Přejít na obsah

Opatření proti odcizení vozidla.


mildash

Doporučené příspěvky

Jelikož je situace v naší Republice neunosná, kradou se už i nákladní vozidla za několik milionů korun! Mám elektrotechnické vzdělání tak jsem vymyslel ovládní SSR relé, které bych chtěl použít na spínání startérů motoru. Když vypnu motor "kontakty relé" se rozepnou a na startér nebude připojeno napájení. Případný zloděj by neměl nastartovat!

Nevím jestli je to použitelné, nebo není. Nato se chci zeptat tady! Žádné schéma vozu jsem neviděl, je to pouze předběžná věc kterou bych chtěl co nejdříve realizovat!

Jedná se octavii I r.v. 99

děkuji za připomínky a návrhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, nejsem žádný auto mechanik a moc tomu nerozumím jenom ze základy nějaké základy z techniky. Ale o rozvoďáku jsem něco slyšel, že diesl se nesmí roztahovat, že by se to mohlo stat. Jinak mě tedy zatím napadá, rozpojit startér + nějak očekovat žhavení, aby nežhavylo. To už by mohlo dat někomu velikou práci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechápu jak to myslíš vychytané palubní napětí? Nechápu co to ovlivňuje? Jinak teda když to zhrnu, tak startér, žhavení, to jsou věci co by teda neměli moc velkou váhu, ještě teĎ mě napadá, jestli je elektricky ovládané čepradlo nafty???

Viděl jsem dokonce elektrický ovládaný ventil přívodu nafty, myslím, že ten by vyřešil vše:)

Jinak kdyby ses trochu rozepsal stím palubním napětím:)

Editováno: , autor: mildash
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Viktor X řešíme tady jak sis všiml zabezpečení auta lol. Nevím jsou to jenom názory, nevím co by bylo efektivní. Toho bych se chtěl nějak dobrat, kde zapůsobyt aby pokus o krádež skončil jenom vylomeným zámkem, rozbytým oknem.

Editováno: , autor: mildash
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tdi by se roztahovat nemělo,to ostatně ani benzíňáky,ale roztáhnot to jde,a nepřeskočí to. Veřte mi :) samožrejmě pokud nemáte na rozvody najeto 200 tisíc a roztahujete to s citem a ne na jedničku. Jednou jsme na dovolený tahali naftovou Astru a nedávno kámošovovo Stilo JTD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau vseci,

odpojovat starter je naprosta kravina. Zlodej to bud roztlaci, nebo si to pod kapotou natoci kusem dratu, a profik zlodej to stejne nalozi na odtahovku. Idealni je GSM+GPS, se zalozni baterii. Kdyz uz neco odpojovat, tak napajeni RJ "po klicku" apod.

Jo a jeste k tomu roztlaceni a roztahovani - firemni TDi roztahujeme pomalu obden vzdycky celou zimu (slabe zhavice, nechce se do toho investovat), a to i dost nesetrne, a nikdy nic nepreskocilo a lita jako drak :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...