Diamant Vloženo 20. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2009 Ja som vymenil GSM II za GSM III. Mám Touch HD s neoriginálnou ROM od Duttyho a kontakty z pamäte sa mi načítavajú (na SIM nemám nijaké kontakty). Stiahne sa mi však vždy iba 210 kontaktov z 304. Je to dosť nepríjemné, nakoľko chýbajúce čísla teraz nejde vytočiť ani na telefóne ako predtým s GSM II. Ručne som si ich vypísal a prezrel v Outlooku, ale nenašiel som žiadny spoločný znak u tých nestiahnutých. Nie je to koniec abecedy, kontakty mi chýbajú náhodne pod rôznymi písmenami. Skúšal som synchronizovať niekoľko krát, no bez úspechu. Skúsil som aj WM 6.5 a znova tam mám len rovnakých 210 kontaktov. Dosť mi vadí, že keď čakám v aute, musím HF vypnúť, aby som sa vedel pripojiť na internet na PDA. Neviete niekto, ako presvedčiť tú GSM III, aby sa správala ako GSM II? Pred výmenoou mi kontakty fungovali korektne všetky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 21. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2009 (editace) Neviete niekto, ako presvedčiť tú GSM III, aby sa správala ako GSM II? Pred výmenoou mi kontakty fungovali korektne všetky. Problem je mj. v tom, ze GSMII je "jen" klasicka HF sada, ale GSMIII je plnohodnotny autotelefon, ktery nepotrebuje vlastni SIMku, nebot si ji pripoji vzdalene pres Bluetooth a spec. profil rSAP ze sparovaneho telefonu. Takze tezko srovnavat, je to zcela neco jineho. Editováno: 21. Srpen 2009, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 23. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2009 Problem je mj. v tom, ze GSMII je "jen" klasicka HF sada, ale GSMIII je plnohodnotny autotelefon, ktery nepotrebuje vlastni SIMku, nebot si ji pripoji vzdalene pres Bluetooth a spec. profil rSAP ze sparovaneho telefonu. Takze tezko srovnavat, je to zcela neco jineho. Toto ja všetko viem! Nepýtal som sa na rozdiely medzi sadami. To som si pred časom už naštudoval. Navyše som mal doposiaľ GSM II a teraz mám GSM III. Predpokladám ale, že nakoľko GSM III zvláda okrem iného aj všetky tie činnosti, ktoré GSM II, tak zvažujem, či by nešlo nejako nakódovať tú GSM III, aby sa chovala len ako GSM II. Teda aby sa neprihlásila do siete vlastným GSM modulom, ale aby sa k telefónu pripojila len ako handsfree s možnosťou pristupovať k telefónnemu zoznamu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kandel1 Vloženo 23. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2009 Zrejme pujde o uplne jiny hardware, nez byla GSMII, takze kodovani nepomuze... Mam taky dotaz pro uzviatele GSMIII: jak je znamo, chova se GSMIII jako samostatny telefon se vzdalenou SIM kartou, coz take umoznuje pres GPRS stahovat data (to jsem vsak v aute nenastavoval). Jelikoz nemam aktivovany pres operatora zadny datovy tarif, jsou pro mě kazde stahnute kb drahe. Proto mam v telefonu aplikaci nodata, ktera mi tedy stahovani dat prostrednictvim datovych pripojeni v telefonu zakazuje. Vim tedy, ze jsem nic nestahoval a preci mam na fakture stahnute nejake kilobyty. Je mozne, aby HF (i kdyz neni nastavena) neco stahovala??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 Ja som vymenil GSM II za GSM III. Mám Touch HD s neoriginálnou ROM od Duttyho a kontakty z pamäte sa mi načítavajú (na SIM nemám nijaké kontakty). Stiahne sa mi však vždy iba 210 kontaktov z 304. Je to dosť nepríjemné, nakoľko chýbajúce čísla teraz nejde vytočiť ani na telefóne ako predtým s GSM II. Ručne som si ich vypísal a prezrel v Outlooku, ale nenašiel som žiadny spoločný znak u tých nestiahnutých. Nie je to koniec abecedy, kontakty mi chýbajú náhodne pod rôznymi písmenami. Skúšal som synchronizovať niekoľko krát, no bez úspechu. Skúsil som aj WM 6.5 a znova tam mám len rovnakých 210 kontaktov.Dosť mi vadí, že keď čakám v aute, musím HF vypnúť, aby som sa vedel pripojiť na internet na PDA. No ja mam Diamonda, a tiez som mal problem s kontaktmi. Zmazal som obrázky pri kontaktoch v telefone, resp. v Outlooku GSM III mi potom stiahlo vsetky kontakty /cca 410/. Co mna ale hneva, okrem nemoznost pouzivat data, ze ked pustim na HTC TomToma, tak mi zrusi pripojenie s GSM. Na dovolenke som bol nuteny pouzivat ako telefon starsiu Nokiu 6233 a ako navigaciu HTC. Dost smutne a frustrujuce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vytlacil Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 to diamant: napsal jsem dnes do SA, zda je to mozne, respektive jako jsou moznosti...uprimne, zda se mi, ze jedinou moznosti bude vymena GSM III za GSM II, mam BlackBerry 8900 (ktere podporuje rSAP a vse mozne a nemozne), ale s GSM III jsem v haji, tak uvidime... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vytlacil Vloženo 31. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2009 takze odpoved ze SA: ....Downgrade GSM III na GSM II není možný, jednotka je jiného výrobce (jiný HW a SW). Výměna jednotky za GSM II je realizovatelná – nutná výměna jednotky a držáku jednotky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 takze odpoved ze SA:....Downgrade GSM III na GSM II není možný, jednotka je jiného výrobce (jiný HW a SW). Výměna jednotky za GSM II je realizovatelná – nutná výměna jednotky a držáku jednotky.... Vsak jsme tu to psali hodnekrat, ze GSMIII je plnohodnotny autotelefon, a GSMII je "jen" obycejne handsfree, takze ZCELA jiny hardware, takze pokud jsi myslel downgrade formou downgrade firmware, tak to samozrejme nemuze jit - je to samozrejme o vymene cele jednotky a prislusenstvi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 Vsak jsme tu to psali hodnekrat, ze GSMIII je plnohodnotny autotelefon, a GSMII je "jen" obycejne handsfree, takze ZCELA jiny hardware, takze pokud jsi myslel downgrade formou downgrade firmware, tak to samozrejme nemuze jit - je to samozrejme o vymene cele jednotky a prislusenstvi... Jedná se pouze o výměnu jednotky a držáku. Kabeláž a její zapojení je shodné. Výměna jednotky je otázkou 3 minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 No ja mam Diamonda, a tiez som mal problem s kontaktmi. Zmazal som obrázky pri kontaktoch v telefone, resp. v Outlooku GSM III mi potom stiahlo vsetky kontakty /cca 410/.Co mna ale hneva, okrem nemoznost pouzivat data, ze ked pustim na HTC TomToma, tak mi zrusi pripojenie s GSM. Na dovolenke som bol nuteny pouzivat ako telefon starsiu Nokiu 6233 a ako navigaciu HTC. Dost smutne a frustrujuce. Problém s fotkama u kontaktů je bohužel realita, která byla odstraněna v následujících SW verzích (170 a vyšší, pokud se jedná o GSM II). U GSM III záleží jaký SW obsahuje jednotka. První verze SW 2800 nebyla optimalizovná pro P-BAP telefony (např. HTC Touch Diamond) z důvodu nedostupnosti telefonů na trhu. Novější verze již mají plnou podporu a ani problém s fotkama u kontaktů jsem nikde nezachytil. Při spuštění TOMTOMa se připojení přeruší (problém TT, kdy hledá okolní GPS pomocí BT), po této inicializaci lze ale na maxidotu zvolit opětné připojení a vše by mělo šlapat opět v pořádku. Ne vždy je chyba na straně výrobce vozidla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 Zrejme pujde o uplne jiny hardware, nez byla GSMII, takze kodovani nepomuze...Mam taky dotaz pro uzviatele GSMIII: jak je znamo, chova se GSMIII jako samostatny telefon se vzdalenou SIM kartou, coz take umoznuje pres GPRS stahovat data (to jsem vsak v aute nenastavoval). Jelikoz nemam aktivovany pres operatora zadny datovy tarif, jsou pro mě kazde stahnute kb drahe. Proto mam v telefonu aplikaci nodata, ktera mi tedy stahovani dat prostrednictvim datovych pripojeni v telefonu zakazuje. Vim tedy, ze jsem nic nestahoval a preci mam na fakture stahnute nejake kilobyty. Je mozne, aby HF (i kdyz neni nastavena) neco stahovala??? GSM III obsahuje interní GSM modul, který si načte údaje o SIM kartě a tu pak "simuluje" - taková je specifikace rSAPu. Pokud nemáte nastaven "Přístupový bod" na maxidotu v autě a pokud jste se nepřipojoval s NB či PDA k GSM III, tak stáhnutá data nepocházejí od GSM III. Spíš bych to přičítal některé aplikaci ve Vašem telefonu. Doporučuji úplnou blokaci všech připojení (GPRS, WAP) přímo u operátora. Vodafone toto umožňuje na svém webu, jak ostatní operátoři, tak to netuším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 Toto ja všetko viem! Nepýtal som sa na rozdiely medzi sadami. To som si pred časom už naštudoval. Navyše som mal doposiaľ GSM II a teraz mám GSM III. Predpokladám ale, že nakoľko GSM III zvláda okrem iného aj všetky tie činnosti, ktoré GSM II, tak zvažujem, či by nešlo nejako nakódovať tú GSM III, aby sa chovala len ako GSM II. Teda aby sa neprihlásila do siete vlastným GSM modulom, ale aby sa k telefónu pripojila len ako handsfree s možnosťou pristupovať k telefónnemu zoznamu. Tak kódováním se GSM III na GSM II opravdu změnit nedá. Zde chybí prostě podpora HFP - což je rozhodnutí z vyšších míst Kódováním lze jen změnit "záložní" jazyk, audio parametry, diagnostiku vnitřních komponent. Časem se na trhu objeví několik nových jednotek s rozsáhlejší podporou různých bluetooth formátů - ale co se týče vzájemné kompatibility, tak to bude ještě velmi zajímavé.... CO TELEFON, TO UNIKÁT. A obstarat všechny na trhu dostupné telefony není opravdu v našich silách... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 Ja som vymenil GSM II za GSM III. Mám Touch HD s neoriginálnou ROM od Duttyho a kontakty z pamäte sa mi načítavajú (na SIM nemám nijaké kontakty). Stiahne sa mi však vždy iba 210 kontaktov z 304. Je to dosť nepríjemné, nakoľko chýbajúce čísla teraz nejde vytočiť ani na telefóne ako predtým s GSM II. Ručne som si ich vypísal a prezrel v Outlooku, ale nenašiel som žiadny spoločný znak u tých nestiahnutých. Nie je to koniec abecedy, kontakty mi chýbajú náhodne pod rôznymi písmenami. Skúšal som synchronizovať niekoľko krát, no bez úspechu. Skúsil som aj WM 6.5 a znova tam mám len rovnakých 210 kontaktov.Dosť mi vadí, že keď čakám v aute, musím HF vypnúť, aby som sa vedel pripojiť na internet na PDA. Neviete niekto, ako presvedčiť tú GSM III, aby sa správala ako GSM II? Pred výmenoou mi kontakty fungovali korektne všetky. Výměnu vám provedli v servise? To Vám museli změnit i anténu na střeše... Stahování kontaktů - Váš MT posílá kontakty přes tzv. P-BAP, tento profil přišel na trh docela před "nedávnou dobou", pokud máte na jednotce SW 2800 nebo 4100, tak toto je bohužel v pořádku (vývoj jendotky byl ukončen dříve, než došlo k masovějšímu rozšíření PBAPu). Pokud máte SW již novější, tak tato chyba by byla pro mne nová. Číslo SW je uvedeno na štítku jednotky, která je umístěná pod sedačkou spolujezdce pod plastovým krytem. V tomto případě verze ROM nepomůže. Nedostupnost internetu, pokud je uživatel připojen plyne bohužel už ze specifikace rSAPu, kdy Váš telefon je odhlášen od sítě a není zde tedy žádná možnost v tuto chvíli přistupovat k datům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nWy Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Zdravím, mam takový menší problém. Měl jsem nokii N95 a u auta mi nešly kontakty. Měl jsem zato, že mam v autě GSM III ale teď zjišťuju že to asi tak není. Prosím vás, jak zjistím jakou verzi BT HF mám ? Mam tam jak držák, tak BT. Teď mam nokii E51 a ta mi dělá to samé, spárování a volání, všechno v naprostém pořádku, jen prostě ty konatkty. Nevíte někdo jak na to ? P.S. Je to takový rozdíl mezi GSM II a GSM III ve funkcích ? Děkuju za každou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Zdravím, mam takový menší problém. Měl jsem nokii N95 a u auta mi nešly kontakty. Měl jsem zato, že mam v autě GSM III ale teď zjišťuju že to asi tak není. Prosím vás, jak zjistím jakou verzi BT HF mám ? Mam tam jak držák, tak BT. Teď mam nokii E51 a ta mi dělá to samé, spárování a volání, všechno v naprostém pořádku, jen prostě ty konatkty. Nevíte někdo jak na to ? P.S. Je to takový rozdíl mezi GSM II a GSM III ve funkcích ? Děkuju za každou radu. Pokud máš pod sedačkou spolujezdce hliníkovou krabičku, tak tam máš GSM II alias UHV High / UHV High+ Pokud máš držák telefonu na přístrojovce, tak nemáš GSM III alias UHV Premium (plastová černá krabička s anténním kabelem) Pokud tam máš plastovou černou krabičku bez anténního kabelu, tak máš GSM II alias UHV Low (pouze Superb II) Ty máš držák, takže máš GSM II, pro kontakty s nokií potřebuješ prográmek "Nokia 616 contact sync" Rozdíl mezi GSM II a III je podstatný, obě jednotky mají své výhody i nevýhody... III: lepší příjem signálu, kvalitnější telefonie, komfortnější ovládání, propracovanější hlasové ovládání, oproti tomu nižší kompatibilita s telefony (rSAP), callstacks - údaje o hovorech směrem auto->telefon II: kompatibilita s telefony, možnost mít tam držák tel., nevýhoda - horší příjem signálu, slabší možnosti nastavení ...a mnoho dalšího Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 I když je to asi problém softu v navigaci, stejně to dám ještě sem. Vypadá to, že jsem zatím asi jediný kdo má následující problém se softem 2664. Jednotka HF je 1Z0 035 729 B Component: FSE_2P7x H31 0050 Telefon se teď chová jinak než dřív. S manželky Nokií E66 vše funguje jako dřív. S mým HTC Touch Cruise to je následovně. (na softech 0904, 1024 a 1164 bylo vše OK) Na maxidotu se normálně načte tel. seznam, přijatá, nepřijatá a volaná čísla. Takže OK. Na navi se nezobrazí těch 6 tlačítek předvoleb a nahoře se objeví "žádný uživatel nepřipojen" Prijatá nepřijatá a volaná čísla vidím včetne jmen. Tel. seznam není k dispozici. Zkoušel jsem i reset jednotky HF zadáním stejného kódování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 (editace) Ty máš v navi SW 2664? Noooo, tak tady má někdo hodně blízké kamarády ...vzhledem k tomu, že ještě není v sérii 1Z0.B je docela postarší GSM II = neumí PBAP = protokol pro stahování telefonních kontaktů (proto je nevidíš a s E66 ano). Toto by ale nemělo za následek špatné zobrazení na navi. Spíš je tu ale problém pouze v generačním rozdílu RNS (pokud máš opravdu SW 2664) a starší verze UHV (aktuální s podporou PBAP je HW 35, SW 170). Editováno: 3. Září 2009, autor: janousmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 jednotka se resetuje klidně i jen KL_30 off = odpojení napájení. Kódování nemá vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 (editace) Ty máš v navi SW 2664? Noooo, tak tady má někdo hodně blízké kamarády ...vzhledem k tomu, že ještě není v sérii 1Z0.B je docela postarší GSM II = neumí PBAP = protokol pro stahování telefonních kontaktů (proto je nevidíš a s E66 ano). Toto by ale nemělo za následek špatné zobrazení na navi. Spíš je tu ale problém pouze v generačním rozdílu RNS (pokud máš opravdu SW 2664) a starší verze UHV (aktuální s podporou PBAP je HW 35, SW 170). Díky za informace! Na maxidotu kontakty mám a na navi vidím výpisy volání i se jmény, ale ne seznam a předvolby. Jinak ten software 2664 už má tady na fóru skoro každý. Vidím, že asi nejlepší by bylo sehnat jinou jednotku BTHF. Jakou konkrétní jednotku bych měl sehnat aby mi chodily oba telefony? Editováno: 3. Září 2009, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 Ta tabulke je docelsa zvlastni Ale podle mne je to tak, ze jsou uvedene pouze telefony, ktere s GSMIII pracuji I kdyz neni tabulka vyteckovana.. Pokud je řeč o tabulce podporovaných telefonů na stránkách Škoda, tak zde jsou uvedeny POUZE telefony, které jsou ověřené/otestované. Bohužel není možné se dostat ke všem možným typům telefonů - na to rozpočet nestačí a ani kolegové nemají tolik telefonů mezi sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 Díky za informace!Na maxidotu kontakty mám a na navi vidím výpisy volání i se jmény, ale ne seznam a předvolby. Jinak ten software 2664 už má tady na fóru skoro každý. Vidím, že asi nejlepší by bylo sehnat jinou jednotku BTHF. Jakou konkrétní jednotku bych měl sehnat aby mi chodily oba telefony? Index B, tzn. r.v. mezi KT13/08 a KT45/08... Zkusil bych index C (1Z0.035.729.C, HW 35, SW 170) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 (editace) Index B, tzn. r.v. mezi KT13/08 a KT45/08...Zkusil bych index C (1Z0.035.729.C, HW 35, SW 170) Díky. Bude už umět SMS na maxidotu? nebo by na to byla potřeba GSMIII? Editováno: 4. Září 2009, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janousmi Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 Díky.Bude už umět SMS na maxidotu? nebo by na to byla potřeba GSMIII? Pro SMSky přes HFP potřebuješ MAP a ten dnešní telefony ještě neumí. Možností je jiný profil, ale ten má jen Nokie a jen u několika málo kusů. u rSAPu to nené problém, ale tam bys potřeboval GSM III. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 Ako je to s novymi tel. od Nokie E71 a E66 ? Funguje na nich vsetko ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 4. Září 2009 Sdílet Vloženo 4. Září 2009 (editace) Pro SMSky přes HFP potřebuješ MAP a ten dnešní telefony ještě neumí. Možností je jiný profil, ale ten má jen Nokie a jen u několika málo kusů. u rSAPu to nené problém, ale tam bys potřeboval GSM III. Jakou jednotku GSMIII bys mi doporučil? Editováno: 4. Září 2009, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.