Přejít na obsah

stralis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    164
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem stralis

  1. Tohle je v pohodě. Kdybys měl fotku z druhé strany, tak tam je výrobce. Tohle nebude TH. Ale aspoň máš klid. A těma origo šálama jsi udělal dobře. Origo má totiž jedny tvrdší, ty se dávají nahoru- kde působí v podstatě všechna přenášená síla a ty měkčí se dávají dolu. Je poznat podle barvy že i materiál je jiný. Třeba Kolbenschmidt to nerozlišuje, a všech 8 Ks jsou stejné a mají odstín jako ty origo měkčí. Z toho my plyne, že origo má ty víc zatížené ložiska z lepšího materiálu, než třeba ten Kolben a proto podle mě to je nejlepší volba.
  2. Aha, takže víš o jednom autě které máš doma. Kolik to mělo najeto v době vložkování ? A důvod?
  3. Zřejmě s tím máš své zkušenosti . Tak kolik hlav jsi takhle kde nechal opravit a kolik to vydrželo?
  4. "Tlak na tandemu je dle mého v poho".... takže jaký je tam tlak pri 2tis otáčkách motoru?? Co se týče otáček motoru, ty si reguluje jednotka motoru a ne žádné čidlo. Nezlob se,ale pouze Autorizovaný servis si platí systém Elza, kde jsou data na aktuální motor ,včetně postupu pro mechanika a dále je povinností servisu mít na to vybavení, v tomto případě digitální měřák, který samožřejmě podléhá kalibraci, takže AS vidím zde jako jedinou možnost,ovšem pokud neznáš nějakého mechanika, který dělal nebo dělá v autorizáku, protože většina ostatních o tom nemá šajnu a stejně nemá na to vybavení. Na tvůj popis závady odpovídám stále že je hodně pravděpodobné, že vštřikovače nemají dostatečný přísun paliva
  5. No hele, ideální postup je takový. Zajet do autor servisu a chtít po nich změřit tlak paliva a čerpané množství palivového čerpadla. To když bude ok, tak změřit tlak na tandemovém čerpadle, to počítám bude mimo toleranci. Pak je to na demontáž vstřikovačů, jak jsem psal. Práce by měla být podle tabulek a měl by ses vejít v pohode do hodiny, max dvou, když tě budou chtít natáhnout. Pak je to na demontáž vstřikovačů, jak jsem psal. Jak jsi psal o Soběslavi, tak mi je jasné že Ti nejspíš nepomůžu, máš to z ruky. Jiank EGR, váha vzduchu ,to podle mě nemělo žádný význam měnit, ne na těchto km. Naopak ojniční ložiska chválím, tam to význam mělo veliký. Pokud chceš udělat pokus sám doma, tak se podívej na palivovou hadičku co vede z hlavy zpátky do filtru. Když ji zkusíš opatrně scvaknout kleštěmi a někdo druhý zastartuje , tak pokud se ten start zlepší, znamená to že ty vstřikovače netěsní, ale je to taký návod samo domo, spíš lepší varianta navěsit tam ty budíky.
  6. Martin.sv : Faktura je hezká, olej ti nechali docela levně, až na to, že 4,5 litru tam nikdy nemohli dostat :-D 1,9 BXE tak tam je 3,8 litru, pak tam postrádám veškerý spojovací materiál, samojistné matice na turbo, těsnění egr, těsnění mazání, pak teda hlavně šrouby na vahadla 8 ks ( vypadá to že dali jen 4 šrouby na vstřikovače -no aspoň to). Kde je spona a těsnění výfuk -první díl výfuku? ?? Pokud měli dole nápravnici, tak tam by měli být šrouby nápravnice atd. Nevidím zátku na olejovou vanu, nebo aspoň její těsnění. Tak co chceš od takovýho servisu???? Prostě smiř se s tím, že ty kroužky vstřikovačů jsou v háji. Doporučuju to dát někomu, kdo to opravdu zná, nechat rozebrat ---protože je ještě jedno riziko, že někdo nezměřil správnou polohu vstřikovačů, postup dotažení atd.....v praxi to znamená že se šrouby vstřikovačů pomaličku povolí, vsřiky tím že jsou volné, začnou být netěsné a zároveň zdecimují otvory v hlavě tak, že pak můžeš jít někam na Bazoš hledat jinou hlavu. Průvodní jev tohoto jsou právě problémy které jsi tu psal. Rozhodně hlava na 140 tis km není NIKDY vymačkaná tak, aby se tam nechali dávat nějaký pouzdra, to jí tím podepíšeš tak akorát úmrtní list. Ještě když jsme u toho BXE, tak ti poradím vyměnit ojniční ložiska a šrouby..........ptz pak je to hodně drahý. Máš kilometry kde to může přijít jak čistá rána z nebe.
  7. No jak jsem psal, to že někdo vyndal vstřiky a zase je zandal s novýma gumičkama, neznamená že to udělal správně. Podle mě neudělali jednu zásadní věc, kvůli které to zase zlobí dál. Co se týče vymačkaných pouzder a jejich opravy nějakýmy pouzdry, tak to silně nedporučuji, protože co vím, tak to je oprava na chvilku a pak je hlava na zahození. Obecně ta hlava vydrží i pul milionu, s tím že se mezitím třeba sundá, udělá se těsnění, vodítka výfuků a zdvihátka. Ale vždy je to jen o precizní montáži a ta bohužel není zaručená ani v autor servise.
  8. Martin.sv: No, ono totiž, jestli jsi četl,psal jsem něco o malé upravě na hlavě, takže pokud se to neudělalo, tak ty vstřiky vyndej a podívej se na gumičky. Z vlastních zkušeností si myslím, že to bylo blbě namontované. Jestli to po vyměně bylo cajk, a pak se to postupem času zhoršuje, vytahej vstřiky ....... nebo se s tím stav
  9. Tak jak tady čtu ty vaše problémy, tak to je vyndat vstřiky, udělat menší úpravu na hlavě a dát nový gumičky a seřídit. Filtr ani gumička na tandemu nemůže mít vliv, na to jestli to startuje. Zkrátka je vymačkaná hlava a vstřiky nemají dostatečný tlak paliva. No a k té kontrole,zda čerpadlo tlačí naftu...... tak to se dělá jedině s měřákem, kde se měří tlak a pak taky čerpané množství v daném časovém useku. Jen kontrola, že to teče o ničem nevypovídá.
  10. Tak tady mám taky jedno BXE 2007. 135Tis najeto. Sehnal jsem jiný motor a ted řeším jaké ty ložiska dát. Někdo mi říkal od Kolbenschmidtu, ale tam je teda dost přemrštěná cena ( na internetu min 2000K) . No a ted koukám po tom Glycu, máte s tím někdo zkušenosti. Co tam dát za ložiska?
  11. Tak to těch zkušeností s Čínou asi moc nemáš. Já to mám doma za 3 dny!!! V v sobotu nebo neděli pošlu money a ve středu kolem oběda to mám v ruce. Max týden jsem čekal nejdýl. A to těch obchodů mám za sebou desítky...,chce to pečlivě vybírat,u koho nakoupit...je tam plno podvodnků a překupníků.
  12. To razítko a zvlášt mobilitu ti nikdo nedá. Mobilita se platí fabrice přímo z faktury za servisní prohlídku a tím se prodlužuje v systému mobilita. Mobilita nejde koupit bez servisní prohlídky. A razítko ti dá jen blázen,protože kdyby přišlo na lámání chleba,tak ty máš razítko,ale nikde v systému o tom nebude ani čárka,tím pádem by takovej technik riskoval minimálně vyhazov.
  13. Ahoj,v kódování to nejspíš nebude,každopádně tady máš screen jak to nakodovat včetně volantu.
  14. Musíš ji nechat flashnout, Áčková tuším origo česky mluvit neuměla.
  15. To jsem si myslel taky,ale se spotřebou to moc nezacvičí,protože ten motor sice točí pomaleji,ale je ve větší zátěži. Vyplatí se to jen někomu,kdo jezdí opravdu dálnice a nedodržuje 130tku nebo kdo fest nachipoval a potřebuje 240mm spojku a větší poloosy..jinak vyhozený prachy a spousta starostí s tím.
  16. Na 1.4 Tdi by to hlavně absolutně nejelo i kdyby to tam šlo,takže to je nesmysl,protože to je hooodně do rychla. Na 1,9 pokud to nebude chiplý,tak na 6ku si moc jízdy taky neužiješ. Co se týče přestavby,tak je ještě potřeba trubka serva z 96kw motoru patřičně upravená,šrouby převodovky-je tam jiná délka,spojkový potrubí se zásobníkem kapaliny a celý se to musí nějak šikovně naladit,což je na tom asi to nejhorší. Konce táhel řazení jsou dva typy,já jsem je musel zrovna vyměnit,zaleží na situaci. Mám to celý za sebou..........
  17. Kdyby někdo chtěl,mám jeden Hex na 704.1 cz . Nechám ho za 12 stovek. Na takovýho roomstříka ideál,s KKlkem toho moc neuděláš,ABS atd..na to zapomeň.
  18. Jo,světla se štelují jen na danou výšku,rychlost s tím nemá co dělat
  19. Jediná možnost je to doplatit. Koupil jsem auto a pak jsem prodal auto na ůvěr s tím že se sepsala řádně smlouva, oni mi dali 100 Tis a bylo dohodnuto že zbytek tj 20 tis po převodu. Takže jsem to z těch pěnez doplatil a pak převedl. Byli to cizí lidi,ale dohodil mě to známej z práce,tak proto nebyl problém. Přeju ti aby jsi to třeba taky takhle vyměnil. Jinak na ukončení ůvěru jsem čekal víc jak měsíc a stálo mě to prachy navíc. Jestli můžu poradit,nikdy nikdo nic neberte od Essox,je to drahý jako prase a strašně arogantní chování,když mají něco vyřídit,ještě ted vzpomínám na ty telefonáty,co jsem se navztekal,ještě když si uvědomím,kolik jsem jim nacpal peněz! Essox asi nejhorší od koho si můžete vzít něco na ůvěr,takže jestli to někdo čte,kdo tam pracuje,tak vzkazuju jedno ESSOXi
  20. Co to je slušný paraboly? Oni dost odchází teplem,prostě je to aušus. Jinak svit to teda bude určitě parádní,to věřím
  21. Podle mě je -40° v pořádku,se zvyšujícíma otáčkama,zatížením atd. se předstih zvyšuje 0° je horní ůvrať a - 40° znamená že to pálí 40° před HŮ ,těžko to může pálit 40° za horní ůvratí,tak tady v tom případě by to nejelo a hořelo by to ve výfuku. U některejch aut jsou hodnoty max regalece předstihu i přes 50° Pak pochybuju že by kecal Vag,ale spíš pan Janda si to trochu popletl. No a Dp udává nějakej rozsah ale jen jako nějakopu základní hodnotu,nejspíš při volnoběhu. Štelovat to totiž nejde,protože to všechno jak už tady někdo psal dělá řj motoru.
  22. Jestli to je na ůvěr,tak to v žádným případě nemůžeš prodat,jinak si zaděláš na pěkně velikej průser. Musíš to doplatit a pak si s tím můžeš teprv začít hrát.
  23. stralis

    Zimní pneu

    Ty Good Yeary UG 7 + jsou bomba. Koukám že asi nikdo moc nekouká tady do bazaru,ale prodávám funglovky 4 Ks 205/55-16 za 7 Tis. Dot 4509
  24. stralis

    Alu kola

    Tohle je styl který vyznávám já,fotka nic moc. Jinak tohle jsou 16" . Ty kola budou předběžne k prodeji . Mají najeto asi 500 Km a budou k tomu úplně nové pneu.
×
×
  • Vytvořit nový...