nneill Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 (editace) Zdravím, měnil jsem včera letní pneu (Bridgestone ER300 - 205/55/16) za zimní (Pirelli Sotozen 195/15), disky original Škoda - Rider a nestačil jsem se divit. Na jedné straně mám v podběhu vydřené místo od vnitřní strany pneu. Vůbec nechápu čím to může být. Je to vydřený v místě, kde je maximální rejd pneu, tam se to dotýká podběhu. Dřív jsem si toho nevšiml. Až nyní při výměně pneu. Nechal jsem mezitím udělat nové brzdy - kotouče i desky. Nevíte v čem by mohl být problém? Geometrie? Špatně udělané brzdy? Díky za názory.... Editováno: 10. Listopad 2008, autor: nneill Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 A máš u těch 16tek správný ET ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nneill Vloženo 10. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 (editace) Ano, ET by mělo být v pořádku. Připomínám, že to dělá jen na jedné straně.... Editováno: 10. Listopad 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Ten plastový podbeh máš dobre nahodený a primontovaný ku kasni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nneill Vloženo 10. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 (editace) Plastovy podbeh drzi jak prikovany. Je to vydrene na spojeni plastu a kovu - v místě, kde vytočíš kola do maximálního rejdu - tak tam to chytá vnitřkem gumy. Jinak pneu jsou BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS. Editováno: 10. Listopad 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 mě to dřelo na předchozí oct a dře mi to i na rs.. i při použití sériovýho rozměru pneu a předepsaných disků.. opíralo se mi to o železo,ne o plast Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Špatné disky. Použít pořádná kola např. 7,5 x 16 ET 35 a ne škodovácký mrdky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Milane Milane... jsou špatný plechový disky origo octavia 15" s pneu 195/65 ? a Spidery 17" s gumou 205/50 je taky mrdka? dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 letní 8,5x17ET30 zimní 8x17ET35 a nedře nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 ja si myslím že o je vada od výroby,že je to na těsno a záleží třeba jak usadí nápravnici a nebo pak když někdo dělá geošku,tak jí udělá špatně a udělá to tak,že má na jednu stranu větší rejd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 (editace) Milane Milane... jsou špatný plechový disky origo octavia 15" s pneu 195/65 ? a Spidery 17" s gumou 205/50 je taky mrdka? dobrý Škoda kola mají špatný ET, tudíš jsou to mrdky. Mám 8x17 ET 35 s gumou 215/45/17 a nikde nic nedře. Tak kdo tady má blbý kola? PS: na zimu mám plechy 6,5x16 ET 43 gumu 205/55/16 a taky nic v plným rejdu nedře... Editováno: 10. Listopad 2008, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 aha, já geošku dělal hned po výměně podvozku a snad je to udělaný pořádně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Tak kdo má blbý kola? 98% octavií podle tebe :smich: nechceš jít dělat do škodovky a poradit jim jak se to má dělat? oni totiž u toho asi nepřemýšlí když od výroby na svoje auta dají špatný kola Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nneill Vloženo 11. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 Hoši hoši, žádná rozumná rada. Jako laik si nejsem jist, jestli jsou origoš 16" Škoda disky Rider shit nebo ne a rovněž pneu BRIDGESTONE 205/55 R16 ER300 91W MFS mi připadají za tu cenu docela dobrá volba. Ještě jsem na to koukal a drhne mi to zčásti o podběh a z části o plech za kolem v maximálním dorazu. Před nasazením Bridgestone a před opravou brzd mi to nedělalo - jezdil jsem na stejných, jak vy říkáte "shit" discích, pouze na jiných pneu - BFGOODRICH G-FORCE PROFILER 91V 205/55 R16. Takže názor s disky vypouštím..... Spíš by mne zajímalo, jestli tohle může způsobovat například zmiňovaná výměna brzd......atd.... )))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mršťa Vloženo 11. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 Předpokládám, že ti dře pravé kolo? Mě to dělalo taky, teda až po snížení. V serii to bylo ok. Jsem to musel trochu přizvednout a v poho. Takže ti taky neporadim, ale je to divny, že při stejný výšce, plnym rejdu dře jen jedno kolo a ne obě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 11. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 výměna brzd na to nemá jedinej vliv.. leda že by se třeba dělali nějaký čepy a pak geoška.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nneill Vloženo 13. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Zítra zkusím nechat udělat novou geošku a uvidím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandiel Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 Urcite bych zkusil udelat geomterii, me take drelo,ale mel jsem nespravny romer gum : 225/50 R17 ted mam 205/50 R17 a je vse v poradku. Urcite bych zkusil udelat tu geometrii Myslis ze nejaka vule v cepech nemuze byt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 13. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2008 si taky myslim že geoška je udělaná k jedný straně. Prostě na jednu stranu větší rejd. Milan II: nejdřív si prosímtě promysli co píšeš myslíš že Borbety sou šity? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlca01 Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 mam napad, udelej si to sam, na tyčce rizenmi u kulovýho čepu jednu tyčku pootoč treba o 2x360 stupni, u druhýho kola to zkus taky, a mas geometrii stejnou.akorat budes mit nakrivo volant, tak ho budes muset narovnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 14. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2008 Mám origo škodovácké disky a dře mě taky při plném rejdu pravé kolo do plechu podběhu.Ale nijk to neřeším,co vím ,tak to chytá každému třetímu.Asi "soudruzi udělali někde chybu" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.