Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte lidičky,

dostal se mi kamímek mezi destičku a kotouč,pak hrozná rána,až mi brzdový pedál poskočil a při dobrzďování to cuká s autem,i volantem,byl jsem na STK kontroje,a na měřáku brzd lítala ručička jako steklá,když měřila účinek brzdy levého kola.Mám křivý pžřední kotouč.Moc vás všechny prosím o radu,nebo pokud možno o nějaké foto nebo obrázky,jak demontovat brzdový třmen a následně kotouč.Samozřejmě chci vyměnit i brzdové destičky,tak pokud s touto výměnou máte zkušenost,moc vás prosím o radu.Mám Š.fabii Combi r.v. 2004 - 6 měsíc,motor 1,2,47kw,myslím si,že tam patří kotouč 256 mm.Děkuji za odpovědi.Zdeněk

Vloženo
na brzdovom trmene mas vyrazene o aky typ ide ci fs-II, alebo fs-III.

jo díky za odpověď,ale o demontáži třmenu a demontáži předního kotouče jsi nic nenapsal,pokud si to ještě přečteš,pokus se mi v té věci pomoct,díkaz zdeněk

Vloženo

jo díky za odpověď,ale o demontáži třmenu a demontáži předního kotouče jsi nic nenapsal,pokud si to ještě přečteš,pokus se mi v té věci pomoct,díkaz zdeněk

No to je totiž třeba vědět jaký typ tam máš . Asi jsi to nepochopil. On je trochu jiny postup demontáže pro každý typ. Pokud s tím nemáš vůbec žádné zkušenosti, přece jen jsou to brzdy tak ať si neuděláš problém.

Vloženo

No to je totiž třeba vědět jaký typ tam máš . Asi jsi to nepochopil. On je trochu jiny postup demontáže pro každý typ. Pokud s tím nemáš vůbec žádné zkušenosti, přece jen jsou to brzdy tak ať si neuděláš problém.

na druhou stranu nevím co je jednoduššího než výměna destiček a kotoučů, možná kosti

Vloženo

na druhou stranu nevím co je jednoduššího než výměna destiček a kotoučů, možná kosti

ahoj,díval jsem se na typ brzd a mám na třmenu napsáno FS III,průměr kotouče je 256 MM,díval jsem se jak se asi demontuje třmen,jsou to 2 inbus šrouby v blízkosti odvzdušňovacího ventilu a druhý tak cca 10 cm pod ním? pokud ano,tak to snad zvládnu. Samotný kotouč je pod tím jedním zapuštěným šroubkem? a je tam pak jen nasazen? nepotřebuju k jeho demontáži nějaký stahovák? Ještě mě prosím malinko naveď,ať nic nezkazím.Fabie je pro mě nová věc. Díky Zdeněk

Vloženo

Tak jsem ti to našel v DP a můžeš si to nastudovat. Není to tak složité pokud už jsi něco s brzdami dělal . U Octavie je třeba pro FS III imbus klíč 7 (dá se to i Torxem)u Fab to bude asi stejné . Nečettl jsem to v tom co ti teď pošlu v příloze.

post-1028-1179083699_thumb.jpg

Vloženo (editace)

Pro kotouč stahovák nepotřebuješ. Z čela vyšroubuješ šroubek na křížový šroubovák a disk by měl jít lehce dolů. Při nasazování nového disku potři mazivem lehce dosedací plochy a dbej na maximální čistotu. Po položení kotouče na náboj s ním zatoč, aby dobře dosedl.

post-1028-1179084123_thumb.jpg

Editováno: , autor: Pepa007
Vloženo
Pro kotouč stahovák nepotřebuješ. Z čela vyšroubuješ šroubek na křížový šroubovák a disk by měl jít lehce dolů. Při nasazování nového disku potři mazivem lehce dosedací plochy a dbej na maximální čistotu. Po položení kotouče na náboj s ním zatoč, aby dobře dosedl.

Děkuji za vyčerpávající přesnou odpověď.Jsi moc hodný.Posílal jsem ještě jeden příspěvek do diskuze,kde mám ještě problém s vůlí v servu.čep u náboje je v pořádku,ale tu vůli cítím někde za manžetou v servu,Z tama se mi pak přenášejí vibrace do volantu.Neznáš prosím tě jak vyřešit tuto vůli? Co tam mohlo odejít?

Vloženo

No bylo by nejlépe kdyby sis stáhl dílenskou příručku a tam to je super popsané . Tady na foru na to najdeš odkaz hledej Fabia DP

Vloženo

No bylo by nejlépe kdyby sis stáhl dílenskou příručku a tam to je super popsané . Tady na foru na to najdeš odkaz hledej Fabia DP

Nemáš někde přímo odkaz na stažení?

Vloženo (editace)
Tady dal Dědek pěkný odkat na ty tvoje vůle v řízení

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=25191&hl=

Díky za postřeh,ale to co poslal on to určitě není,protože ten odkaz se týká vůle v čepu,a ten mám v pořádku,ta vůle je někde v servu

Odkud jsi prosímtě.

Jsem ze Zlína

Napiš mi na PM zprávu a tvou adresu pošlu ti CD s DP.

Editováno: , autor: zdendyp
  • o 1 měsíc později...
Vloženo
Ahojte lidičky,

dostal se mi kamímek mezi destičku a kotouč,pak hrozná rána,až mi brzdový pedál poskočil a při dobrzďování to cuká s autem,i volantem,byl jsem na STK kontroje,a na měřáku brzd lítala ručička jako steklá,když měřila účinek brzdy levého kola.Mám křivý pžřední kotouč.Moc vás všechny prosím o radu,nebo pokud možno o nějaké foto nebo obrázky,jak demontovat brzdový třmen a následně kotouč.Samozřejmě chci vyměnit i brzdové destičky,tak pokud s touto výměnou máte zkušenost,moc vás prosím o radu.Mám Š.fabii Combi r.v. 2004 - 6 měsíc,motor 1,2,47kw,myslím si,že tam patří kotouč 256 mm.Děkuji za odpovědi.Zdeněk

Kotuče by som nemenil teeba ich len presustružiť

• o 2 měsíce později...
Vloženo

prosím pěkně, chystá mě v blízké budoucnosti výměna desek a kotoučů, tak raději zeptám se ještě jednou (nechce se mi tomu ani věřit), to opravdu drží kotouč na náboji pouze tím jedním šroubem??? (viz obr.)

kotou_.pdf

Vloženo
prosím pěkně, chystá mě v blízké budoucnosti výměna desek a kotoučů, tak raději zeptám se ještě jednou (nechce se mi tomu ani věřit), to opravdu drží kotouč na náboji pouze tím jedním šroubem??? (viz obr.)

Jj, je to stejny i u favorita a felicie.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...