Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mohl by někdo ochotný poradit, jak u motoru AUM (1.8T) na O1 vyměnit čidlo teploty chladicí kapaliny? Nepodařilo se mi zatím postup najít, jde mi o to, zda se to šroubuje, je to nacvaknuté, přichycené nějak apod.

Vloženo
Mohl by někdo ochotný poradit, jak u motoru AUM (1.8T) na O1 vyměnit čidlo teploty chladicí kapaliny? Nepodařilo se mi zatím postup najít, jde mi o to, zda se to šroubuje, je to nacvaknuté, přichycené nějak apod.

Z boku hadici taková sponka.Vytáhnout ji ven a pak pouze čidlo vytáhnout z hadice. Je tam pouze nastrčené a zajištěné tou sponkou.Připrav se na přirozené ztráty kapaliny.

Vloženo
Jasně, nebudu. Jen předpokládám, že voda teče, když čidlo vytáhnu a když tam stačím rychle šoupnout nové, tak vyteče jen decka dvě, né?

no... kup si radeji kapalinu na doliti :)) uvidis, jestli to budou dve decka :-D

Vloženo

Taky jsem měnil, sice za studena, takže bez opaření, ale chcalo toho tolik, že jsem to musel chytat do misky a nakonec jsem ani nevyměnil o-kroužek, než bych ho našel, byl bych bez vody ... jinak doporučuju neměnit to u tchýně na anglickým trávníku, moc pěkný ... lol

Vloženo

Já taky měnil a naštěstí žádná katastrofa

- připravte si čidlo s nasazeným novým těsnícím "O" krožkem

- motor studěný !!!

- povolit výčko na expanzce ať uteče tlak a pak hned zašroubovat

- pod čidlo dát misku

- z okolí čidla vytáhnou segerofku a vyškubnout čidlo

- hned zastrčte nové, pořádně namáčknout a zajistit segerovkou zpět

- dolít do expanzky těch 1/2dl co vyteče :)

- zastrčit konektor a jet

Vloženo

Ten postup je krásnej,taky sem ho chtěl takhle udělat ale když sem čidlo vytáhnul tak samozřejmě bez kroužku :) .Takýže sem nakonec musel upustit kapalinu a udělat to znova.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak jsem čidlo vyměnil. Nechal jsem motor vychladnout, pak povolil víčko nádržky s kapalinou, aby se v ní srovnal tlak, a pak zase víčko utáhl. Pak jsem vyndal svorku, vytáhl čidlo i s O-kroužkem a voda netekla, vůbec netekla. Takže pohoda. Dal jsem tam nové čidlo s O-kroužkem, zabezpečil svorkou a zapojil elektriku. Vodu tedy nebylo třeba vůbec dolívat, ukáplo jen několik kapek, co zůstalo na čidle :-)

Editováno: , autor: Anthony
  • o 5 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...
Vloženo

Zdravim vsetkych,

u mna tato vymena celeho cidla bola dost na nervy ... pre tych co mate stoje 1.9 TDI PD 74 kW (4×4) sa cidlo nachádza, kam ukazuje modra sipka na prilozenom foto (na pravej strane motora pri pohlade z predu - cervena sipka je uz odpojeny konektor cindla). Mizerny pristup , malo priestoru a este som pri demontazi stratil poistnu segerku cidla [nakolko nemam montaznu jamu ani garaz, vsetko robim na volnom priestore], takze si viete predstavit ako to asi skoncilo. Doporucujem si ju nejako predtym uchytit (napr. uviazat na kus silonu a ten si niekde potom prichytit), az potom za nu tahat, pacit, vysuvat a pod. inac rada odfrkne do motoroveho priestoru. Takze som momentalne bez auta lebo nemam nahradnu pozeral som aj na www.skoda-dily.cz a nenasiel som ju v ponuke, ze co to asi stoji.

Ostatnym prajem aby mali viac stastia ako ja a hlavne sikonvejsie prsty, aby sa im nestalo nieco podobne.

post-58215-064775600 1289670735_thumb.jp

post-58215-024654000 1289670767_thumb.jp

Vloženo (editace)

KAPOJEDI:Poistka na zaistenie cidla ti spadla na spodny kryt motora-nestratil si ju!!!

Treba vysrobovat 2x sroby z plastu pod motorom a nahmatas tu poistku.Da sa to spravit aj na parkovisku-nepotrebujes k tomu zdvihak. Nova poistka cidla stoji 1,10eura. :)

Cislo dielu je : 032 121 142 mas ju aj v ponuke skodadily.cz .

Lenze za postu na SK zaplatis viac jak je cena tej zavlacky. ;)

Editováno: , autor: PROCHY603
Vloženo

Mistr fora & Gustaff :

dakujem za info o diely. Skusim to co poradil "Mistr fora" , no naposledy ked som si menil motorovy olej som sa s klucom a skrutkovacom ani nevopchal pod voz , takze bez zdvihnutia to neslo dat dole ten spodny plastovy dekel.

Cez to vsetko aj tak vdaka.

PS: ano neoplati sa drobnosti objednavat a kusovo z CZ , lebo tusim dovozne je 8.28 € za balik do 10kg .

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...