Přejít na obsah

nepřehledná zpětná zrcátka v dešti Fabia II


Tom 1.2

Doporučené příspěvky

pri hustejsom dazdi mi rovnako voda nestiha odtekat z lavej casti celenho skla a prelieva sa na bok, kde mi aj troma prudmi tecie po bocnom okne :)

spatne zrkadlach byvaju tiez mokre ale vidno v nich este obstojne.. ale zas po vyschnuti ostava bordel na zrkadle a cez to fakt blbo vidno

toto vsetko by som este aj zniesol, ale najviac ma irituje lavy predny stierac, z ktoreho frka voda po zotreti :angry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj mám stejnej problém jen stím že jsem kuřák takže i v dešti mám otevřené okenko cca na dva cm

a když ho pootevřu tak voda přestane přetejkat přes boční okno jak píšete

je to zvláštní čekal bych že mi to poteče dovnitř kolik to ho je ale záhadně to přestane uplně tect

ještě by mě zajímalo když by tam byli ofuky jak se to chová a jestli má cenu je koupit máte je někdo??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám pocit, že je to blbě řešenou airodynamikou zrcátek. Jak tam jsou zkosené, tak ten vzduch, který od nich teče, ztrhává tu vodu odstraněnou stěračem s sebou do postraních oken, protože bych řekl, že řidičová strana na to trpí více, jak strana spolujezdcova. Je to jen další věc, která mě na tom autě seXe.... seXe mě, že to prostě konstruktéři nedotáhnou. To, že jsou ty zrcátka neustále zaXXaný ani potvrzovat nemusím. Možná by pomohl jiný tvar, ale kdo ví a kdo by se do toho pouštěl...

Editováno: , autor: Lewis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ono neni lehky vsechno to sladit dohromady. Designer ma myslenku, konstrukter to musi upravit, aby to vyhovelo vlastnostma, technolog aby se to dalo vyrobit, ekonom, aby to bylo levny a pak nejakej hlavoun, aby se mu to libilo. Takze ten ping pong musi bejt desivej. Bud to na puvodni tvar vyhovovalo, nebo se proste zapomelo ( nebo nedelalo kvuli narocnosti) udelat nejaky testy, jak se to bude pri desti chovat. :palec2: Az podle zkusenosti se treba udelaji nejake zmeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupoval jsem dávno od Velvany něco stálo to docela málo asi 60kč ale přestali to dodávat a musel jsem koupit jiný za asi 180kč a ten už se mě nezdá tak dobrý ale už mě taky došel tak musím koupit nový. Stačí to dělat 1-2 měsíce ale vydrží to na sklech i déle ale je to dobré že se tak nešpiní skla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal jsem to naposledy, v říjnu a pořád jde vidět že tam trochu ještě je, voda se na sklech nedrží tak jak když to tam není. Jezdím sem tam matčinou Fabii a vadí mě že to na sklech nemá. Na myčku nechodím ale vliv by to asi mít moc nemělo, já zase skla často leštím hadrou a okenou tak otěr je tam taky velký. Jen ze začátku po nanesení než se auto poprvé umyje jsou skla taková upatlaná (nevyleštěná) ale potom už je to v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nas predavaju v Kauflande pripravok Rain-Off. Pouzivam ho a je to uplne super. Dokonca ani umyvanie skiel pred montazou folii (a ze ich umyvali poctivo... kol5 ) to nedalo dolu.

Raz za par mesiacov obnovit nastrek, dobre rozlestit a ide sa.

Hlavne ked je to nacerstvo urobene, tak kvapky utekaju zo skla uz pri 40km/h ako dive. Po case je to cca 60-80km/h, ale na bezne pouzitie je dolezitejsie to, ze voda sa nerozpija po skle, ale robi kvapky a stale dobre vidno. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem koupil od Sheronu přípravek na mytí skel a Rain Off. Umyl a vyleštil jsem skla a následně jsem nanesl Rain Off, nechal chvíli působit a rozleštil. Sklo zůstalo šmouhaté, nejde to úplně vyleštit do lesku. Jsem zvědavej, jak to bude fungovat v dešti. Zkoušel jsem kápnout vodu na čelní sklo a kapka zmizla rychlostí světla :) Tak snad to bude funkční...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, je to tak, což je opruz. Na druhou stranu nechci auto hned umýt, protože chci posoudit rozdíl před umytím a po umytí. Nicméně předpokládám, že zítra jako na potvoru pršet nebude... :D

Ve středu jedu do Mnichova a jestli bude pršet, tak tohle bude asi neocenitelný pomocník na cestě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2olisoft: Tak to díky za tip. Já to nechal 1-2 min působit, jak se píše v návodu a ono to opravdu takřka zaschlo. Přiště to zkusím rozleštit ještě vlhké a snad to půjde lépe. Takhle to vypadá vážně příšerně. Šmouhy jsou sice vidět jen z nějakých úhlů, ale i tak. Upatlanec :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra dám vědět. Počítám, že počasí bude proměnlivé jako dnes, takže to určitě vyzkouším.

Namatlal jsem s tím komplet všechna skla, zpětná zrcátka (to uvnitř ne :D) a přední světla. Tak jsem na to vážně zvědavej.

Pamatuju se, že to táta kdysi používal na Mazdě 626 a bylo to super, jak kapky utíkaly pryč. Ale už je to děsnejch let, tak 16.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...