vďačný za radu, trochu sa mi nechce riskovať podobne studenú odpoveď od Škody. V lete sa chystám až do LUX, a veru by som radšej sklá vymenil ako trpel x hodín na nemeckej diaľnici. Po Slovensku sa to dá pretrpieť, ale je to škoda, to auto je fakt tichučké na okreskových rýchlostiach. Editováno: včera v 17:39, autor: ivanH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo před 8 hodinami Sdílet Vloženo před 8 hodinami Tak to, že jde v případě kodiaqu 2 pouze o přední akustická, to jsem věděl. Byl to i v recenzích avizovaný rozdíl proti superbu 4, který má všechna čtyři okna akustická. Obdobně zadní tapec ve dveřích, který je u kodiaqu tvrdší než vepředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.