Přejít na obsah

Vše kolem koupě Superba


Skolacik

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, kdo radi ridi.

Lidi, prosim vas, uvazuju o koupi superbu (ted mam oktavku), ale ac jsem z rodiny motoristu, sam neznam podrobnejsi informace o urcitych modelech a proto bych se chtel obratit na nekoho, kdo vi, o cem mluvi - na vas.

Co sem se naucil, nahltal informace, tak k nim mam par otazek. Takze uz k jadru bobra :)

Pry je nejlepsi 1.9 96kW nebo 2.5 V6 120kW motor. Ten druhy bude asi moc papat, a na me zbytecne (ono i to POVko nebude nejlevnejsi), takze souhlasim s prvnim. Ovsem kdyz tak hledam, nachazim 1.9ky i s 74kW, lepe receno je jich vic. Je nejake pravidlo, co je 74kW a co 96kW ? Myslim tim napriklad rok vyroby, od kdy se vyrabi 96kW nebo vybava, nebo neco s cim bych si to mohl spojit.

Dalsi otazku mam k 6ti kvaltu. Maji vsechny superby 6ti kvalt? Je to dano rokem, od kdy je 6ti kvalt?

Prosim vas, jak je to s vybavou? Je nejaka tabulka nekde (link, klicovy slovo co hledat) kde muzu videt PREHLEDNE co jaka vybava obnasi, kolik cca to je na cene?

To je pro zacatek vsechno,

moc dekuju odpovidajicim za trpelivost a ochotu podelit se.

P.S. Hledal sem a hodne jsem se ptal znamych, ale kazdy mi rekl neco jinyho (spis svuj nazor nez fakta) a taky na netu sem nasel pokazdy neco jinyho. Chci v tom mit jasno, pokud do Superba pudu, tak at neco o nem vim.

Jeste jednou,

diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady ti taky řeknou všichni jen svůj názor.Pravidla žádná neexistují a kdo má 2,5 budu chválit 2,5 a kdo má 1,9 bude chválit 1,9.

Mimo to dostaneš doporučení abys hledal protože těchto témat je zde spousta.

Co se týče 6kvaltu tak ne všechny superby se nedělaly se 6 kvaltem.

Pokud chceš víc stáhni si příručku a tam se určitě dočteš víc.

Ale jak říkám prohlédni si zdejší fórum a najdeš tu porovnání jednotlivých motorů a zkušenosti jednotlivých lidí.Žádné auto není bez chyby a žádný motor není 100%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To grafa: Kruci cipísek, Ty musíš bejt hodně dobrej známej "Žraloka", že tě nezj.bal a dodal Ti tolik odkazů! lol

Libolku, koukám a nejen já, že asi budeme muset srazy dělat častěji, aby jsme se k sobě tak hezky chovali! :palec2::)

Já hledím, jak Ti to svědčí, smekám ! Musím Ti pogratulovat k Tvé přeměně a zásluha nebude asi jen v nás, viď kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zralok: Diky, procet sem vsechny linky do posledniho prispevku. Docela me zarazil ten 6ti kvalt, ze neni v 96kW ani 74kW, mam za to, ze sem to nekde videl (predelavka za 30k taky slusna palba :)

Odkazy byly cca 2 roky zpet a ceny jako 280 za superba uz jsou dneska jinde, takze bych mel otazku co se tyce ceny. Projel sem snad milion inzeratu vsude mozne, takze prehled bych mel, ale chtel bych ukoristit nejaky pekny kousek za super cenu - presne takovej, kterej ma inzerat pul dne a uz je v tahu. Takze, otazka. Jak by mel takovy inzerat vypadat dle vas. Inzerat typu "terno" :)

Pozadavky:

- motor: SuperB 1.9 TDI 96kW

- barva: cerna, stribrna, mooozna zlatava (predpokladam ze barva nehraje roli, ale nejsem si jistej (cerny mozna si nekdo cenni vic))

- vybava: Comfort - (Elegance je kolik penez navic?)

- ostatni doplnky: standard - tim myslim zadny elektrony 17" znackovy, to se na cene dost odrazi, zadny tuning, moding atd.

- nechipovane

- servisni knizka (bez toho bych nekoupil ani slapaci kolo, cesi stocej uplne, ale uplne vsechno)

- cela CR

- najeto .... tezko rict, ale kdyz vemu v uvahu styly jizdy a od toho odvijejici se stav motoru.... dejme tomu ze 170k je limit, preferuju 150k, 120k (deda z garaze vytahne v nedeli do mesta) je idealni kousek.

- nebourany

- drobna poskozeni: snesu nejaky ten maly skrabanecek, to ma asi kazdy auto, ale prokopnuty dvere, objety klicem nebo oprava laku typu "ty, Franto, nevidels tu malirskou stetku?", tak to neee.

- bonusy v cenne (zimni pneu, dukaz (paragon, uctenka, faktura) na nove udelane cokoli hraje) se pocitaji, jsou vitany

Dejte prosim cenu, za jakou byste auto mnou popsane brali "temer" nez vahani.

Take vitam pokud znate nekoho, kdo ma kontakt nebo dokonce se sam specializuje na prodej superbu

Samozdrejmne, pokud vite o nekom, kdo dokonce prodava, dejte vedet. Rad koupim auto, o ktere se nekdo stara vic nez jen "tumas naftu" a je tu na foru zname (zadny podvod, zadny smelo)

To Lanny: no, nevim o tom :) kazdopadne sem rad za pomoc v podobe linku, jakou sem dostal. Sam pracuju na postu, kde denno-denne se me lidi ptaj na zakladni blbosti a to nekolikrat po sobe (muzu prirovnat k IT telefonicky podpore) a tak opravdu VIM, co je to blba otazka :)

na zaver pulnocniho prispevku chci podekovat za odpovedi ktere sem dostal a i za ty, ktere dostanu. V informacich je sila, proto mam otazky :)

Diky a dobrou noc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele dneska koupíš supa v ceně od 120-170 tkč.Je těžké říct co je dobré.Na jedné straně rozhoduje sice cena,ale pokud ihned po koupi budeš dělat výměnu brzd a rozvodů a oleje atd tak za to vyplázneš 30 000 a ani nemrkneš(a to je strohý odhad) takže je třeba pročítat inzeráty důkladně.Co se týče výbavy tak v dnešní době bych šel do elegance.Nevím jak to je u nižších obsahů,ale u 2,5TDi je 6kvalt standart.

Barva cenu nijak neovlivní.Nejprodávanější a tudíž nejrozšířenější jsou černé a stříbrné.

Záleží hodně na majiteli.Můžeš koupit auto které bude staré 4 roky a bude vypadat hůře než superb 2002.Je to o individuálním přístupu každého majitele.Někdo to má jako zálibu a někdo jen jako prostředek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v tom je problem prave. Inzeraty sou pekny ale za kazdou druhou vetou vidim levarnu. Bud to ma stoceny kilometry, to maj snad vsechn kary a to ze se s tim nekdo nesere a stoci to klidne o 200k. Nebo ti rekne co tam je vsechno novyho a pravda to neni. Cist inzeraty je pekny, ale vzdycky kdyz se zaraduju, ze sem nasel neco prijatelnyho, tak ho zaviram s tim, ze tahle cena neni mozna za takovy auto, ze v tom neco musi bejt.... proste cesi, sou schopny vysulit i servsni knizku...

proto jsem se ptal na tu cenu s ohledem na pozadavky vas, zkusenejsich, abych odfiltroval ty drahy, ale hlavne ty uplne jaky podvody...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no pokud bys za každým autem viděl levárnu tak nikdy nic nekoupíš.A věř mi že jsou lidi kteří poznají zda-li kilometry odpovídají stavu auta.Mimo to když už si nejsi jistý s inzerátem tak ten odkaz zkopíruj a vlož tady(respektive do hospody) a uvidíš názory jiných.

Myslím že jsi zbytečně podezíravý až moc.90% lidí co zde jsou kupovali auto tak jako ty a je to v pohodě.Vždycky se něco může podělat to je jasné.Pokud chceš mít jistotu s kilometrama tak sedni na vlak a jeď do Německa.Tam je to trestné a tudíž menší pravděpodobnost.

Co jiného ti poradit?Jak jsem řekl auta se prodávají od 120 -170 000kč (zhruba)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

ahojte.planujem si kupit svoje prve auto a neviem sa rozhodnut.budem na nom jazdit mesto ,mimo mesto.skusal som ratat kolko asi tak najazdim no vzhladom na to ze to bude moje prve auto tak neviem kolko to bude no priblizne asi tak 1000 km mesacne ale moze to byt v klude aj 2-3 nasobok fakt neviem to sa uvidi az ked zacnem jazdit.strasne sa mi paci audi a6 ale to by som asi neutiahol co sa tyka servisu (aj ked uz som pocul a aj cital na forach ze ani audi sa neservisuje za take peniaze ako kazdy strasi).dalej som mal vybrate skoda superb,octavia 2,passat,vectra,mondeo,mazda 6.strasne sa mi pacia auta typu sedan.takze urcite nechcem nejakeho drobca i ked viem ze do mesta by bolo najlepsie ale nie.dost ludi mi odporuca ist do skodovk,lacny servis a o to mi ide hlavne.octaviu 2 asi v takej cene nezozeniem alebo len tazko aspon co som tu pozeral takze asi skor superb.no a motor to uz fakt neviem ked som zacinal jazdit autoskola a ked sa mi sem tam nejake auto na par km pritrafi,tak som si povedal ze chcem diesel lebo sa mi na nom jazdilo lepsie ako na benzine.no po precitani vela for som zistil ze do mesta skor benzin tak som zvazoval ze ked uz benzin tak lpg.najskor som kukal na 2.8 benzin lpg,ale kazdy sa ma pytal naco mi je taky velky objem ze je to zbytocne a budem mat aj vysoke PZP.cital som ze 2.8 benzin+lpg je do superb najlepsia volba.ale ked ma zacali odhovarat tak som zacal zvazovat nad 1.8t lpg 110kw alebo 1.9tdi 96kw.no a tu by som mal jasne zobrat do mesta benzin 1.8t ale zasa ma dost ludi odhovaralo ze mam zobrat ten diesel a ked som im povedal ze na jazdu v meste kazdy na forach ako aj tu radi jednoznacne benzin kvol udrzbe tak ma odj**ali ze su to sprostosti a v klude ho mozem mat aj v meste.tak neviem z mojej strany asi vsetko,teraz som zvedav,kto ma tu zacne ako 1. dodrbavat.este podotknem ze ty ludia ktorych som spominal ze ma prehovaraju su samozrejme taky co maju auto a dvaja boli aj taky co robia v servisoch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to 55marek55: jako první auto bych ti určitě doporučil ŠKODA OCTAVIA1 -1.9TDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aby sis udělal vubec představu kolik provoz auta stojí a hlavně se naučil jezdit!!!!!!!!!!!!Dnes už jde pořídit pěkný kousek za slušné peníze!!! A hlavně nahradní díly seženeš na internetu za pusinku! Nehledě na to, že na škodovky(celkově na koncernové auto VW) dělá nahradní díly spoustu náhradních výrobců(polsko,čína,německo,italie),tudíš cena je ještě menší!! A servisovat octávku mužeš kdekoli,nejenom v předražených autor.servisech!!!!!

Mám superba 2.8V6, kterého jsi zmiňoval!! nevím jak jseš na tom finančně, ale po městě s lehkou nohou(mam automat) tak 13l/100km - kombinovaná 11l/100km!! Nahradníb díly na 2.8 jsou o poznání dražší(rozvody,chladiče..)a nezapoměn, že je to šesti válec a 30ventil!!! Pokud to chceš dát do LPG,tak nejmenší cena je 25tis.kč bez faktury,jinak přes 30tis.!!!!a roční udržba superba není zas tak malá!!! a určitě jako tvé první auto superb 2,8???to určitě není dobrá volba!!! lol

p.s. příště zkus tvůj text v příspěvku rozdělovat odstavcemi,čárkami a tečkami!!!!!!!!!! protože pochopit tvoji myšlenku není vubec lehké :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pala: dakujem si prvy kto mi napisal rozumnu odpoved.vies ja som nechcel ist do 2.8 benzin ja som len cital aky motor je v superb asi najlepsi a vela sa pisalo o 2.8.viem ze benzin by som neuzivil ale keby bolo na lpg tak by to bolo super.superba som chcel uz kupovat s namontovanym lpg nie ho davat dodatocne montovat.nad octaviou 1 som rozmyslal aj ja ale mne to pride dost stare brat nejaky 97-2000 rocnik.a ked aj najdem rocnik 2001-2004 tak cena je okolo 4000 eur a to uz je na zvazenie ci sa neoplati dolozit 2000 a kupit superba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím, ale 6.000 EUR Supa? To koupíš maximálně stejně staré jako tu O1 a v mnohem horším stavu.

Být tebou tak si koupím nějaké přibližovadlo za pár korun/EUR, které se nebudeš bát odřít, nebo nedejbože nabourat s tím, že tě cena za opravdu zruinuje. Ono rovnou sednout do korábu jako je Sup, taky není zrovna legrace.

Neber to jako závist, jestli máš na to peníze, kup si samozřejmě co chceš, stejně tak nevím kolik ti je, ale já mám hrůzu z 18-ti letých dětí v BMW na silnici. Od těch se držím co nejdále. Většinou je totiž dojedu, když je nakládaj havrani.

Jak už jsi dostal rady kup O1 nauč se s tím jezdit, pak to buchni (cena nebude kolik padat, pokud to auto bude OK) a kup se třeba toho Supa. Zjistíš co to stojí a nebudeš pak nemile překvapen. Popravdě pokud bych nekoupil Supa za peníze za které jsem ho koupil, tak bych koupil O2 v combi a bych bych maximálně spokojený.

Je to jen rada, nalož s ní jak chceš a měj se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj co poviete na tento?beriem ho?

http://skoda-superb.autobazar.eu/19-tdi-elegance-id2668919.html

ale model 2006 ? co to je?

vdaka za info

Nejsem si na 100pro jistý, ale tedy model 2006 se týkal drobného faceliftu předek+zadek, zrcátka a detailů v interiéru typu změny podsvětlení přístrojovky atd., které u tohoto nevidím. Nicméně pokud je to 9/2005, tak tam mohl později max. nechat dodělat nějaké interierové blbůstky. Jinak cena je podle mne přátelská, dostat to o 5-10k ještě dolů by neměl být až tak velký problém, z fotek to nejde určit nikdy. Nicméně o tom modelu 2006 bych si s prodejcem ještě promluvil, když už by vše ostatní bylo v cajku a neměl by se člověk čeho jiného chytit. Jen tak pro nástřel dalších výdajů - kupoval jsem teď 9/2003 se 135000 km (které skutečně na diagnostice seděly) a nechal udělat komplet rozvody + pumpu + kapaliny + komplet filtry + kontrolu a naplnění klimy + geošku + čep řízení (byl v háji) v servisu s vlastními dobrými zkušenostmi, který není ofiko autorizovaným škoda servisem a se vším všudy i s prací jsem se dostal na 14200,- Kč včetně materiálu. Motorizace 1.9 TDi, PD, 96 kW. Při zjištění cen autorizovaného vyděrače tady u nás ve slezských horách to vycházelo na cca 25-27 tisíc, pro zajímavost, tož ať si to narve takovéhle palby.

Za sebe - mně se ten tvůj vyhlídnutý kousek moc líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

ahojte som tu novy, nieco som studoval a chcem si kupit superb rv2002 114kw automat ma najazdene neco okolo170tis km je po rozvodoch vymenenom oleji, filtroch, ma to nejaky doklad o kontrole neco podobne jak cebia ,je to fullka len ma zaraza jedna vec ze volat neni kozeny a pritom to ma svetko na co si len spomenete , cena je zaujimava, ma kosmeticke vady co premna nehraje hl ulohu. A majitel sa moc do aut nevyzna a auto je vzdialene cca 350km a je to dost velky vylet:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proč ti to zdražili Víťo ? Triglav mám taky, ale přecházím k český. Triglav má prý dost velký potíže s úhradama v servisu...

Hosi doporucil bych Alianz mam 2,8 a platim 3900 a to mam to '' nejvyssi povine'' od nich a pokud zpusobim nehodu tak mi daji na opravu mojeho auta 5000, to mi prijde good, triglav je ve srackach ATENTIONE!!!!

Editováno: , autor: Castor603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno je pravda ze pokud se o ten automat nikdo nestaral (a ma najeto 175) nedolival a podobne, tak to muze byt problem, jinak je to neporuchova zalezitost s adekvatni peci, Kup benzin nafta patri do kamen :) (tady me bude spousta lidi nenavidet ;))

ps: nekupoval bych nic pod 2006

Editováno: , autor: Castor603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ospravedlnujem sa zalozenie novej temy, ale uz som tu toho precital dost a par mojich otazok zostalo nezodpovedanych tak skusim takto:

Pozeram Superby 2,5 tdi ale iba 120 kW verzie s automatom

1. Odkedy sa davali tieto motory do Supa? Nasiel som par 11/2003 modelov a tam pisu ze uz tam su len sa mi tomu nechce verit...

2. Ide samozrejme o model pred face na ktorom sa mi ale straaasne nepaci ten volant, to je proste des. Da sa s tym nieco spravit? Ako vymenit alebo cosi take? Pripadne ist radsej do facelift verzie? Ale ta je cenovo "inde" aj ked sa sklapaju uz zadne sedacky...

3. Na co si dat pri tychto modeloch pozor? Precital som vela, ale mozno sa este nieco najde....

4. Ist vobec do tohto motora? Ale upozornujem, chcem viac ako 4 valce...proste to je o inom

PS: Este pokukujem po 607 2,7 hdi, ale je to FR auto, potom BMW 530D a konecna stanica bude MB 320CDI ;)

Budem rad kazdemu postrehu

Dakujem

Editováno: , autor: Y2K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj názor je jít do 1.9 TDI 96kw,, né kvuji tomu že jí mám já, ale kvůli tomu že je to opravdu kvalitní a za ty roky opravdu vychytaný motor. V6 bych asi nevolil pokud nemáš hluboko do kapsy. Neříkám že je špatný, ale investice do něj jsou podstatně větší něz do 96kw. Ale pokud chceš více jak 4 Válce, tak bych radši šel do motoru BMW. Tak chybu rozhodně neuděláš.

Jinak pokud mohu doporučit, vyber takového, který má sklopné zadní sedačky, je to určitě velká a podstatná výhoda.

Jinak přehodit volat nebude problém, viděl jsem tady dost témat.

A to je odemě asi tak vše s čím bych mohl poradit já. Ale jak říkám je to jen můj osobní názor.

Jiank přeji hodně štěstí při výběru auta... a hlavně at ti pěkně slouží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

doteraz som mal V6 benzin aj ked od frantikov...

takze viem co to obnasa, rozvody a podobne, bohuzial

ale to mi nevadi, co ine moze byt na tomto motore nakladne?

proste 4 valce ee...to neni pre mna, nepozeram na spotrebu ani na tu nakladnost, podla mna horsie ako som to mal doteraz to nebude :D

a chcem automat...

no ano, to bawo je fajn...ale to uz neni az take "velke" auto a nie za tu sumu ;)

PS: Vazne by ma zaujimalo co vsetci maju proti tomu 2,5 120 kW motoru....chcel by som pocut konkretne veci preco nie a tak.

To ze je 1,9 akurat do toho auta a usporny to ano beriem...ale proste ja chcem 6 valcov

Editováno: , autor: Y2K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...