Přejít na obsah

Jenik3

Uživatel
  • Počet příspěvků

    207
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jenik3

  1. Dostal jsem doma zadání, že by bylo dobré pořídit škodu yeti, protože je: krátký do města vzdušný sedí se tam výše a mimochodem má v kufru úchyty na nákupní tašky. Co jsem koukal, tak poslední yeti se vyráběl v roce 2017. Čili cílím na bazarovky 2016-2017. Pochopitelně do města chceme benzínový motor. Otázky: Je automatická převodovka lepší volba než manuál? Lze do yetiho dodělat tažné zařízení, když nebylo dodáno z výroby? Měl yeti nějaké mouchy? Děkuji.
  2. Necítím se být odborníkem v této oblasti. Pouze jezdím. Jestli má 85kw o 0.5 litru nižší spotřebu než silnější verze o stejném objemu motoru, nehraje v celkových nákladech až takovou roli, ale hodí se to. Osobně se domnívám, že nejvic spotřebu ovlivní, jak moc šlape řidič na plyn. Plynula jízda (nemusi být pomalá) je cestou k nízké spotřebě. Mně se slabší verze zamlouvá kvůli nižší pořizovací ceně. 50tis v ceníku je dost velký rozdil. Snad s tím nebudu muset do NL, kde je maximálka na dalnici 100kmh :-)
  3. Za ty roky, ktere se O4 vyrabi, je mozne udelat jednoznacny zaver o doporuceni motoru 85 a 110 kw? Intuitivne se priklanim k tomu, ze verze 85kw je dostacujici. Ale necham si poradit. Otazkou je, jake ceny mi nabidne dealer za 85 a 110.
  4. Ahoj, odeslo mi palivove cerpadlo na octavaii benzin 4x4 rok vyroby 2002. Zda se to by nesehnatelny dil, protoze na ctyrkolku je cerpadlo specificke. Mate nekdo sanci se poptat, kde by se dalo sehnat. Opoved prosim pres SZ. Dekuji
  5. To zní až neuvěřitelně. Docela se mi chce věřit tomu, že tento motor je úsporný a auto dostatečně dynamické. Jak si mám představit pohodovou jízdu z hlediska rychlosti a řazení?
  6. 1700km je jeste syrovy motor. Po 7.000km se uvidi, jak si to sedlo. Zajimava je ta informace o nadrzi. Dle papiru ma nadrz objem 45L, ale prakticky musi byt objem jeste vetsi, protoze po prvnim cvaknuti se vetsinou vejde jeste jeden litr, nekdy i dva.
  7. To je minimální odchylka. Dalo by se říci, že palubnímu počítači lze věřit. Hodnoty jsou to parádní. Docela by mne zajímalo, jak se ten motor projevuje při jízdě. V papírech má psáno max 300Nm, což je docela dost a pro 90-140 kmh by to mělo stačit. Je tomu tak?
  8. 4.8L na sto je krasny. Uvazuji, ze si tento motor poridim do auta "na praci". Nejakou tu verzi 81kw nebo 4x4. Cetl jsem na auto.cz, ze tento motor nema sily na rozdavani, coz chapu. Kdyz ale clovek nespecha (na dalnici), tak se mu auto odmeni priznivou spotrebou. Ocekavam pohodovu jizdu ustalenou rychlosti 140 kmh na tacho a spotrebu zacinajici cislem 5.
  9. O tom, že motor potřebuje čerstvý olej co 15tis km nebo 1 rok snad není pochyb. Prostě vyměnit a basta. U zcela nového motoru bych klidně vyměnil olej po 10tis. Motoru to jen prospěje. Navíc, olej+filtr+práce nestojí tolik, pokud se nejede do autzorizovaného servisu. 5w30, 0w20 5L se dají sehnat do 1000 Kč. Auto má dostat pravidelný servis dle knížky a nemusí se jezdit do autorizáku - na to je judikatura EU. Já osobně long-life a 30tis neuznávám.
  10. Ahoj, stala se nemila vec. Prodal jsem stary notebook, kde jsem mela naistalovany vag (rekl bych verze 304 pro motor 1.8T ARX). Ted se mi rozsvitila kontrolka na desce a potrebuju se podivat, co je pricinou. Zpravidla to byva zapalovani (civka nebo svicka na ceste do vecnych lovist). Avsak dojmy jsou jedna vec, realita druha vec. Nemate nekdo tip, kde sehnat onen sofware? USB kabel prirozene mam. Diky, H.
  11. Od začátku měsíce má mám také Yetiho motorizaci 1,2, zatím s nájezdem 1200 km. Průměrná spoptřeba mě vychází 5,6l/100 km, ale jezdím sám a na delší trasy po okreskách s dodržováním předpisových rychlosti. Předpokládám, že se jedná o motor 81kW se 6-st. převodovkou.
  12. Ridici jednotka vyhodnotila, ze je potreba vymenit olej po 15t km. Docela me to prekvapilo a Skofin je prekvapeny jeste vic, protoze chteji mit interval 30t km (QI6 promenlivy servisni interval). Servisman rikal, ze jednotka si vyhodnocuje provozni parametry sama a muze chtit servis kazdych 10t km. Vymenit olej po 15t km nebo po roce dava smysl, to je osvedceny interval. Docela by me zajimalo, kolik se uctuje za vymenu oleje pracujicimu lidu a za kolik to ma Skofin?
  13. Jaké jsou dojmy po dalších x km? Startování? Zahřátí motorru? Spotřeba oleje? Těžké lehké na předek? Nějaký servis? /snad ne/ Mám v úmyslu pořídit 1.4 s haldexem neb ypadá cenově velmi zajímavě.
  14. Po prvních 2500km: je to šikovné auto, se kterým se dobře jezdí, lehce parkuje a výborně se v něm sedí. Motor šlape jako hodinky, je silný a úsporný. Na dálnici se neztratí, ale nejlépe mu chutnají okresky.
  15. Další dojmy jsou takovéto: Posez na sedačce řidiče je výborný. Nohy svírají téměř pravý úhel a krásně se vejdu, což je paráda. Je to malé SUV a je z něj velmi dobře vidět jak dopředu tak vzad. Rádio hraje nad očekávání dobře a navíc mě mile překvapilo dotykové ovládání na displeji. To jsem nečekal. Motor zabírá od 1500 rpm a stačí mu to na udržování rychlosti. 70kmh na šestku není problém. Pokud má být větší legrace, je třeba se dostat ke 2000 rpm, což je zcela ok. Je to přeci benzín. S oheldem na to, jak malý je to motor, až nečekaně legrace. Zatím motor netrápím, musí se řádně zaběhnout. Skutečnost, že motor není vůbec slyšet musím opakovaně podrthnout. Také mne pozitivně překvapil startér. Jen ťuknu do klíčku a je nastartováno. Spotřeba osciluje mezi 5.5 a 6.5 na sto, navíc podle palubního počítače. Na závěry v této věci je opravdu brzy.
  16. Nová krabice už dorazila a měl jsem šanci ji trochu projet. První dojmy jsou veskrze výborné. Skvěle se v autě sedí, kufr dostatečný a variabilita sedaček se mi moc zamlouvá. Motor není vůbec slyšet a jede velmi dobře. Víc zatím nemá smysl komentovat. Až bude na tacho 5000 km, pak se uvidí, co umí nový yeti.
  17. Bílá je asi IN, takže linka chrlí jedno bílé za druhým.
  18. Operativní leasing pro soukromé osoby. Chtěl jsem 81Kw a vínovou barvu. Musí se vyrobit.
  19. Tam je mnoho zajímavého. Krom nových motorů pro normu euro 6... vypadly Superby a rapidy nepěkně podražily. Už jsem auto objednal a dodání za 2.5 měsíce.
  20. Toto je příčina nedorozumění. Chci si pořídit auto v rámci nabídky škoda bez starostí, což je operák pro nepodnikatele. Tedy nové auto na dva roky. Vybrat si mohu pouze barvu, výbava a motor(y) je daný škofinem. V méme případě 1.2 a výbava ambition. Pokud bude v bzké době starší 1.2 nahrazena novějším typem, rád si počkám.
  21. Diky,to jsem chtel slyset. Ze se ptam, ktere je to vlakno o kus vedle?
  22. Važení, objevila se možnost koupit yeti v rámci operativního leasingu pro soukromé osoby. Nabízí se benzínová 1.2 (nic jiného) s výbavou ambition. Docela se mi to zamlouvá, jak obsahově (ambition je ok) tak finančně. Jako slabé místo se mi jeví motor 1.2 na tu velkou krabici. Každej koník navíc se hodí. 1 - zamění ŠA motor OHC za DOHC? 2 - dostane se motor 1.2 81 z fabie do yeti v roce 2015? Díky.
  23. Ahoj, měl by někdo po ruce seznam typů motoru pod označením 1.8 TSI pro OII (výkon 118). Nebo lépe, který z motorů pořídit jako ojetinu? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...