bob.99 Vloženo 8. Duben 2009 Sdílet Vloženo 8. Duben 2009 Dobrý den, je nutná nějaká úprava v diagnostice při výměně kol na jiný průměr (povolených v tech. průkazu) jako je to u některých jiných značek aut? Hlavně mi jde o vliv na údaje v palubním počítači a na ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radomír Vloženo 8. Duben 2009 Sdílet Vloženo 8. Duben 2009 Bobe, myslím si, že úprava není nutná.Je zcela možné, že kdyby si navštívil nějaký Škoda servis, že by se určitě něco našlo tak za 1500 Kč,-. Ty měníš asi čtrnáctky za větší, že? Logicky vzato to bude ukazovat rychlost o něco menší na tacho. PP pracuje s údaji pouze, které održí - kola jej neovlivní, ale teoreticky by se Ti měla snížit spotřeba. Pozor, jenom teorie!!! A konečně ABS systém. Ničeho se neboj, vše bude i nadále fungovat jak má, pokud nebudeš neodborně zasahovat do systému. Mnoho kilometrů bez nehod a technických problémů Ti přeji. Radek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wiglegummi Vloženo 8. Duben 2009 Sdílet Vloženo 8. Duben 2009 Nemusíš nic dělat ale stou spotřebou pozor ona neklesne ale vzroste, logicky myšleno větší kolo širší guma, větší váliví odpor a tím višší spotřeba, kamarád měl na fabce 16 a měl jí skoro o litr višší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bob.99 Vloženo 8. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2009 Jo myslel jsem 14 za 15, ale jen letní. Např. u Forda je potřeba přeprogramovat počítač kvůli ABS. S těmi údaji z palubního počítače to jsem tušil, je to vlastně logický když se změní průměr kola. Pokud dám větší kola tak bych logicky řek že se na palubním pc spotřeba zvětší oproti reálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesK Vloženo 8. Duben 2009 Sdílet Vloženo 8. Duben 2009 Pokud místo 185/60 R14 dáváš 195/50 R15 tak je to úplně jedno, ty patnáctky jsou dokonce o chlup na průměru menší než ty 14 (165/70 R14 jsou ještě větší). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.