Přejít na obsah

Chiptuning - zkušenosti, rady


phill64

Doporučené příspěvky

Mam osobni relativne dobrou zkusenost s firmou sportmotor.cz, většinou mají i dobre slevy.

Pak z doslechu od známeho dobra zkusenost na powertec.cz (ikdyz tady me osobně by vyslovene vadilo, ze se prý při chipovani na auto nevidi a na 2h se clovek jde bud projit nebo si tam někde u nich sedne. Ale pry vse pekne vysvetlí, co se bude delat ...atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím, pro ty, co se rozhodují pro čip na svém autě mohu doporučit TDi funa. Před výběrem firmy, která mi auto nachipuje jsem přečetl snad všechno zde, pak na dieselpower foru, chipforu a všude možně o všech možných firmách. Na základě referencí jsem došel k závěru, že nejlepší je asi DP a TDifun. S funem naprosto perfekní domluva, vstřícnost a ochota. V ČR je fakt málo takových firem, kterým nejde hlavně o prachy. Chipoval mi OI 1.9 Tdi AGR a výsledek 120koní a 275Nm. + EGR OFF + oprava teplých startů. Bzda po každym ladění. Za ty peníze naprosto výborný.

Myslím, že tady krok vedle určitě nehrozí a cena perfektní a to jsem si do českého Těšína musel dojet přes 340km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, pro ty, co se rozhodují pro čip na svém autě mohu doporučit TDi funa. Před výběrem firmy, která mi auto nachipuje jsem přečetl snad všechno zde, pak na dieselpower foru, chipforu a všude možně o všech možných firmách. Na základě referencí jsem došel k závěru, že nejlepší je asi DP a TDifun. S funem naprosto perfekní domluva, vstřícnost a ochota. V ČR je fakt málo takových firem, kterým nejde hlavně o prachy. Chipoval mi OI 1.9 Tdi AGR a výsledek 120koní a 275Nm. + EGR OFF + oprava teplých startů - to vše v ceně chipu. Brzda po každym ladění. Za ty peníze naprosto výborný.

Myslím, že tady krok vedle určitě nehrozí a cena perfektní a to jsem si do Českého Těšína musel dojet přes 340km. Tímto mu chci určitě ještě jednou poděkovat.

Já bych k nikomunu jinymu nez TDIfun a DP určitě nejel. výsledek jinde lepší určitě nebude a zde je lepší tisícovku připlatit, než si tam nechat nalejt bůh ví co.

Editováno: , autor: Kracmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď se chystám na další vůz a opět pojedu tam, kde už jsem byl a není to ani jeden z nich, ač jsou určitě na špici. I ten můj tuner je super, taky skvělá dohoda a přístup, taky skvělá cena, taky super výsledek a hlavně vím, že se na mně nevykašle, ani když se něco nepovede. Ještě, že máme na výběr, ono nakonec technika a možnosti (teď neberu ty opravdu špatné "chipaře") jsou +- stejné, není to magie. Nejdůležitější je ten pocit ze spolupráce, kterou si ale často člověk ani neužije, když je vše bez problémů. Jakmile ale problém nastane a spolupráce se z minut a hodin přenese do dnů, týdnů a měsíců, pak teprve oceníme přístup a solidnost na 100%.

Editováno: , autor: swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

nemám čas pročítat celé vlákno, ale mám na autě už 150 tisíc km, auto je 5ti leté. 1.9TDI BXE. Najel jsem s ním už 50 tisíc a pohoda. Snažím se jezdit opatrně, nedávám tomu kotel v nízkých otáčkách, ani když je to studený, turbo dochlazuju. Docela mě zajímá chip, protože jeho cena klesla pod 4 tisíce.

Pokukuju po chip i firmy www.chiptuning.cz, protože to mám kousek.

A teď otázka. Když má auto 150 tisíc km, nesnížím tomu rapidně životnost? Nerad bych, abych udělal chip a během tisíce km dělal turbo a spojku. A i kdyby, tak pak by to mohlo držet? Co praskající ojnice atd.? Nechci tomu nakáldat, jen prostě mít rezervu, ale podle dyno co jsem koukal, tak ty hodnoty jsou v celém spektru otáček o dost výš než v sérii, takže i kdybych tomu autu teď přikládal fakt pod kotel, tak to nebude mít takovou zátěž, jako po chipu na volnoběh. Je to bezpečný?:)

JInak 99kw/320 nm...

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal jsem chipovat, za podobných podmínek jako uvádíš ty. Po roce a půl a nějakých 30 tis.km je vše v naprostém pořádku. Firma co prováděla moji úpravu je v mém podpisu a nedám na ni dopustit. Co se životnosti týče, kvalitní chip neničí nic. :kol-28: Nekvalitní jistá smrt součástek. Kvalitní chip si lidi nechají zaplatiti, protože know-how stojí peníze. Nalejvárna je jen sprosté klamání spotřebitele za velmi nízkou cenu. Toto je můj názor. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Ta, osobne mam octaviu 1,8tsi bez chipu, a kolega ma tiez taku istu octaviu plus chip na nejakych 185-190 koni. On ma v podstate novu octaviu - 9000km, ja mam 45000km, a az taky rozdiel v tom ja necitim. Podla mna je to v nizkych otackach rovnake a znatelny rozdiel je az od 3500 otacok hore. Neviem ci ten "maly" rozdiel je preto, ze ma nezabehnuty motor, alebo je chip pri benzinovych turbach podstatne menej citelny ako pri diesli. Skusali sme na dialnici rozne rychlostne stupne pri plnej zatazi akurat s tym rozdielom, ze my sme boli v aute dvaja a oni 4. Ci to bola trojka plny, stvorka plny, patka plny, vzdy som ho porazil. Moj predpoklad bol aspon taky, ze ked ma o 2 osoby viac tak to bude vyrovnane. Idealne by bolo keby si to vedel vyskusat vo svojom aute na par dni, a keby si nebol spokojny, ze to vyberu von. Nakolko ten motor podla mna sam o sebe co robit, ja by som to nechipoval. Motor ide aj bez chipu krasne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

To mcz...řešíš hovna, stránky mi řeší jeden mlaďas a autům nerozumí. Za převzatou databázi jsem zaplatil a nenapadlo mě, že je tam chyba. Navíc žádnou felicii jsem nikdy neupravoval ani neservisoval. Prostě je nedělám./ ze stránky nechám vymazat/ Jinak existuje chytré zařízení, tuším, že se tomu říká mobil, ten vezmeš, zavoláš a víš všechno. I to , že feldu upravovat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už jenom jak ses ted projevil a cos napsal vypovída o něčem... nabízíš čip pro feldy a ted z tebe vyleze že feldy nedělaš

takový "eshop" narvany k prasknutí vecima, objednáš apk ti napišou tohle neprodáváme ale máme to v nabídce no :kol-47: jeto dneska boj o zákazníky, konkurence velká...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...