Přejít na obsah

AUDIENCE


tengler

Doporučené příspěvky

S nakódováním klidně pomůžu a rovnou si vezmu toho Streama s MP3. :D

U mého Streama je možnost nastavení výšek, středů a basů, pak loud atd... mám ten mezičas, kdy měl nápisy po stranách (původní měl nápis STREAM uprostřed), ale ještě ne MP3. :(

Mělo by to být tak, že starší Audience bez podpory MP3, jen s měničem na 6 CD v sobě, se jen zapojí místo Streamu a nakóduje. U novější s podporou MP3 se musí vyřešit druhá anténa asi jako Ozi - dát interní a máš příjem super i s dopravním hlášením na druhém kanálu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, mam audience, maxidot, nemám multifunkční volant a chtěl bych rozchodit připojení telefonu htc Evo 3d přes bluetooth.

Zajímalo by mě, jde to přes rádio Audience? Vyrábí se k tomu bluetooth modul s kterým by to fungovalo, popřípadě dá se tu sehnat? a na kolik by to asi přišlo?

Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Uff, tak instalace Audience do auta, kde byl Stream úspěšně hotova. A tím nemyslím jen přehodit rádio. :) Takže rádio koupeno, umístěno - samozřejmě v autě jen jedna anténa, takže nejdřív zapojena jen jedna na hnědý konektor po upilování výstupku na konektoru (bílý a hnědý mají stejný příjem, ale hnědý sbírá informace RDS), příjem se mí zdál jen o trochu horší než u Streamu, dalo by se to tak nechat, ale to bych nad tím pak pořád přemýšlel, že nemám jednu anténu a měl bych mít a bylo by to lepší... :-)

Po zapojení rádia samozřejmě nakódování - bylo v autě se SoundSystemem, takže hrálo potichu u mě bez SS, jelikož počítalo se zesilovačem. To jsem mu rychle rozmluvil, takže už hrálo tak jak má. :)

No a pak ty antény - zajel jsem naivně do Škody s tím, že bych rád koupil toto, chtěl jsem to alespoň na cestu domů zkusit, co když je to nějaký zázrak za 150 korun. :) Tam jsem zabil asi půl hodiny vysvětlováním, proč je to potřeba a hlavně rozmlouváním názoru, že je přeci blbost, aby rádio mělo dvě antény. :D Po úspěšném přesvědčení, že Audience a snad všechny nová rádia mají dvě antény jsme přistoupili k hledání, po kterém mi bylo oznámeno, že to v životě neviděl a zkusí to objednat. No nic, tak jsem se na to vykašlal, stejně by to bylo jen dočasné řešení za pár korun. Po poradě s Ozim (děkuji) jsem zakoupil tedy tohle a tuhle anténu. No, asi by bylo jednodušší, jak jsem později zjistil kvůli napájení, koupit klasickou anténu na střechu se zesilovačem a šoupnout ji do přístrojovky, brala by si napětí pro zesilovač přímo z anténního kabelu, ale přišla mi zbytečně drahá a hlavně - kupovat asi 3 m dlouhý kabel s Fakra - RAKU se mi nechtělo a odpovídající redukci jsem nikde nenašel. Navíc by se musela nějak upevnit do přístrojovky, ta mnou koupená se jednoduše nalepí. Také byla samozřejmě možnost koupit toto, ale jelikož to zařízení stojí stejně, jako rádio, tak jsem to hned zavrhl.

No a teď nastal problém s napájením zesilovače mnou zakoupené antény, protože když jsem ji jen zapojil, tak samozřejmě zesilovač nefungoval, protože má externí napájení a rádio pořád přecházelo mezi hlavní anténou (dobrý příjem) a druhou (skoro žádný příjem), takže příjem byl horší, než jen s jednou zapojenou. U nových aut je problém, že PIN 5, jako u starších aut, pro napájení antény už není. Přemýšlel jsem tedy, kde vzít 12 V, které by auto dávalo jen, když potřebuje rádio, stálých 12 V je všude dost. :) Nakonec jsem zapojil 12 V přímo do konektoru autoantény (originální je napájená přes koaxiální kabel, tahle to neumí) a zem klasicky. Přišlo mi to jako nejlepší řešení, jelikož si anténa bere napětí jen, když ho potřebuje, prostě jako u antény z výroby.

Náročným poslechovým testem :) jsem zjistil, že příjem jen na novou anténu je téměř stejný, jako na druhou na střeše, toho jsem chtěl docílit. Vnitřní jsem nalepil přímo nad rádio, je tam místo snad přímo na ní. :)

Možná jsem to napsal jak pro blbce, možná jsem toho napsal zbytečně moc, ale já sám jsem tyhle informace nikde nenašel, tak jsem musel zkoušet, tak budu rád, pokud to někomu pomůže k lepšímu příjmu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu brzo řešit podobnej problém, ale půjde o navigaci. Jen ještě nevím jestli Amundsen+ nebo Columbus. Neví někdo jestli se dá Amundsen+ poslouchat nebo zvuk nic moc?

Co jsem tu tak pročetl, tak redukce nic neřeší, ta duální sranda http://skodateile.cz/index.php?pg=product∏=148&menu=%C5%A0koda|Octavia%20II%28A5%29|Ant%C3%A9ny%20a%20kabely to sice vyřeší, ale stojí to dva litry a prej to občas šumí. O anténě v palubce jsem přemýšlel, ale cpát tam anténu na GPS a druhou na FM mi připadá bejt trochu moc. Nejlepší řešení je asi koupit origo anténu a kabely a natáhnout to. Jediná nevýhoda je, že je na první pohled vidět, že má člověk v autě navigaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Mám takovou otázku, v autě mám neoriginální rádio, je to nějakej starší Panasonic ( něco jako tohle: http://elektro.bazos.cz/inzerat/20868636/PANASONIC-CQ-C1123NE.php ) ale nějak ve mě pořád hlodá myšlenka dát tam originál, stojí za to to předělávat? Jak je na tom konkrétně Audience ve srovnání s běžnýmy "levnýmy neorigo rádii" v kvalitě příjmu, a přehrávání mp3?

http://obautodily.cz/eshop/novinky-v-obchode/skoda-octavia-05-autoradio-skoda-s-mp3-audience-id:7427.eshop

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Poslední dobou mi audience hraje nějak potichu - alespoň mám ten dojem.

Dřív jsem teda rádio skoro neposlouchal (hrál jsem MP3) ale v poslední době ho poslouchám hodně a zdá se mi, že je tak o 6 dílků hlasitosti tiší než bývalo - např. mluvené slovo na ČRo1, Impulz slyším na hranici srozumitelnosti na 10 a pohodlně tak 12-13. Když pustím na 13 MP3 tak je to už nepříjemně hlasité... dřív jsem jezdíval na 6.

Je to OK nebo mi odešel zesilovač? Jakou hlasitost máte vy? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlasitost u rádií je "nově" (už je to nějaký měsíc) snížena - tedy spíše vynulována na 0 dBr. Předtím bylo asi +4 a někdy dokonce +8 dBr. Je to kvůli kvalitě zvuku a kvůli tomu, že naše zesílené vysílání rušilo zahraniční stanice, které nebyly zesílené. Každopádně mě to taky pěkně štve, když mám rádio na hlasitost 12 a pak přepnu na CD tak to není nic hezkého...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@samurai: díky za info! To sem fakt netušil a všechno to vysvětluje.

Ani nevím jestli je horší to, že CD proti rádiu hrozně řve a nebo to, že se po vypnutí klíčku resetne hlasitost na 10 a rídio není pořádně slyšet - teda musím pokaždé, když sednu do auta přidat 2-3 stupně.

Teď je otázka co s tím? Není na to třeba nějaký SW update?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta hlasitost po nastartování se dá nastavit, je to dané tak, že je tam nastavena třeba hlasitost 10. Pokud si nastavíš na rádiu hlasitost 8 a příště nastartuješ, tak ti skočí zase hlasitost 8. Ale pokud dáš třeba hlasitost 15, tak při dalším startu ti to zapne na hlasitost 10, je to asi kvůli potencionálnímu šoku. :D

Nastaví se to když zmáčkneš "notičku" a tam na třetí obrazovce je položka ON VOL a to je ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aaaaha, pořád něco nového - je to přesně jak píšeš, nechává to nastavenou hlasitost do 10 ale jakmile nastavíš přes 10 tak to vrámci prevence infarktu stáhne na 10 :-D

Zkusim zalovit v menu a nastavit 'ON VOL'

Díky samurai!

Btw. netušíš jestli se nedají nějak srovnat ty úrovně CD a rádia?

Editováno: , autor: camel1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...