Září 26, 201014 r Bohužel není pravda co tady ohledně bloku motoru píšeš. Blok motoru 1.416v je vyrobený ze slitiny hliníku, zatímco 1.4TSI má blok litinový, je tam i jinak řešeno chlazení bloku. Nepočítám další odlišnosti, jako je kovaná kliková hřídel, písty, hlava s variabilním nastavováním sacích ventilů. Ty motory mají podobný jen obsah válců a je mylné se domnívat, že ten novější vychází z toho staršího.
Září 26, 201014 r Ahoj, já mám taky čerstvě (2.500km) Roomstera 1.2TSI 63kW. Maximální spokojenost, většina km najeta po dálnici, po cca 1500km. Jezdím normálně tj. trochu ostřeji (dálnice 150-170km/h, okresky + Praha), spotřeba 6.5-7.5l. Motor řekl bych má trochu dieselovou charakteristiku, tahá tak od 1.800ot/min a končí okolo 4.000ot/min. Na 170km/h točí okolo 4.000ot/min. Auto moc necítí když je naložené či prázdné. Tak do 130km/h má motor stále dost sil, po překročení této hranice je to slabší (samozřejmě). Se 77kW verzí jsem neměl možnost jet, takže nemohu porovnat. Jinak spokojenost, jen jsem měl problém s ventilátorem topení, běžel stalé i bez klíčku, ale problém se již vyřešil.
Září 26, 201014 r Je to Roomster 1.2 TSI 63kW, Style Plus, Atria 16'' 205/45/R16 Upraveno Září 26, 201014 r od Abbi
Září 29, 201014 r prepac, ale neverim tomu, ze pri 150-170km/h mas spotrebu ako pises + v kombinacii s Prahou ked vacsinu casu tam clovek skor stoji ako ide. mne to pri 160km/h bere 9. Pri 130km/h 7. a este ked mas slabsie TSI. Mam auto zabehnute, ale spotreba je teda extremne zavisla na style jazdy. Ked sa vleciem ako dedo 100km/h tak mam 5.3. potom to uz ide iba hore. A pri 160 som pod 7 nesiel ani s 1.9 TDI PD. Takze pokial "Jezdím normálně tj. trochu ostřeji " tak mam minimalne 6.5. - a to dodrzujem rychlostne limity. Je to nenazrany motor a kazda sviznejsia jazda sa hned prejavi. a to hlavne na dialnici Upraveno Září 29, 201014 r od Misiak
Říjen 1, 201014 r prepac, ale neverim tomu, ze pri 150-170km/h mas spotrebu ako pises + v kombinacii s Prahou ked vacsinu casu tam clovek skor stoji ako ide. mne to pri 160km/h bere 9. Pri 130km/h 7. a este ked mas slabsie TSI. Mam auto zabehnute, ale spotreba je teda extremne zavisla na style jazdy. Ked sa vleciem ako dedo 100km/h tak mam 5.3. potom to uz ide iba hore. A pri 160 som pod 7 nesiel ani s 1.9 TDI PD. Takze pokial "Jezdím normálně tj. trochu ostřeji " tak mam minimalne 6.5. - a to dodrzujem rychlostne limity. Je to nenazrany motor a kazda sviznejsia jazda sa hned prejavi. a to hlavne na dialnici Myslím tím dlouhodobý průměr (2), samozřejmě, že když se podívám aktuální průměr (1) při jízdě po dálnici je tam cca 8,5. Nyní mám najeto 2.800km a na dlouhodobém průměru (2) jsem se dostal nejvíš na 8,1l/100km, ale jak píši bežně se pohybuji v rozmezí 6.5 - 7.5
Říjen 1, 201014 r Tak potom je to ok. nezda sa ti ten Roomster na diskoch 205/45/16 tvrdy? Presne take disky co mas si chcem kupit aj ja. Tiez mozno aj tym ide spotreba o nejake to deci hore
Říjen 2, 201014 r Tak potom je to ok. nezda sa ti ten Roomster na diskoch 205/45/16 tvrdy? Presne take disky co mas si chcem kupit aj ja. Tiez mozno aj tym ide spotreba o nejake to deci hore Jojo, je to trochu tvrdší, ale ne nijak drasticky.Neměl jsem možnost jet s jinými typy kol, tak nemohu porovnat. Jsem zvědavý až tam nasadím zimáky (185/60R14). Řekl bych, že to zase příjemně sedí na silnici. Mě se žádná jiná kola moc nelibí, vybrali jsme tyto, protože tyto se nám líbí. I k té bílé, většina lidí mi říká, proč jsme si koupili bílé auto - jednoduše proto, že nám líbí. Prostě nedám na ostatní, koupím si to co se líbí mě.
Říjen 2, 201014 r abbi mam pocit ze na 1,2 tsi R14 neni povolene koly brzdam..minimalne R15 ..radsej si to over skor ako budes prezuvat..ja davam R15 185/60
Říjen 2, 201014 r abbi mam pocit ze na 1,2 tsi R14 neni povolene koly brzdam..minimalne R15 ..radsej si to over skor ako budes prezuvat..ja davam R15 185/60 No vidíš, děkuji za upozornění. Já jsem to bral dle TP, kde jsou uvedeny a podle toho jsem to kupoval.Hned zítra to vyzkouším, zda tam půjdou.
Říjen 3, 201014 r No vidíš, děkuji za upozornění. Já jsem to bral dle TP, kde jsou uvedeny a podle toho jsem to kupoval.Hned zítra to vyzkouším, zda tam půjdou. Zdar Páni!!! Ja mám tak isto 1.2 63 kw letné 205/45/16 uplná spokojnosť-tiež som si myslel že auto bude na nich tvrdé ale je to o.k. a na zimu mám nachystané 185/55/15 Nordica MP 59 tak uvidím rozdiel keď prezujem.
Listopad 21, 201014 r má někdo zkušenost s vytápěním Roomster TSI? Zdá se mi, že v poloze ovladače na 22 stupňů to vůbec netopí a střídají se pouze lehké závany teplejšího vzduchu a studenějšího.
Listopad 21, 201014 r Tuto zkušenost mám na FII TDI z roku 2009, mám Climatic a pokud jej mám vyplý a dám teplotu na ovladači na 22°C, tak jde v tomto počasí jen vlažný vzduch, teplý jde až, když je ovladač skoro na max.
Prosinec 4, 201014 r Postřehy z firemní F II TSI 63 kW Ambiente + pakety Sport II a Ambiente Plus ...Najeto : 10 500 kmSpotřeba : do příchodu mrazů se spotřeba ustálila na 7 l (vůz provozován jenom po Praze), jak se teploty začaly blížit nule nárůst na 7,5 l, no a teď jak mrzne tak je nárůst na 8 litrů...Poruchy : 0Závady : občasně zavrzání z prostoru PP dveří a sloupku, po obsazení zadního sedadla alespoň jednou osobou se ozývá někde z prostoru PZ kola "bouchání" (že by tlumič?), někdy se podaří zařadit jedničku, nebo zpátečku až na druhý pokus, účinnost předních stěračů Aero v mraze a sněžení mi přijde dost slabá oproti obyčejným co mám na soukromém voze.Edit : Ještě jsem zapoměl uvést, že začal "hučet" ventilátor topení.
Prosinec 4, 201014 r Sice to nepatří do motorové sekce - ale mně bouchají vzadu do bočních plastových krytů vedle sedaček spony obou bočních bezpečnostních pásů - na samotném pásu je "plastový nýt", který nedovolí sponě sjet až dolů na dolní konec pásu, bohužel spona je zastavena v takové pozici, že po navinutí pásu do klidové polohy při jakémkoliv "drcnutí" vozu klepne do plastového krytu pod sebou.
Prosinec 4, 201014 r Tak spony pásů to u mě určitě nejsou, projevuje se to při obsazení zadního sedadla (jedno kterého). To hrdlo nárže, jak to přesně myslíš?
Prosinec 4, 201014 r Nádrž je do kastle vlastně vsunutá zespodu, plnicí hrdlo je prostrčené do díry v pravém zadním blatníku a tam uložené v gumovém "lůžku". Pod nádrží jsou jakési "silentbloky", které mají tlumit vibrace, ale nejlepším tlumičem jsou dobře utažené úchyty - pokud je nádrž volná, ve svém prostoru hrká a hrdlo tluče do okolního plechu.
Únor 11, 201114 r Dnes proběhl na služební FII TSI 63 kW první servis po najetí 15 000 km. Skládá se to z výměny motor. olej a filtru, zkoušky brzd a načtení paměti závad. Alespoň toto jsem zahlédl na faktuře. Cena ovšem kolem 3200 Kč... Olej tam je Castrol SLX Professional 5W40.Poruchy : 0Závady : občasně zavrzání z prostoru PP dveří a sloupku, někde z prostoru PZ se někdy ozve bouchání, účinnost předních stěračů Aero v mraze a sněžení mi přijde dost slabá oproti obyčejným, občas zahučí ventilátor topení. Nic z toho se ovšem neřešilo, je to služebák. A navíc ty různé zvuky se ozývají nepravidelně.
Únor 14, 201114 r Mně to taky teď někdy čeká, mám to taky tak 400km do servisu, ale 3200,- mi přijde docela dost za to, že by tam prakticky neměli mít co dělat, ne? Nemůžeš tu vypsat kolik si za ty položky z tý faktury řeknou ať vím, co to stojí? Upraveno Únor 14, 201114 r od MaVac
Únor 14, 201114 r Já to bohužel viděl jenom letmo při podpisu faktury, je to firemní auto, akorát ta cena oleje mně zarazila,...Takže zhruba materiál:-motorový olej Castrol 5W-40 SLX 1700 Kč-olejový filtr cca 250 KčPráce (přesně si ty částky nepamatuji):-výměna oleje cca 250 Kč-zkoušení brzd (tak nějak to tam bylo napsáno) cca 250 Kč-načtení paměti diagnostiky cca 250 KčVčechny ceny bez DPH, součet pak byl něco málo přes 3200 Kč (to už včetně DPH).
Únor 14, 201114 r Si stím olejovým filtrem dělaj prdel nee klasickej plnoprůtokovej filtr kterej běžně stojí cca 100kč Jinak s tím olejem jak se tady už několikrát psalo je lepší si přinést vlastní olej a tím ušetřit. Upraveno Únor 14, 201114 r od voltys
Únor 14, 201114 r Já to bohužel viděl jenom letmo při podpisu faktury,je to firemní auto,akorát ta cena oleje mně zarazila,... Takže zhruba materiál: -motorový olej Castrol 5W-40 SLX 1700 Kč -olejový filtr cca 250 Kč Práce (přesně si ty částky nepamatuji): -výměna oleje cca 250 Kč -zkoušení brzd (tak nějak to tam bylo napsáno)cca 250 Kč -načtení paměti diagnostiky cca 250 Kč Včechny ceny bez DPH,součet pak byl něco málo přes 3200 Kč (to už včetně DPH). BLABLABLA. NENAŽRANÝ ZMRDI A ZLODĚJI. Ten olej je neskutečně předraženej - za Shell Helix Premium jsem zaplatil i s DPH o něco maličko víc než TŘETINU!!! U olejové plnoprůtokové filtrační patrony je cena vyšší než u obyč, protože konstruktér udělal k filtru přístup jak k penězům - takže ta patrona musí mít šestihran na vrcholku, což není zase až tak běžné provedení - proto je i dražší, ale chtít za něj 250,-, když stojí na krámě 130,- je taky předražení skoro o 100%. Ten zbytek je normálka při ceně 500,-/hodinu. Ovšem při svém oleji, filtru a své brzdovce by cena byla méně než poloviční...
Únor 15, 201114 r To je teda šílené. Zajímalo by mě, kolik si budou účtovat při prohlídce ve 30 tis. Podobnou situaci jsem řešil před cca 2 měsíci. V Ostravě se ceny za 15 tis. prohlídku pohybovaly okolo 2100 kč, vč. oleje. Nakonec jsem si olej objednal přes internet a na stránkách škody auto našel autorizovaný servis ve vesnici cca 10 km od Ostravy a světe div se, cena kterou jsem nakonec za prohlídku zaplatil byla o hooodně měnší než v Ostravě a s tak slušným přístupem, že jsem si myslel, jestli jsem se náhodou nepropadl do jiného prostoru. Navíc mám špatnou zkušenost s autorizovanými servisy tady v Ostravě. Většinou se jedná o mizerně provedenou práci. Příklady: nezatažené víčko oleje, nedotažené kolo, kombinačky v motoru, umaštěný volant, neprovedená výměna brzdové kapaliny, tak jak vyměněná měla být apod. Hlavně, že všude chodí naškrobenci v bílých košilkách a tváří se, že sežrali celou moudrost světa a ještě z vás dělají blbce, když se ozvete s nějakou reklamací!!!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.