Červenec 23, 20178 r Zdravim všechny, kamarádovi se stala nemilá věc. Chtěl si vyměnit motorový olej v motoru a místo něj vypustil olej převodový (dělal to poprvé). Vyměnil olejový filtr a v domnění, že má vypuštěný motorový olej vesele dolil nový olej (cca 4 litry) do motoru. No a pak to všechno zjistil. Můj dotaz zní. Mohl olej (bylo ho tam dohromady asi 8 litru) v motoru někam přetéct? může se něco pokazit? Dobrá zpráva je, že to co se stalo zjistil ještě před nastartováním motoru, takže pak už správně vypustil olej z vany a vyteklo jej cca těch 8 litru. Diky za jakoukoliv pomoc.
Červenec 23, 20178 r Nič by sa nemalo stať, takže zasa nový olej nie ten mix, a nech naleje olej aj do prevodovky, ja by som už dal nový aj tam, ale hlavne do prevodovky originál je to najlepšie čo môže urobiť.
Červenec 25, 20178 r Koukni do dílenské příručky, myslím že napouštěcí otvor je v přední straně někde v půlce a leje se to hadičkou, je to zároveň kontrolní bod. A pozor ať to nenaleješ tím vrchním otvorem do spojky, také už to pár lidí vyzkoušelo, tam olej nepatří :-) Upraveno Červenec 25, 20178 r od Pivo
Únor 21, 20187 r Ahoj, já jsem včera koupil 2.0 CR 81kW 4x4. Doufám, že budu spokojenej... Rok 2013, 82 000km.
Červen 1, 20196 r Rozsvícena kontrolka motoru, a hlasí to Závada Adblue za 1000km auto nenastartuje. Auto bylo měsíc v opravě ujel jsem 200km a zase tohle. Pořád něco jsem Od 80tis se to pořád sere
Červen 2, 20196 r Tak nevím jestli ma svitit kontrolka motoru (podle mě ne), ale podle manualu to ukazuje správné. Prostě tě uoozorňuje na to, že za 1000km nenastartuješ, protože nebudeš mít v nádržce adblue.
Červen 2, 20196 r před 16 hodinami, palino_m napsal: Tak nevím jestli ma svitit kontrolka motoru (podle mě ne), ale podle manualu to ukazuje správné. Prostě tě uoozorňuje na to, že za 1000km nenastartuješ, protože nebudeš mít v nádržce adblue. Ne ne takle me to upozornovalo vzdy na dolití,ale tentokrat to píše Závada Ad blue . To znamena že je to nefunkční ale ještě tě to nechá tisíc km jezdit
Červen 5, 20196 r Tak to byl ventil vstrikovani ad blue ,ale bylo to vytrzený od nějaké větve Oprava 9000.
Červen 9, 20196 r Docela dost, za nějaký ventil. A jak se ti to povedlo urvat? Je fakt, že je to dost hloupě vymyšlené a je to první na ráně.
Červen 10, 20196 r V 9. 6. 2019 na 7:58, palino_m napsal: Docela dost, za nějaký ventil. A jak se ti to povedlo urvat? Je fakt, že je to dost hloupě vymyšlené a je to první na ráně. Přejel jsem větev a bylo to. Ten ventil byl za šestku a něco kolem dohromady devět. Pak jsem si uvědomil že mám havarijní tak jsem to nahlásil jako škodu
Březen 8, 20241 r Nemáte někdo náhodou návod (nebo foto) jak vyměnit na tomto motoru vodní čerpadlo?? Chci si ho sám vyměnit tak at se mám čeho chytnout.Dík.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.