micho123 Vloženo 20. Březen 2009 Sdílet Vloženo 20. Březen 2009 Chlapi netlučte mě hned, chtěl bych nějaké reálné zkušenosti, ne kopírovat řeči výrobců. Dostal jsem od kámoše k autu letní Contíky Premium contact - jsou úplně nový, nicméně rok výroby 2002 (klasický 195/60/R15) - ležely mu celou dobu v garáži (on je prostě takovej - prachy moc neřeší a zapomněl na ně). U zimních bych asi uvažoval víc, ale myslim, že je to lepší volba než středně jetý Matadory, co tam mám teď. Co vy na to? Nový gumy nepřipadaj v úvahu. PS: mezní parametry gum většinou nehledám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 20. Březen 2009 Sdílet Vloženo 20. Březen 2009 (editace) 2002 to už je dost,počítám když je nasadíš tak moc dlouho nevydrží,pokud je měl nafoukly na disku tak by měly bít v pořádku,ale jestli ležely jen tak v garaži tak bude po nich.V tomhle případě budou ty matadory na mokru jistější. Editováno: 20. Březen 2009, autor: Vlasta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 20. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2009 bohužel na discích nebyly.v jakym smyslu odejdou? jako že můžou bouchnout? jinak díky za názor, ty matadorky maj tak 4-5, tak to ješte jednu sezonu holt bude muset vydržet - i když je to stlačená tma, jak o nich prohlásil můj servisák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 20. Březen 2009 Sdílet Vloženo 20. Březen 2009 Chlapi netlučte mě hned, chtěl bych nějaké reálné zkušenosti, ne kopírovat řeči výrobců. Dostal jsem od kámoše k autu letní Contíky Premium contact - jsou úplně nový, nicméně rok výroby 2002 (klasický 195/60/R15) - ležely mu celou dobu v garáži (on je prostě takovej - prachy moc neřeší a zapomněl na ně). U zimních bych asi uvažoval víc, ale myslim, že je to lepší volba než středně jetý Matadory, co tam mám teď. Co vy na to? Nový gumy nepřipadaj v úvahu.PS: mezní parametry gum většinou nehledám Já bych to prubnul co to udělá, když se nazují a nafouknou, nesmí být zpuchřelé, aby se nerozlítly, taky bacha, zda nemají deformovaný kord. Pokud bys je nechtěl, dej vědět, postarám se ti o "ekologickou likvidaci" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 21. Březen 2009 Sdílet Vloženo 21. Březen 2009 (editace) 7let stary gumy davat na auto je blbost.. smes uz je moc stara, u letnich se doporucuje max 5let.. u zimnich jeste min... stejda me na felde 8let barumky ale auto jezdilo jen kratky trasy a nepamatuju se ze by nekdy jel vic jak 100kmh, v Oct treba na danici chych to neriskoval, R15 pneu jsou dnes na netu levny a riskovat poskozeni auta kde nasledna oprava vyjde na vic jak cela sada novych pneu. je.. zbytek at si kazdej promysli sam... Editováno: 21. Březen 2009, autor: JasteR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 21. Březen 2009 Sdílet Vloženo 21. Březen 2009 Zdravim, nejake materialy v PDFku mam. Je to ruzne pro snad vsechny rocniky Oktavek.... Co presne shanis nebo resp. co te zajima? Elektrika, motor, ... fire je za zenitem tomu zu ani nepisu porad neco resiiii Chlapi netlučte mě hned, chtěl bych nějaké reálné zkušenosti, ne kopírovat řeči výrobců. Dostal jsem od kámoše k autu letní Contíky Premium contact - jsou úplně nový, nicméně rok výroby 2002 (klasický 195/60/R15) - ležely mu celou dobu v garáži (on je prostě takovej - prachy moc neřeší a zapomněl na ně). U zimních bych asi uvažoval víc, ale myslim, že je to lepší volba než středně jetý Matadory, co tam mám teď. Co vy na to? Nový gumy nepřipadaj v úvahu.PS: mezní parametry gum většinou nehledám stejnej problém, měl jsem na autě CONTINNTALY 2003 zimáky a nikdy více ... prdlý dráty a pneu byla jako brambora - občas plochá, občas vyboulená, takže to házelo jak prase...a to nemluvně asi o směsi.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenik3 Vloženo 22. Březen 2009 Sdílet Vloženo 22. Březen 2009 Ahoj, 2002 je už celkem dost stará pneu. Vzorek bude určitě ok, ješte tam budou štětinky, ale kavlita směsi bude horší. Jak se tu výše píše, můžou rychle odejít, tedy ojezdit se, případně prasknout v kritickém momentu. Otázkou je, zda ti stojí pneu za nula vůči riziku. Možná bych se poohlednul po ojetých 195, ale novější ročník. Alespoň 2006 a výše, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 22. Březen 2009 Sdílet Vloženo 22. Březen 2009 V žiadnom prípade nie! Kaučuk stárne aj v garáži, nemusí byť na aute. 2 - 3 pneu ešte áno, ale 7 ročné nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 24. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2009 O.K., O.K., víceméně jsem to čekal - volba je jasná, nechám 5 mm stlačenou tmu radši než tohle - míra rizika je neúnosná, ještě ke všemu jsem zjistil, že to není 7, ale 8 let díky, mějte se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yockey Vloženo 24. Březen 2009 Sdílet Vloženo 24. Březen 2009 inak ja mam tiež na auti gumi z 2002 roku a jazdim na nich v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 15. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 tak jeste dalsi poznatek - prece jen mi to nedalo a zeptal jsem se v barumservisu pri vyvazovani. jednoznacne mi rekli, ze jsou lepsi "starsi" novy conti, nez ojety matadorky - udajne jsou gumy uz tak konstruovany, ze bouchnuti nehrozi - budou asi rychleji starnout, muzou casem jakoby puchret a pak budou nachylnejsi na obrubniky. proste jsem je zkusil dat a zatim, po par stech km drzej dobre. rikali ze pri mejch cca. 5-7 tis. rocne par let urcite vydrzej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paolo Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 Kdyby byla guma stará 20 let, ale 8 bych neřešil... Nové doporučují hlavně výrobci a prodejci pneu, proč asi? Já bych se toho nebál (když teda nebudou zpuchřelý, ale to fakt pochybuju). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 Nazul bych, neřešil. V případě že bych měl hodně posílené auto a nebo "závodník", tak bych řešil - nicméně to by mi rozměr R15 stejně byl k prdu /kvůli velikosti brzd/. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko8166 Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 Tchan jezdí na 10 let starých gumách a pohoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.