Přejít na obsah

Dolělání ASR


NNNTomas

Doporučené příspěvky

Určitě? Podle ETky je to rozlišený pouze na trubičky pro auta "s ABS" nebo "bez ABS"...

Ale elektricky jde jen o "4" dráty :)

Taky si nejsem uplně jistý,ale vzhledem k tomu že Fabia II a Roomster to tak mají,předpokládám že Fabia I to bude mít stejné kdzž se vyráběli souběžně a používají techniku ABS převzatou ze staré Fabie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

trubky můžou být jiné, ale pasují. to mám osobně vyzkoušené. :palec2: co se týká drátů. je lepší vzít komplet kabeláž z auta kde esp je a dat to do tvého. těch drátů je tam vic jak 4. proto je lepší to vzít jako celek. na vrakáči jich ale moc nenejdeš.moc se jich do F nedávalo. a ve škodovce chcou za řj abs-esp 18 ale to jen alektrika!! ještě potřebuješ hydrauliku. celkem to stojí kolem 50 myslím. ale to už si jistý nejsem. V každém připadě mi to už párkrát zasáhlo do řízení a to v místech kde bych to vůbec nečekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Včera jsem koupil starší FABIA 1.generace (6Y52F4) s ABS. Na palubce je i tlačítko ASR. Avšak po zapnutí zapalování na palubovce problikne jen kontrolka ABS. Kontrolka ASR nic. Ani po stisknutí toho ASR tlačítka. Jak může laik zjistit, zda to ASR skutečně má (sníh a led už není)?

Editováno: , autor: emc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Vy co jste dodělávali ASR /nebo i ESP/, měli jste v budíkách diodu pri signalizaci? Ve schématech je označené "hvězdičkou" jako zvláštní výbava, tak mě zajímá jestli nešetřilo opravdu i tam... (Třeba dioda na sign. otevř. dvěří prý opravdu chybí, kdyžuž není sign. vorigo výbavě.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud řeknu svůj názor, tak jsem zatím výhodu asr nějak asi nepocítil. když je sníh, tak je problém se s tím rozjet, protože to furt drbe do stylu jízdy (hlavně rozjezdu) a blikající kontrolka akorát otravuje. snad malou výhodu to má, že kontrolka "oznámí" např. lokálně kluzkou silnici.

no a mezi námi ... benzinový motor se 126Nm až při 3800ot/min. to tolik nepotřebuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako zistim ci mam ESP v aute ? Mam fabiu 1.2 htp r.v 06 v TP mam zapisane aj ASR aj ESP ale mam vzadu bubnove brzdy a nikto mi nechce vertit ze tam mam ESP. Aj na palubke mam knoflik ESP. Je to kupovane auto z podruky tak knoflik mohol niekto vymenit. ASR som odskusal lachko to viem ze mam ale ako zistim to ESP teraz v zime som sa bol aj trocha povozit po snehu a zda sa mi ze tam je ale ako to zistim presne ? DAKUJEM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

boobika: máš pravdu že ASR není tolik "užitečný" jako třebas ESP a u benzínu se sepne až když to člověk trošku točí....ale u TDíčka je to vážně užitečná věc - nedávno jsem jel brzo ráno po šíchtě domů - kopec jak kráva a ledovka s popraškem sněhu...jako zákon schválnosti mi ten den odešla pojistka ABS ASR a věř mi že když máš cca ve 2000ot/min 300Nm tak jsi za ASR sakra rád....než jsem se vyškrábal na ten krpál s příjemným pocitem že mě to každou chvilku roztočí, tak jsem se lehce opotil :D Za mě každá bezpečnostní kravinka v autě užitečná věc....narozdíl od ekologických píč@vinek :)

Luco: přez VINko to zjistíš ;) dej ho sem

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já chci hlavně EDS. To i u takhle slabého benzínáku pomůže, při rozjezdu na mokru, to bude znát dost - do teď jsem jen hrabal, stál a nejel... pak pojedu. :D

Jinak mi to hrabe dokopce i ve 120 /to jsem v otáčkách :D/ v "zatáčce" na silnici přes kterou přetéká voda... :) Tam zas bude zareagování ASR na nic - teď jsem přidal a z "aquaplaningu" mě to vytáhlo.

A otázka trvá - nevíte zda je v budíkách ledka pro signalizaci? Když auto ASR z výroby nemělo.

ESP můžeš mít i když máš vzadu bubnovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...