Přejít na obsah

1.4 TSI (90 kW)


Marios

Doporučené příspěvky

Jo kokto to není k smíchu, je to léty prověřená věc.  :kol-28:  Něco podobného jsem třeba používal dříve u kontroly ložisek velkých oběhových čerpadel, nebo jejich elektromotorů. A úplně nejlepší je na tuto činnost šroubovák s průchozím dříkem (dá se do něj bouchnout kladivem). :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ihned po nastartování se ozve výrazné „chrrrrrrrrrrrrr“. Pazvuk je krátký jen 1 až 2 sec. a přirovnal bych ho ke zvuku, když nevyšlápnete spojku a řadíte přes zuby. Stává se to pouze při studeném startu s frekvencí tak každý 10 až 20 start. Nevíte, co to může být? Máte někdo stejnou zkušenost?
Pro zajímavost mám 85tis., žádná kontrolka se nerozsvítila, motor jinak šlape normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvních 30tis. jsem tam nechal Longlife, potom vždy na 15tis. plnou syntetiku 5W-40 jako dáváš Ty.

Zajímavé je, že to zarachtá jen někdy a většinou když navečer odjíždím z práce. Ráno při nejstudenějších startech byl rachot snad jen jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Pánové, potřebuji teď vyměnit olej. Poslední dva roky jsem si nechával dělat i další úkony (měnit svíčky, servis klimy, výměna pal. filtru), některé zřejmě trochu zbytečné. Takže bych teď chtěl zajet jen na výměnu oleje + olej. filtru. Oba vzduchové si koupím a vyměním sám. Jinak auto nemá žádné poruchy, takže mi přijde zbytečné některé věci vyměnovat preventivně. Autorizovaný servis škoda mi vymění olej (Castrol Magnatec 5W40) a olej. filtr za 2 500 Kč. Je to OK cena, nebo platíte víc / míň. Uvažuju i o nějakém neautorizovaném servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...